خبرگزاری کار ایران

در نشست مشترک مطرح شد؛

محسنی بندپی: «سند سالمندی» ابلاغ شد/جودان: باید به‌فکر جمعیت بالای 60 سال باشیم

asdasd
کد خبر : ۶۷۴۹۱۳

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابلاغ «سند سالمندی» خبر داد.

انوشیروان محسنی بندپی در نشست مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رییس صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران به مناسبت روز جهانی سالمندان گفت: سالمندی یک فرآیند زیست‌شناختی و موهبتی الهی است که افرادی از جامعه در مسیر کاری، علمی و وظیفه‌مندی عمده‌ای که به عهده داشته‌اند با به جا گذاشتن تجربیات ارزشمندی وارد آن می‌شوند.

وی ادامه داد: ایران با توجه به رشد جمعیتی که در دهه 60 داشت جزو کشورهایی است که به سمت سالمندی می‌رود. لازم به ذکر است کشورهایی که بین 7 تا 14 درصد جمعیت آنها سالمند هستند در گروه یکم؛ سالمندی آنهایی که 14 تا 21 درصد جمعیت‌شان سالمند هستند در گروه دوم و آنهایی که بالای 21 درصد هستند در گروه سوم سالمندی قرار دارند.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: طبق سرشماری سال 95 ایران با 3/9 درصد سالمند در گروه یکم قرار می‌گیرد. پیش‌بینی می‌شود سال 2030 جمعیت سالمند کشور به 13 میلیون و سال 2050 یک‌سوم جمعیت معادل 31 درصد آن به سالمندی برسند. طی دو - سه سال اخیر سازمان بهزیستی به‌عنوان متولی و با توجه به استقرار دبیرخانه ملی سالمند در آنجا برنامه‌ها و همکاری‌های خوبی با معاونت رفاه وزارت‌کار، صندوق جمعیت توسعه(خانم جودان و همکارانش) و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای سالمندان داشته است.

بندپی گفت: سالمندان در حوزه اجتماعی افرادی تنها و منزوی و در حوزه اقتصادی آسیب‌پذیرند. همچنین هزینه‌های درمان برای آنها در حوزه سلامت طاقت فرساست.

وی درباره دبیرخانه ملی سالمندان گفت: ذیل این دبیرخانه دو کارگروه وجود دارد؛ شورای‌عالی سلامت و امنیت غذا که امروز مرتبط به سلامت سالمندان می‌پردازد و شورای‌عالی رفاه و تامین اجتماعی که به مسایل مرتبط با حرمت، کرامت و منزلت سالمندان رسیدگی می‌کند. به‌علاوه پیمایش ملی سالمندان برای تعیین وضعیت سالمندان در دست اجرا است که تا سال 2018 به پایان می‌رسد. این پیمایش با همکاری صندوق جمعیت توسعه و سازمان کمک‌رسان سالمندان در حال انجام است.

سرپرست وزارت کار افزود: همایش نقش خانواده، دولت و اجتماع در سالمندی اول و دوم آبان‌ماه در کشور ما برگزار خواهد شد. از طریق این اقدامات ما دنبال این هستیم که شرایطی ایجاد کنیم که با پدیده سالمندی برخوردی تخصصی صورت گیرد. امیدواریم بتوانیم سالمندی را به‌عنوان سالمندی پویا در کشور و جامعه داشته باشیم واز گنجینه ارزشمند سالمندان برخوردار شویم.

بندپی همچنین گفت: در جلسه امروز شورای ملی سالمندان برای صندوق‌های بازنشستگی تکالیفی را نسبت به تواننمدی‌سازی ارایه بیمه‌های تکمیلی و مراقبت‌های طولانی مدت برای حمایت اجتماعی سالمندان تعیین شد.

وی درباره جلسه شورای عالی سالمندان گفت: ما با همه اعضای مرتبط با این شورا مثل اساتید دانشگاه، وزارت بهداشت، وزارت ورزش و جوانان، شهرداری، کمیته امداد حضرت امام(ره)، وزارت اقتصاد و دیگران جلسه داشتیم. در این جلسه سند سالمندی بعد از سال‌ها مصوب و برای اجرا ابلاغ شد تا این سند به دبیرخانه سازمان سالمندان کشور و دو شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی و سلامت و امنیت غذا ابلاغ شود.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اکنون 120 بنیاد فرزانگان را که به مسایل فرهنگی و آموزش سبک زندگی سالمندان خواهند پرداخت در حال گسترش دادن هستیم. ایجاد بانک جامع اطلاعات سالمندی از دیگر مصوبات امروز بوده است. همچنین پیمایش ملی سالمندی و بررسی آینده فقرزدایی سالمندان و ابعاد مختلف زندگی آنها در دستور کار قرار دارد. مقرر شد سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری بانک جامع اطلاعات را با داده‌های فراوانی که در زمینه سالمندان دارند غنا ببخشند. بانک دبیرخانه سالمندان برای دسترسی آنها به خدمات سالمندی قرار است راه‌اندازی شود.

بندپی در پایان گفت: سود جمعیتی اول بین 15 تا 64 سال شامل 70 درصد جمعیت جامعه می‌شود. سود جمعیت دوم که مرتبط به افراد بالای 64 سال است باید برای برخورداری از تجربیات و اقدامات سودآور آنها در دستور کار قرار گیرد.

