حسینی:
نمیتوان به تخلفات ناشران رسیدگی نكرد

تمام کتابهایی که به ارشاد برای چاپ ارائه میشود قانونا باید بررسی و اعمالنظر شود. گاهی پیش میآید از بین 69 هزار کتاب چاپ شده در یک سال؛ 10 عنوان نمیتوانند چاپ شوند.
ایلنا: نشست خبری سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز(26 فروردین) به مناسبت برگزاری نمایشگاه ره توشه و اعلام دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره دولت دهم؛ با حضور نمایندگان رسانههای جمعی در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وزیر ارشاد با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در دولت دهم و کارهای صورت گرفته، گفت: در این دوره فعالیتهای مثبت و خوبی صورت گرفته که گاهی به حاشیه رفته است و علت آن شاید این است که ما نتوانستیم اطلاعرسانی درست انجام دهیم یا بعضی رسانهها کم لطف بودند. از طرف دیگر گاهی برخی اخبار فرهنگی زیرسایه سیاست قرار گرفته است.
وی با اشاره به برنامههای انجام شده در دوره دولت دهم گفت: برگزاری جشنواره خلیج فارس، تاسیس امور معاونت قرآنی، ارتقای سینمایی، تشکیل شورای عالی سینما، تاسیس بنیاد بازیهای یارانهای، برگزاری جشنواره مد و لباس و ارتقای آن از کارگروه به بنیاد تاسیس بنیاد داستانی، تشکیل اتحاد ناشران جهان اسلام و تشکیل اتحادیه خبرنگاران و روزنامهنگاران مسلمان تشکیل موسسه هنرمندان پیشکسوت ازجمله فعالیتهای وزارت ارشاد بوده که درکنار صدها برنامه دیگر انجام شده است.
وی از اهدای 477 درجه هنری به هنرمندان خبر داد و افزود: 50 مورد از این درجهها درجه یک بوده است و هنرمندان مورد تقدیر قرار گرفتهاند.
وی با انتقاد از بعضی از ایرادات به تکریم بزرگان اهل هنر که توسط گروهی وارد میشود، گفت: عدهای ایراد میگیرند که برخی از افرادی که مورد تقدیر قرار میگیرند تفکرات اشتباهی دارند. با این اصل ما نباید از هیچ فردی تقدیر کنیم و فقط میتوانیم 14 معصوم را مورد تکریم قرار دهیم.
حسینی با اشاره به تسریع در صدور مجوز موسسات گفت: صدرو مجوز موسسات به روز شده و در این دوره بیش از 2030 مجوز نشریه صادر شده است. همچنین در بخشهای امور دینی اولین بار نشان دولتی به حافظان قران اهدا شد و سامانه سازمان اوقاف نیز شفاف شد.
وی با اشاره به توجه وزارت ارشاد به امور استانها گفت: هفتههای هنر استانها در تهران برگزار شد ضمن آنکه در بخش حمایت از هنرمندان و بحث معافیتهای مالیاتی به هنرمندان استانی نیز توجه شده است و ما در هر گوشه کشور که یک کار فرهنگی دیدیم؛ توجه زیادی به آن شده است.
حسینی در پاسخ به سوال که وضعیت بودجه و اعتبارات سینمایی گفت: بودجه و اعتبارات سینمایی در این دوره افزایش پیدا کرده و در مجلس ردیفی به فیلم فاخر اختصاص داده و این مورد مصوب شده زیرا ما معتقدیم اگر میخواهیم فیلم فاخری درباره تاریخ انقلاب، کشور یا اسلام بسازیم هزینههای زیادی دارد و ما باید سالی یک یا سه فیلم در این حوزه بسازیم.
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در بخش بینالملل گفت: هفتههای فیلم در خارج از کشور برگزار شده و رایزنیهای فرهنگی در این کشورها فعال هستند البته اعتبارات در این بخش کم است و تنها توانستم 25 گروه هنری را به کشورهای دیگر اعزام کنیم. باید اعتبارات این بخش افزایش پیدا کند.
حسینی به لزوم حمایت مجلس از اعتبارات وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود: متاسفانه بسیاری از نمایندگان و مدیران حرف و شعار حمایت از فرهنگ را میزنند اما در عمل کار خاصی صورت نمیگیرد و همیشه زمانی که محدودیت اعتبار ایجاد میشود اولین جایی که اعتبار آن کم میشود بخش فرهنگی است به طور مثال بودجه فرهنگی امام رضا(ع) امسال جهشی نداشته است.
وی در پاسخ به سوال ممیزی بیش از حد به کتابها گفت: تمام کتابهایی که به ارشاد برای چاپ ارائه میشود قانونا باید بررسی و اعمال نظر شوند. گاهی پیش میآید از بین 69 هزار کتاب چاپ شده در یک سال 10 عنوان نمیتوانند چاپ شوند و شاید ارزیابی و بررسی بعضی کتابها چند روز یا چند ماه زمان ببرد. از طرف دیگر نیز بعضی کتابها نیاز به ارزیابی ندارند.
وی ادامه داد: نمیتوان به تخلفات ناشران رسیدگی نکرد. گاهی یک نویسنده از یک ناشر شکایت میکند و هیات رسیدگی باید کار خودش را انجام دهد البته این هیات به دنبال آن است که کار به قوه قضاییه کشیده نشود.
وی درباره حضور هنرمندان در انتخابات گفت: تمام افراد آزاد هستند که در انتخابات شرکت کنند و از هر فردی که میخواهند حمایت کنند اما من از هنرمندان میخواهم شان و جایگاه خود را حفظ کنند تا ما شاهد حوادث سال 88 نباشیم و اختلاف دیدگاه جامعه هنری وارد فضای فرهنگ و هنر کشور نشود.
وی درباره هدیه دولتی به هنرمندان و خبرنگاران گفت: هدیهای که دولت داده است برای قدردانی نیست بلکه یک هدیه ناچیز است که با هدف حمایت انجام شده است. این حمایتها از گروه خاصی نبوده بلكه یک حمایت عام بوده است.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی پیرامون موسسه مطبوعاتی ایران و وضعیت جوان فکر گفت: بداغی(معاون حقوقی رئیس جمهور) کارها را پیگیری میکند و مساله جوان فکر درحال پیگیری است. درباره اخراج بعضی از کارکنان موسسه مطبوعاتی ایران نیز جزییات را دقیق نمیدانم اما آن را پیگیری میکنم.
حسینی در پاسخ به سوالی پیرامون پرداخت یارانه مطبوعات گفت: از کل بودجه کتاب و یارانه نشر در سال گذشته فقط سی درصد پرداخت شده است و ما براساس این سی درصد تلاش کردهایم که در سال 91 تا پایان سال به تمام روزنامهها و غالب آنها تا سقف 60 درصد یارانه بدهیم و سعی کردیم نگاهمان عادلانه باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آمار وزارت ارشاد بیشتر کمی است تا کیفی، گفت: نمیتوان اینجا درباره محتوا صحبت کرد و طبیعی است که ما فقط درباره فعالیتها و کارهای صورت گرفته به صورت آماری صحبت کنیم و نمیتوان درباره محتوای فعالیتها و کارهایی که صورت گرفته؛ سخن گفت و فقط میتوان آمار ارائه کرد.
وی درباره آخرین وضعیت وام مسکن خبرنگاران گفت: در آخرین جلسه پول و اعتبار در این باره صحبت شده و قرار است با تک تک افراد اعضای پول و اعتبار صحبت شود تا این وام به خبرنگاران داده شود.