خبرگزاری کار ایران

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات همدان مطرح کرد:

224 موکب همدانی در مسیر اربعین خدمت رسانی می کنند

224 موکب همدانی در مسیر اربعین خدمت رسانی می کنند

مشارکت مردمی، کلید طلایی توسعه حرم‌های اهل‌بیت(ع)

رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات همدان گفت: ۲۲۴ موکب برای خدمت رسانی به زائران در اربعین حسینی در استان ساماندهی شده که ۲۴ مورد آن در عراق و سایر موکب ها در داخل استان و مرزهای عبوری زائران خدمات دهی خواهند کرد.

به گزارش ایلنا از همدان، سید رضا موسوی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به طرح بزرگ ساخت پنج صحن جدید در محدوده ۴۰ هکتاری اطراف حرم‌های مطهر در کربلا، افزود: یکی از این صحن‌ها تقریبا به اتمام رسیده و این صحن‌ها با کاربری دوگانه در حال احداث هستند؛ هم مأمن آرامش زائران امروز و هم زیرساختی برای یاران حضرت صاحب‌الزمان(عج) در آینده.

موسوی با اشاره به مشارکت مردمی استان در بازسازی عتبات، خاطرنشان کرد: ۲۷۰۰ خشت طلایی از سوی مردم همدان برای ارتقای گنبد مطهر امام حسین(ع) اهدا شده که در کشور بی‌سابقه است و نذورات نقدی، غیرنقدی، ملکی و حتی مصالح ساختمانی نیز به‌صورت گسترده جمع‌آوری می‌شود.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان با بیان اینکه صحن حضرت زهرا(س) در نجف با زیربنای ۲۲۰ هزار مترمربع و در ۴ طبقه ساخته و تحویل زائران شده است، ادامه داد: صحن عقیله بنی‌هاشم در کربلا نیز با زیربنای ۱۸۰ هزار مترمربع در ۴ طبقه، ۸۰ درصد پیشرفت داشته و طبق وعده تا پایان سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری کامل خواهد رسید همچنین صحن‌های دیگری همچون امام حسن مجتبی(ع)، حضرت علی‌اکبر(ع)، حضرت قاسم(ع) و صحن صاحب‌الزمان(عج) نیز در دستور کار قرار دارند که پس از تکمیل، اطراف حرم‌های مطهر امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) به یکپارچگی می‌رسند.

موسوی اعلام کرد: برای بازسازی و توسعه عتبات عالیات دو پویش مردمی در حال اجراست؛ یکی مشارکت در ساخت صحن‌ها با پرداخت حداقل ۳ میلیون تومان و دریافت سند افتخار و ثبت در لیست حرم، و دیگری پویش کاشی به ارزش ۲۰۰ هزار تومان برای خرید هر کاشی حرم، که نام هدیه‌دهنده پشت آن ثبت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تمام نذورات در داخل کشور هزینه می‌شود، بیان کرد: خرید مصالح، اجرای پروژه‌ها، تأمین نیروی فنی و انتقال آن‌ها به عتبات از ایران انجام شده و اقتصاد داخلی نیز از این پروژه‌ها بهره‌مند می‌شود.

موسوی با بیان اینکه تمامی مصالح مورد نیاز پروژه‌ها از داخل کشور تأمین می‌شود، گفت: ارتفاع گنبد مطهر امام حسین(ع) طی پروژه‌های اخیر، ۲۵ متر افزایش یافته است. عملیات قطعه‌بندی آن در کرمان انجام شده، کاشی‌کاری در اصفهان صورت می‌گیرد و سنگ مصرفی نیز در کارخانه‌های استان‌های همدان و کردستان تهیه می‌شود. پس از سنگ‌بری، این مصالح با حدود ۱۵۰ تریلی هر دو تا سه ماه از ایران به عراق ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۳۰۰ نیروی فنی متخصص از استان همدان به پروژه‌های بازسازی در عتبات عالیات اعزام شده‌اند که این خود نشان‌دهنده نقش پررنگ استان در این عرصه است.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان تصریح کرد: تعداد ستادهای شهرستانی استان به ۲۵ مورد افزایش یافته و تاکنون ۱۴ کارگاه قالیبافی نیز در این ستادها فعال شده‌اند تا فروش این قالی‌ها صرف توسعه حرمین می‌شود.

موسوی از استقبال از نذورات غیرنقدی نظیر طلا، نقره، دام، زمین کشاورزی و حتی میوه و محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: تمام این کمک‌ها ثبت، مستندسازی و صرف توسعه حرمین می‌شود.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان بیان کرد: ستاد عتبات همدان، از هنرمندان جهادگر و فعالان فرهنگی در حوزه‌هایی نظیر خبرنگاری، گویندگی، تدوین، انیمیشن، عکاسی، طراحی و ساخت محتوا دعوت به همکاری کرده است. همچنین از داوطلبان در حوزه‌های درمان، پزشکی، پرستاری و حمل‌ونقل نیز برای خادمی در ایام اربعین ثبت‌نام به عمل می‌آید و متقاضیان می‌توانند با شماره‌های ۰۸۱۳۲۵۲۰۶۴۵، ۰۸۱۳۲۵۲۲۰۲۴ و ۰۹۱۸۸۰۲۰۹۱۹ تماس گرفته یا حضوری به دفتر ستاد واقع در طبقه زیرین صحن امامزاده عبدالله همدان مراجعه کنند.

وی با تأکید بر نقش مردم در تحقق این پروژه‌ها، افزود: ما به مشارکت مستقیم مردم نیاز داریم و اگر مردم سهامدار این پروژه‌ها باشند، کارها به‌درستی پیش خواهد رفت؛ چرا که پایه و اساس این حرکت مردمی است.

موسوی با بیان اینکه در کاظمین  و سامرا تنها توسعه صحن‌های حیاطی انجام شده و هنوز ساخت صحن‌های سرپوشیده آغاز نشده است، خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال بی‌سابقه مردم، ظرفیت پویش خشت طلایی با پرداخت ۳ میلیون تومان برای هر خشت به پایان رسیده است. اما سایر مسیرهای مشارکت همچنان باز است و مردم می‌توانند در پویش‌های دیگر شرکت کنند.

وی اضافه کرد: استان همدان دارای ۲۴ موکب مستقر در عراق و بیش از ۲۰۰ موکب رفت‌ و برگشتی فعال در ایام اربعین است همچنین طرح تشکیل قرارگاه رسانه‌ای اربعین در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز