خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان استاندارد ایران:

همه باید در یک جناح و صنف کار کنیم/ جلوی ورود 146 هزار تن ذرت آلوده را گرفتیم

asdasd
کد خبر : ۷۱۵۷۵۸

پیروز بخت گفت: اگر ما به استانداردهای مبدأ توجه می‌کردیم نمی‌توانستیم جلوی ورود 146 هزار تن ذرت آلوده را بگیریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، نیره پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد ایران در چهل و ششمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که امروز سه شنبه 25 دی ماه در ساختمان اتاق تهران برگزار شد اظهار کرد: در سازمان ملی استاندارد این حقیقت و عقیده وجود دارد که مشکل بخش خصوصی مشکل همه ماست. بخش های دولتی تماما به فکر بخش خصوصی هستند و ما خود را از شما جدا نمی دانیم.

وی افزود: ما همه باید در یک جناح و صنف کار کنیم در سال‌های اخیر قانون جدید سازمان استاندارد تصویب شد که رویکرد جدیدی در کشور پیاده خواهد کرد. قانون قبلی طرح تاسیس موسسه استاندارد بود که به طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد کشور تغییر پیدا کرد تا تکالیف راهبردی تمام نظام استاندارد کشور را مشخص کند.

پیروز بخت در ادامه اضافه کرد: در این شرایط پیچیده و خاص کشور باید راه حل های بسیار مشخصی را برای فرآیندها داشته باشیم. خوشبختانه با این قانون دست ما بازتر از قبل شده است و نگرش سنتی ما تغییر کرده است اما هنوز به خاطر شرایط خاص کشور برخی مولفه‌ها فراموش می‌شود.

رئیس سازمان استاندارد کشور با اشاره به شرایط تحریمی پیش رو گفت: ما این شرایط را در سال های 90 و 91 هم تجربه کرده ایم و همه هم و غم ما سرپا نگه داشتن بخش‌های زیرمجموعه بود اما توقع می‌رود بعد از گذر از این دوران سخت و پیچیده حتما مولفه‌های کیفیت اعمال شود. ما در فضای باز بین دو تحریم هم به دنبال جبران مافات بودیم و تمرکز لازم را بر روی استاندارد و کیفیت نداشتیم.

وی افزود: من اعتقاد دارم در این شرایط بحرانی هم می توانیم با کمک یکدیگر به روش‌های جدیدی دست پیدا کنیم و با هم همکاری کنیم. سازمان استاندارد حکم پلیس را ندارد و می‌توانیم در کنار شما به عنوان مشاور و همکار باشیم تا مسائل و مشکلات هر دو طرف را حل کنیم.

پیروز بخت در رابطه با اجرایی نشدن استاندارد گاز فشرده گفت: در خصوص اجرایی نشدن استاندارد گاز فشرده ما هم نگرانی داریم اما از طرف دیگر معتقدیم که در کشور های پیش رفته هم استانداردهای اجباری به صفر رسیده است و اقتصاددانان عقیده دارند کشوری رو به پیشرفت است که استاندارد اجباری آن رو به صفر باشد. استاندارد باید در زندگی ما نهادینه شود.

رئیس سازمان استاندارد کشور افزود: ما موارد ارائه شده توسط شما را به شورای عالی استاندارد می‌بریم و در آنجا بررسی می کنیم لذا خواهشمندیم تمام موارد مورد نظرتان را به ما اطلاع دهید ما صد درصد آمادگی داریم با اتاق بازرگانی، تشکل‌ها و انجمن‌ها برای پیاده سازی نظام استانداردسازی همکاری داشته باشیم. ما حتما از ظرفیت‌های اتاق تهران استفاده خواهیم کرد و به همکاری شما نیازمندیم.

پیروزبخت با اعلام این خبر که صدور پروانه‌های یکساله به سه ساله تبدیل شده اذعان داشت: پروانه‌های یک ساله را به سه ساله تبدیل کردیم و امتیازات تغییر پیدا خواهد کرد در حال حاضر پیشنویس آن در حال تکمیل است و از نظرات ارسالی بخش‌ها هم استفاده خواهیم کرد.ما با وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی تعاملات خوبی داریم اما هنوز ابهاماتی وجود دارد که باید بیشتر بررسی کنیم. سازمان استاندارد عزم همکاری با این دو وزارتخانه را دارد و امیدواریم با همکاری اتاق بازرگانی و این دو وزارتخانه ابهامات و مشکلات برطرف شود.

پیروزبخت گفت: از نظر کمی تعداد استانداردهای تدوین شده به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به 32 هزار و 500 استاندارد تدوین شده رسیده است. از سال 98 تمام تلاش ما برای تجدیدنظر بر روی استانداردهایی خواهد بود که زمان آنها منسوخ شده و یا دیگر با شرایط کشور همخوانی ندارد.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی در کشور در حال گسترش است و بسیاری از صنایع در حال بومی سازی هستند ما در عرصه بین المللی جایگاه خوبی پیدا کرده ایم و سازمان ملی استاندارد جزو سازمان‌هایی است که رنکینگ 22 را بین 162 کشور در زمینه هیات مدیره فنی ایزو گرفته است و حتی در این شرایط خاص و در دوره تحریم‌ها دبیرکل ایزو برای اولین بار به ایران آمد.

رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه تصریح کرد:‌ما باید ارتقای کیفیت در حوزه‌های مختلف را دنبال کنیم و برای این کار به کمک اتاق بازرگانی تهران نیاز داریم.

پیروزبخت در رابطه با میزان دریافتی کارمزد سازمان استاندارد از بخش‌های خصوصی و تولیدکنندگان گفت: سازمان ملی استاندارد کارمزدها را به صورت مستقیم به خزانه دولت می ریزد و دولت بودجه سازمان را می دهد. مگر کارمزد هشت به هزار چقدر است که با نارضایتی آن را برای ارتقای کیفیت استانداردسازی پرداخت می کنید. از تبلیغات گسترده تان کم کنید و کیفیت خود را بالا ببرید. مطمئن باشید میزان فروش بیشتری خواهید داشت و اینقدر بابت 25 هزار تومان مبلغ آزمون استاندارد که به سازمان ملی پرداخت می کند.

پیروز بخت در ادامه عنوان کرد: در حوزه صادرات برای کسانی که می‌‌خواهند کالایی را که استاندارد ندارد در میزان بالا و چندین تن صادر کنند یک بار مراجعه به سازمان استاندارد کافی است و پس از آن می توانند به کرات صادرات خود را انجام دهند. امکان صادرات کالا با ویژگی مورد نظر خریدار هم تعیین شده و لوگویی در این زمینه تبیین کرده‌ایم. بازرگانانی که دو بار از یک گمرک کالایی را وارد کردند هم از این پس می‌توانند به کرات و بدون مراجعه مجدد به استاندارد این کار را انجام دهند. یک واحد تولیدی می‌تواند نیاز سالانه خود را اظهار کند و با نامه‌ای که از وزارت صمت دارد واردات مواد اولیه خود را انجام دهد و به سازمان استاندارد مراجعه نکند .

رئیس سازمان ملی استاندارد در رابطه با صدور گواهی برای کالاهای نوآوری اذعان داشت: در بحث نوآوری صدور گواهی برای کالاهای دانش بنیان را ارائه داده ایم که اگر کالایی را خودتان طراحی کرده‌اید در صورتی که استانداردی در دنیا برای آن وجود داشته باشد می‌توانید تاییدیه انطباق بر مبنای دانش بگیرید اما اگر استانداردی برای آن وجود نداشته باشد ویژگی های محصول را از شما می‌گیریم  و برای نوآور پروانه دانش بنیان صادر می کنیم و تاکنون 40 پروانه صادر شده است.

پیروز بخت در پایان گفت: اگر ما به استانداردهای مبدأ توجه می‌کردیم نمی توانستیم جلوی ورود 146 هزار تن ذرت آلوده را بگیریم. ما بیش از هزار و 100 نمونه را تست کردیم تا توانستیم جلوی واردات ذرت آلوده به کشور را بگیریم و تحت هیچ شرایطی هم از موضع خود در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز