استاندار لرستان :
ثبت مکان های پیش از تاریخ دره خرم آباد، مهر تایید یونسکو بر اصالت، تاریخ و تمدن ما است

استاندار لرستان گفت : ثبت مکان های پیش از تاریخ دره خرم آباد ، ویژگی های منحصر به فردی دارد زیرا این تاییدیه یونسکو ، مهر تایید بر اصالت، تاریخ و تمدن بزرگ دره خرم آباد دارد.
به گزارش ایلنا، سید سعید شاهرخی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه اگر رژیم صهیونسیتی بخواهد به ایران حمله کند، بیچاره خواهد شد؛ اظهار کرد: در حقیقت در این جنگ چنین اتفاقی افتاد و تل آویو و حیفا زیر موشکهای ایران قرار گرفتند.
وی ادامه داد: با تدبیر رهبر انقلاب، جانشینان خلف سرداران شهید، به سرعت جایگزین شدند و یگان هوافضای سپاه آغاز بیچارگی اسراییل را رقم زدند.
استاندار لرستان تصریح کرد: گنبد آهنینی که سالها تبلیغ میکردند، نتوانست مانع نفوذ موشکهای ما بشوند و در روزهای اول ضربات سختی به حیفا وارد شد.
مهندس شاهرخی گفت: علاوه براین نقاط کلیدی مانند موساد، مرکز تحقیقاتی وایزمن و…خسارتهای زیادی دیدند و علیرغم سانسور شدید خبری، بازهم حجم خسارتهای آنها مشخص شد.
وی ادامه داد: روز دوم سوم جنگ ترامپ میگفت که بیقید و شرط تسلیم شوید ولی زمانی که قدرت نظامی و موشکی ایران را دیدند، خواستار آتش بس شدند.
استاندار لرستان بابیان اینکه دشمن فقط زبان زور میفهمد، گفت: باهمه این کارها نتوانستند به اهداف خود برسند.
مهندس شاهرخی با اشاره به وضعیت لرستان در آن روزها، افزود: در لرستان طی ۱۲ روز تاریخ ساز شاهد تلاشها و رشادتهای بیمثال سپاه پاسداران و ارتش عزیز بودیم که با همکاری منسجم و قوی توانستند پایگاه باعظمت لرستان و پادگان امام علی را فعال نگه دارند.
وی ادامه داد: دشمن با همه ساز و برگ نظامی اش، نتوانست کاری از پیش ببرد و قهرمانیها و فداکاریهای رزمندگان سپاه و ارتش و… ما را به یاد دوران دفاع مقدس میانداخت.
وی تصریح کرد: در این ایام شاهد صحنههای بینظیری از رشادت و وطن پرستی مردم بودیم تا جایی که برخی آگاهانه به روی مین میپریدند.
استاندار لرستان گفت: در لرستان و در خرم آباد و بروجرد صحنههای بیبدیلی از رزم خلق شد که ما به جوانان، پاسداران و ارتشیان این استان افتخار میکنیم.
شاهرخی افزود: موضوع حایز اهمیت دیگر در این ایام این بود که دشمن روی مردم حساب کره بود، ولی در عمل از مردم تودهنی سختی خورد و همین جنگ باعث وفاق و همدلی بیشتر شد.
وی اظهار کرد: مردم لرستان در این ایام خم به ابرو نیاورند، ۱۲ روز جنگنده f۳۵ و پهباد هرمس بالای سرشان بود ولی عادی زندگی کردند و حتی آنها را سرنگون کردند.
استاندار لرستان بابیان اینکه امروز جنگ روایت هاست، گفت: کسی نباید در پیروزی ایران شک کند، دشمن با رسانههایش تلاش میکنند که واقعیت را جور دیگری جلوه دهند ولی دنیا قدرت موشکی، دفاعی و عمق ارادت مردم ما به ایران و جمهوری اسلامی را به چشم دیدند.
شاهرخی گفت: مردم ما با انواع دیدگاههای سیاسی و… در کنار هم و برای ایران و جمهوری اسلامی قرار گرفتند و باید تلاش کنیم با همکاری رسانهها، اهالی قلم و…در جنگ روایتها هم پیروز شویم.
همه استان از مواهب ثبت جهانی دره خرم آباد بهره خواهد برد
استاندار لرستان همچنین با اشاره به ثبت جهانی مکانهای پیش از تاریخ خرمآباد، این موفقیت را به همه ایراندوستان، علاقهمندان به تاریخ بشر، مردم استان و ساکنان دره تاریخی خرمآباد تبریک گفت و آن را اتفاقی مبارک برای کشور و منطقه دانست.
شاهرخی با اشاره به روند طولانی ثبت این آثار اظهار داشت: پس از یک فرآیند مهم و چند ساله، مکانهای پیش از تاریخ خرمآباد توسط یونسکو به ثبت جهانی رسید و این موضوع موجب توجه جهانیان به این منطقه شد.
وی بیان کرد: آنچه این ثبت را از دیگر پروندههای جهانی متمایز میکند، این است که آغازین روزهای زندگی بشر هوشمند در غارهای این منطقه شکل گرفته و این موضوع از نظر علمی اهمیت بالایی دارد از طرفی این افتخار ملی بیتردید موجب شتاب توسعه و آبادانی لرستان در حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خواهد شد.
شاهرخی گفت: یکی از مواردی که باعث شگفتی یونسکو شد، تفاوت قابل توجه قدمت این منطقه با سایر پروندهها بود چراکه یافتههای علمی نشان میدهد قدمت زیست بشر در دره خرمآباد به ۶۰ هزار سال پیش بازمیگردد در حالی که پرونده قبلی ثبت شده تنها ۱۵ هزار سال قدمت داشت.
استاندار لرستان ادامه داد: وجه تمایز دیگر این ثبت اینکه دره خرمآباد از نخستین زیستگاههای بشر هوشمند به شمار میرود و ثبت آن به معنای نمایش موجودیت و هویت انسان در این منطقه است.
شاهرخی با اشاره به مسیر مهاجرت انسان هوشمند از آفریقا به ایران و سپس به اروپا تصریح کرد: غارهای دره خرمآباد با سابقه ۶۰ هزار ساله، منطقهای منحصربهفرد محسوب میشوند که توجه جهانی را جلب کردهاند.
وی همچنین به شرایط اقلیمی ویژه استان اشاره کرد و افزود: وجود آبوهوای خاص و ویژگیهای طبیعی منحصر به فرد در لرستان و خرمآباد، این منطقه را از بسیاری از شهرهای دیگر متمایز کرده که باید قدر این موهبت طبیعی را بدانیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای تاریخی منطقه اظهار داشت: در دره خرمآباد ۱۴ اثر ملی فاخر به ثبت رسیده است و در این پرونده پنج غار و تپه فلکالافلاک گنجانده شدهاند و این تپه نیز مورد تایید قرار گرفته است.
استاندار لرستان ادامه داد: در جریان جلسه ثبت جهانی، تاکید شد قلعه فلکالافلاک ضمیمه تپه آن است و کاوشهای آن باید تکمیل شود که سال آینده بدون ارائه پرونده جدید، بهعنوان بخشی از همین پرونده به ثبت خواهد رسید.
شاهرخی گفت: در لرستان بیش از پنج هزار اثر تاریخی و طبیعی باارزش وجود دارد که از این تعداد، ۲ هزار و ۶۰۰ اثر به ثبت ملی رسیده است همچنین این استان با داشتن درهها و آبشارهای باشکوه، پایتخت طبیعت ایران به شمار میرود.
وی کرد: این ظرفیت عظیم تاریخی و طبیعی، فرصتی بیبدیل برای بهرهبرداری در مسیر توسعه همهجانبه استان فراهم کرده که باید با برنامهریزی اصولی از آن استفاده شود.