خبرگزاری کار ایران

مناظره فرهنگی كاندیداهای ریاست جمهوری/۶

محمد غرضی: دولت‌ها باید تابع جامعه باشند

محمد غرضی: دولت‌ها باید تابع جامعه باشند
کد خبر : ۷۸۸۳۴

دولت‌ها باید تابع جامعه باشند زیرا عموم مردم هستند که زندگی را می‌سازند. باید در این سه مقوله یعنی رسانه، ورزش، سینما صاحبان مراکز را موظف کنیم که با تاسیس ان جی او ها از یک طرف با مردم در تعامل باشند و از یک طرف با دولت.

ایلنا: محمد غرضی در ادامه دومین مناظره نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سخنان خود اشاره کرد: فرهنگ انعکاس زندگی مردم در زندگی خودشان است. نه تزریقی است و نه می‌تواند تحت تاثیر سیستم‌ها قرار گیرد. ملت ایران خودش فرهنگش را ساخته است.

وی ادامه داد: در کشور ما در یک دوره‌ای سیاست‌های روسیه و انگلستان حاکم شد و صاحبان امتیاز به سمت روسیه، انگلستان و حتی فرانسه رفتند. ولی مردم جای خودشان ماندند فرهنگ اقتصاد ملی مردم است. اینکه می‌گویند فرهنگ می‌تواند دستاویز قدرت سیاسی شود، و مفعول جریان‌های سیاسی باشد در تاریخ نقض شده است.

غرضی ادامه داد: همین فرهنگ مردم ما بود که انقلاب مشروطه را رقم زد، ایستاد تا نفت ملی شد و درنهایت همین فرهنگ سبب شد تا انقلاب اسلامی در 22 بهمن موفق شود. مردم می‌توانند در مقابل مهاجم بایستند. وقتی فقر می‌آید، مردم جمع می‌شوند ولی از فرهنگ خود دور نمی‌شوند. و وقتی غنا بیاید آثار هنری افزایش پیدا می‌کند بنابراین هنر و فرهنگ تزریقی نیستند و در واقع محصول زندگی مردم‌اند.

با پایان یافتن سخنان غرضی، جلیلی با مخاطب قرار دادن حجت الاسلام روحانی این سوال را خارج از نظم برنامه مطرح کرد که چرا در سال‌های تصدی‌گری ایشان بحث ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها که مورد نظر مقام معظم رهبری بوده میسر نشده است.

سپس حدادعادل گفت: من قبول دارم که نباید دولت‌ها فرهنگ را تزریق کنند. من هم تاکید دارم که مردم سرچشمه فرهنگ‌اند اما اگر حکومت برخاسته از فرهنگ مردم باشد، مغایرتی بین فرهنگ مردم و فرهنگی که دولت می‌خواهد در جامعه تبیین کند، وجود ندارد.

وی ادامه داد: پیش از انقلاب مردم چراغ فرهنگ را در پستوی خانه‌های خود حفظ کردند. انقلاب که اتفاق افتاد این فرهنگ‌های محفوظ مانده به خیابان‌ها آمده و دولت و حکومت به وجود آمد.

روحانی نیز خارج از نظم برنامه در مورد سوالی که جلیلی مطرح کرده بود، گفت: مقایسه فضای دانشگاه‌های امروز با دانشگاه‌های سال 82 کار اشتباهی است. چه بسا استادانی که در طول این سال‌ها بازنشسته و یا اخراج شده‌اند و چه بسا فضاهای دشواری که بر مردم گذشته است.

وی ادامه داد: ما همان سالها در دبیرخانه شورای امنیت ملی از قوه قضاییه خواستیم تا پرونده به وجود آمده برای دانشجویان را از بین ببرند تا دانشگاه به فضای بهتری تبدیل شود. درخصوص کرسی‌های آزاداندیشی نیز باید بگویم همه ما وظیفه داریم فضاهای دانشگاه‌ها را برای ایجاد این کرسی‌ها آماده کنیم.

رضایی گفت: خوب است آقای غرضی در مورد مسائل هنری، اجتماعی و ورزشی نیز حرف بزند.

غرضی در بخش دوم از سخنانش گفت: هر دولتی که بخواهد فرهنگ خود را به جامعه تحمیل بکند، محکوم به شکست است همانطور که فراماسونرها در دوره مشروطه شکست خوردند، رضا شاه در مساله کشف حجاب و همانطور محمدرضا شاه.

وی ادامه داد: دولت‌ها باید تابع جامعه باشند زیرا عموم مردم هستند که زندگی را می‌سازند. باید در این سه مقوله یعنی رسانه، ورزش، سینما صاحبان مراکز را موظف کنیم که با تاسیس ان جی او ها از یک طرف با مردم در تعامل باشند و از یک طرف با دولت.

غرضی اضافه کرد: فرهنگ بخشی نیست. هنر وقتی موفق است که بتواند به ارتقا فرهنگ منجر شود بنابراین هنر زیر سلطه فرهنگ به جایی نمی‌رسد. ما باید ببنیم مردم از چه مسائلی استقبال می‌کنند. اگر آمدیم ورزش‌ها، فیلم‌ها و رسانه‌ها را به جامعه تزریق کردیم همین اتفاقی می‌افتد که از مشروطه تا دوره محمدرضا شاه باعث شکست شد.

وی خاطرنشان کرد: هیچ دولتی از مشروطه به این طرف قدرت مقابله با فرهنگ مردم را نداشته است و تهاجم فرهنگی نیز آن زمانی از بین رفت که فرهنگ مردم در کشور تثبیت شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز