نمایندگان مجلس عنوان کردند:
رسانهها رسالت سنگینی در معرفی هویت فرهنگی استان مرکزی دارند / اصحاب رسانه نقطه عطف و شروع تحول در جامعه هستند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی: استان مرکزی از پتانسیلهای بسیاری در عرصههای مختلف برخوردار است
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی که به عنوان نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت حضور دارد، گفت: این استان به سبب سبقه تاریخی، قطب فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی و قرآنی است. هنرمندان به ویژه رسانهها رسالت سنگینی در معرفی هویت فرهنگی استان دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایلنا، نادرقلی ابراهیمی در دیدار نمایندگان مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، افزود: از مسئولان و متولیان فرهنگی این استان انتظار میرود با جدیت پیگیر رفع مشکلات موجود در عرصههای مختلف فرهنگی باشند و در این راستا گام بردارند.
وی ادامه داد: انعکاس به موقع مشکلات میتواند نمایندگان مردم و همچنین مسئولان دستگاههای اجرایی را در کاهش مشکلات موجود، یاری رساند. نمایندگان مجلس نیز به عنوان خادمان مردم در خانه ملت برحسب وظیفه در این خصوص اقدام خواهند کرد و در این راستا با جدیت تلاش خواهند کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی که به عنوان نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت حضور دارد، با تأکید بر اهمیت حوزههای فرهنگی و هنری و رسانه، اظهار داشت: ساماندهی و رسیدگی فوری و جدی به مسائل فرهنگ، هنر و رسانه بسیار ضروری است و باید برنامهریزی و اقدامات مؤثر در این حوزه انجام شود.
اصحاب رسانه نقطه عطف و شروع تحول در جامعه هستند
دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس نیز در این دیدار گفت: اصحاب رسانه یکی از بخشهای فعال و پرکار استان هستند که برای آگاهیبخشی افکار عمومی، ایجاد نشاط اجتماعی و رفع آسیبهای اجتماعی همگام با مسئولان نقشآفرینی میکنند و کمترین توقع را در جامعه داشتهاند.
سید محمد جمالیان با اشاره به ظرفیتهای بخش رسانهای استان مرکزی، افزود: اصحاب رسانه نقطه عطف و شروع تحول در جامعه هستند. در این راستا تشکیل خانه مطبوعات استان باید با جدیت پیگیری شود. این موضوع در راستای مطالبات به حق اصحاب رسانه است و باید هرچه سریعتر از سوی متولیان فرهنگی پیگیری شود.
وی ادامه داد: موازیکاری در بخش فعالیتهای فرهنگی و هنری یکی از بزرگترین معضلات این بخش است. بنابراین و در راستای ساماندهی و اثربخشی فعالیتهای فرهنگی و هنری، میطلبد رویدادهای مختلف با محوریت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکزی استان تدوین و برنامهریزی شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع تالار مرکزی اراک اشاره کرده و اظهار داشت: تالار بزرگ مرکزی اراک به عنوان یکی از زیرساختهای مهم فرهنگی و هنری استان است و میتواند به فعالیتهای فرهنگی هنری قوام بیشتری ببخشد.
جمالیان تصریح کرد: هزینهها و اعتبارات ملی بسیاری برای ساخت تالار بزرگ مرکزی اراک به عنوان یک مجموعه بینظیر و مدرن فرهنگی و هنری صرف شده است. تکمیل این مجموعه میتواند زمینه افزایش زیرساختهای فرهنگی استان مرکزی و همچنین شهر اراک را فراهم کند.
استان مرکزی از پتانسیلهای بسیاری در عرصههای مختلف برخوردار است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم در این دیدار گفت: اگر چه استان مرکزی از پتانسیلهای بسیاری در عرصههای مختلف فرهنگ، هنر، ادب و قرآن برخوردار است، اما در سالهای اخیر از مشکلات عدیده فرهنگی به جهت کمبود منابع انسانی، مالی و زیرساختهای مناسب رنج میبرد.
علی ایزدی به ظرفیتهای شهرستانهای استان مرکزی در عرصههای مختلف فرهنگی و هنری و ... اشاره داشته و افزود: استان مرکزی تنها شهرستان اراک نیست و تمامی شهرستانهای این استان دارای ظرفیت و پتانسیلهای بسیاری در عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، ادبی و مشاهیر بزرگ قرآنی هستند.
وی به کمبود نیروی انسانی در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اشاره کرده و ادامه داد: ادارات این مجموعه در سطح استان کمتر از 75 نفر نیروی انسانی دارند و همین امر سبب شده برخی ادارات شهرستانی با یک نفر نیرو اداره شوند. این موضوع از رشد فعالیتها و تأثیرگذاریهای فرهنگی کاسته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اظهار داشت: افزایش فضاهای فرهنگی و هنری از جمله شاخصهای توسعه فرهنگی جامعه است. نبود اعتبارات کافی و عدم زیرساختهای مناسب، موجب شده فعالیتهای فرهنگی و هنری در این استان نسبت به گذشته کمرنگتر شود.
ایزدی تصریح کرد: مجتمعهای فرهنگی و هنری موجود در استان مرکزی به دلیل عدم توجه جدی و نظارت کافی و به موقع در حفظ و نگهداری، به اماکنی تبدیل شدهاند که مسیر و امکان فعالیتهای فرهنگی را مسدود کرده و این امر باعث نارضایتی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه شده است.
وی با تأکید بر پیشینه غنی فرهنگی و هنری و ادبی استان، بیان داشت: استان مرکزی قریب به یک چهارم مفاخر به نام کشور را در خود جای داده است. این استان به عنوان استان امامین انقلاب، مفاخر و مشاهیر بزرگ و مختلفی بسیاری را در خود پرورش داده و از این حیث در کشور مشهور است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به مشکلات حوزه رسانه در استان، تأکید کرد: این استان دارای ظرفیتهای بالقوه رسانهای است. اما مشکلات معیشتی، عدم امنیت شغلی، نبود خانه مطبوعات به عنوان تشکل صنفی رسانهای، سبب شده حوزه رسانه در بازه زمانی سالهای اخیر آسیبهای جدی را شاهد باشد.
ایزدی به موضوع مسکن احصاب رسانه در استان مرکزی اشاره کرده و ابراز داشت: در ابتدای سال جاری با تلاش همکاران 18 قطعه زمین در شهر جدید امیرکبیر با حضور استاندار به خبرنگاران این استان تحویل شد. اما با تغییر مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران این موضوع مسکوت ماند.
وی در خصوص اعطاء زمین به دیگر اهالی رسانه در استان مرکزی، اضافه کرد: امروز شاهد پیگیری و مراجعات متعدد اصحاب رسانه و هنرمندان برای دریافت زمین در شهر جدید امیرکبیر هستیم. بنابراین با تعامل سازنده با مدیرعامل جدید شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران، سعی میشود این موضوع به سرانجام برسد.
در این دیدار، موضوعات مختلفی در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه استان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مسائلی از جمله ساماندهی وضعیت نیروی انسانی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسیدگی به وضعیت مراکز فرهنگی و هنری استان، پیگیری وضعیت معیشتی و مسکن هنرمندان و اهالی رسانه، تشکیل مجدد خانه مطبوعات، بهرهگیری حداکثری از ظرفیت هنرمندان، افزایش جذب اعتبارات ملی و استانی و همچنین تقویت گروههای هنری و فرهنگی استان مطرح شد.