در ادامه این نشست رییس صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران گفت: اکنون حدود 700 میلیون نفر بالای 60 سال در دنیا هستند. سال 2050 این میزان به 20 درصد جمعیت جهان شامل دو میلیارد نفر می‌رسد. افزایش جمعیت سالمندان سریع‌ترین روندی است که در دنیای در حال توسعه بخصوص در آسیا شاهد آن هستیم و ایران هم از جمله این کشورهاست.

لیلا جودان افزود: تا سه دهه دیگر یک‌سوم جمعیت ایران سالمند خواهند شد. طبق پیش بینی‌ها از 7 میلیون و 400 هزار نفر در سال 2016 به حدود 30 میلیون نفر در سال 2050 خواهد رسید. طبق آخرین سرشماری تعداد زنان سالمند بیشتر از مردان سالمند خواهد بود و از الان برای این مساله برنامه‌ریزی باید کرد. 81 درصد از سالمندان با اعضای خانواده‌شان زندگی می‌کنند اما تعداد سالمندان بدون همسر یا بدون عضوی از خانواده در حال افزایش است. بسیاری از آنها سرپرست خانوارند و جزو سه‌دهک درآمدی پایین جامعه قرر دارند.

وی در ادامه اظهار داشت: این افراد در توسعه جامعه می‌توانند نقش  ایفا کنند بنابراین حقوق انسانی آنها باید در مرکز توجه قرار گیرد. همان‌طور که دبیرکل سازمان ملل اصل بر این گذاشته هیچ‌کس جا گذاشته نشود بنابراین برای توسعه پایدار باید روندهای جمعیتی موعد مطالعه قرار گیرد. اگر این آرزو را داریم که آینده را بسازیم از الان باید به فکر جمعیت بالای 60 سال باشیم.

رییس صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران متذکر شد: امروز سالگرد 70 سالگی اعلامیه حقوق بشر است که با روز سالمند همزمان شده است. این امر تاییدی بر این نکته است که حقوق سالمندان را باید ارج نهیم و برای آنها حقوقی یکسان و برابر در نظر گیریم.

وی در ادامه گفت: موضوع روز جهانی سالمند در سال‌جاری جشن گرفتن قهرمانان حقوق سالمندی است. ارتقای حقوق سالمندی همانطور که در بیانیه حقوق بشر آمده جزو وظایف اصلی سازمان ملل بوده است .

رییس صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران درباره اقدامات وزارت‌کار و سازمان بهزیستی کشور برای ارتقاء وضعیت سالمندان گفت: از این دو نهاد باید برای تلاش‌هایی که برای ارتقاء وضعیت سالمندان کرده‌اند تشکر کرد. وظیفه دیگر این است که برای سالمندان نقش فعالانه‌تری در جامعه ایجاد کنیم تا بتوان از سود جمعیتی دوم برای توسعه بهره‌مند شد.

لیلا جودان خاطرنشان کرد: به وزارت کار برای میزبانی کنفرانس بین‌المللی سالمندان در اول و دوم آبان‌ماه تبریک می‌گویم. در این کنفرانس 130 کارشناس از 28 کشور جهان حضور می‌یابند تا تجارب خود را درباره دولت‌ها، اجتماعات، خانواده‌ها و حمایت آنها از سالمندان در برطرف کردن مشکلات این گروه از افراد در جوامعی همچون ایران به اشتراک بگذارند. ما روی این کنفرانس حساب ویژه‌ای کرده‌ایم و می‌خواهیم سود جمعیت دوم در ایران تصریح بشود تا موقعیت آنها و حفظ حقوق‌شان بهبود یابد.

وی درباره آینده سالمندان در ایران گفت: به‌عنوان نماینده صندوق جمعیت در ایران می‌گویم که بین 5 تا 10 سال آینده سالمندان ایران در زمینه سلامت بهبودهایی با توجه به فعالیت وزارت بهداشت و وزارت کار خواهند داشت. این دو وزارتخانه به‌صورت هماهنگ باید در زمینه رفاه و سلامت فعالیت کنند چراکه سلامت و رفاه بدون یکدیگر امکان‌پذیر نیستند.

جودان در ادامه گفت: باید روی جوانان و سلامت و دانش آنها و مشارکت فعالانه آنها در بازار کار سرمایه‌گذاری کرد. در این صورت جوانان می‌توانند تشکیل خانواده داده و به افزایش باروری در ایران کمک کنند. در ایران درصد زیادی از جمعیت کشور زیر 29 سال هستند. آنها باید فرصت تشکیل خانواده و مشارکت در بازار کار را داشته باشند. حقوق همه جمعیت باید مدنظر قرار گیرد. درنگاه ما چرخه طول عمر باید به‌طور کلی مورد توجه قرار گیرد. وظیفه تصمیم‌گیران این است که هم جوانان و هم سالمندان مورد مداخلات توسعه قرار دهند.

وی در پایان گفت: باید نحوه استفاده و فعال کردن تکنولوژی‌های جدید برای سالمندان مورد توجه قرار بگیرد یا به آنها آموزش داده شود. سازمان ملل و صندوق جمعیت دنبال ارتقای نظام‌های غیرنسلی هستند. این وظیفه اصلی سازمان ملل است که به تمام جمعیت توجه کند و آنها را سالم و به روز نگاه دارد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز