اعلام برندگان مسابقه شعر و داستان پویش «نه به تصادف»

برندگان مسابقه شعر و داستان پویش ملی «نه به تصادف» اعلام شدند.
به گزارش ایلنا، امیر صدری، مشاور مدیر مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت و دبیر فرهنگی مسابقه داستان و شعر پویش ملی «نه به تصادف»، درخصوص این مسابقه گفت: این پویش ملی تلاشی بود برای حفظ جان انسانها؛ انسانهایی که شاید به دلیل غفلت خود یا دیگران، یا کمکاری یا ترک فعل برخی مسئولان یا مدیران، جان خود را در حوادث و سوانح رانندگی از دست میدهند. این پویش ملی برای جلب توجه، اطلاعرسانی، آموزش و در نهایت تغییر رفتار رانندگان وسایل نقلیه و همراهان آنها طراحی و اجرا شد و کوشید از راههای بدیع و خلاقانه برای تاثیرگذاری بیشتر بر جامعه عمومی استفاده کند.
وی ادامه داد: یکی از این ایدههای متفاوت، طراحی و اجرای جایزهی شعر، روایت و داستانِ «نه به تصادف» با بخش ویژهای به نام «آن چند ثانیه» بود که با استقبالی شاید فراتر از انتظار روبهرو شد. در مجموع بیش از یکهزار و 200 اثر از سوی 876 شرکتکننده از سراسر کشور و حتی تعداد معدودی اثر از هنرمندان خارج از کشور به دبیرخانه جایزه رسید که این استقبال دور از ذهن در نخستین دوره، روند بررسی آثار را اندکی طولانی کرد.
مشاور مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ادامه داد: دکتر حسین کرمانپور، مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت و دبیر این پویش ملی، ریاست گروه اجرایی جایزه را برعهده داشت و آقایان منصور ضابطیان (دبیر ویژه)، دکتر امیر صدری (دبیر فرهنگی) و محمد ولیزاده (دبیر اجرایی) مسئولیت اجرای نخستین دوره از جایزهی شعر، روایت و داستان «نه به تصادف» را عهدهدار بودند.
صدری با اشاره به لغو مراسم اختتامیه این جایزه بهخاطر شرایط ویژه کشور، درخصوص داوران و روند داوری آثار هم گفت: هیئت داوران این جایزه همگی از نامهای مطرح و شناختهشده حوزه شعر، داستان و نقد ادبی بودند. داوری دو بخش داستان و روایت را خانم آذردخت بهرامی و آقایان امین فقیری و حسن میرعابدینی و داوری بخش شعر (کلاسیک و نو) را هم آقایان مصطفی علیپور، محمد سلمانی و بهزاد خواجات بر عهده داشتند. پس از بررسی اولیه و مشخصشدن راهیافتگان به مرحله نیمهنهایی، داوران در جلسات حضوری و مجازی به انتخاب برگزیدگان رسیدند که در نهایت برندگان بخشهای مختلف به این ترتیب معرفی شدند.
لازم به ذکر است که جوایز برگزیدگان بخشهای مختلف همراه با لوح یادبود در اسرع وقت برای آنها ارسال خواهد شد. همچنین آثار راهیافته به مرحله نیمهنهایی توسط محمد ولیزاده، تدوین، ویراستاری و آمادهسازی شده که طی روزهای آینده، در دو کتاب جداگانه از سوی انتشارات بامداد نو چاپ و منتشر خواهد شد.
برگزیدگان بخش داستان:
ابوالفضل پروین از فیروزآباد فارس با داستان «خطها» و معصومه قدردان از اسفراینِ خراسان شمالی با داستان «خرگوش» (بهطور مشترک نفر اول)، احمد آرام از بوشهر با داستان «اتوبان» و الهه هدایتی از تهران با داستان «دیشب خواب دیدم زیر غلتک شهرداری هستم» (بهطور مشترک نفر دوم)، هانیه صفری از تهران با داستان «جاده» و ارسلان کریمزاده با داستان «لمس یک پایان» از تهران (بهطور مشترک رتبه سوم).
همچنین داستانهای «بوی تند ماهی دودی» نوشتهی نسیم مقدس از تهران، «مثل کابوس، مثل رؤیا» نوشتهی یوسف شیروانیدوست از فسای استان فارس و «ثانیههای خیس» از ثریا آقایی از لندهی استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان داستانهای شایسته تقدیر این بخش معرفی شدند.
برگزیدگان بخش روایت (ناداستان):
فرهاد خاکیان دهکردی از شهرکرد با روایتِ «تونل هشتم» (نفر اول)، زینب محمدی مقانک از شهر قدسِ استان تهران با روایتِ «مسافران» (نفر دوم)، غلامسیاهپوشان با روایتِ «فقط یک تا دو ثانیه...» و محمد ایرانی از قم با روایتِ «شاید این حادثهها بعد از صدوبیست سال فراموش شوند؛ شاید هم شبیه تصادف مارمالادُف ماندگار بمانند!» (بهطور مشترک نفر سوم) این بخش بودند.
همچنین «قورباغه» نوشتهی کوروش نیکاندیش از شوش دانیالِ استان خوزستان و «آن چند ثانیهی من، پدرم و جاده» نوشتهی محمد محمودی از تبریز به عنوان روایتهای شایسته تقدیر این بخش معرفی شدند.
برگزیدگان بخش ویژه «آن چند ثانیه» (بخش داستان):
داوران در این بخش، اثری را شایستهی رتبهی اول ندانسته، اما ضمن تقدیر ویژه از داستان «آن مرد» نوشتهی فرهاد خاکیان دهکردی از شهرکرد، داستان «چرخش سپیدارها» نوشتهی رودابه سرمدی از تهران را حائز رتبهی سوم دانستند.
برگزیدگان بخش «شعر کلاسیک»:
مهدی حنیفه از زنجان با غزل «به در میدوخت...» (نفر اول)، لیلا جعفری قهفرخی از فرّخشهرِ چهارمحالوبختیاری با چهارپارهی «نه به تصادف» و هاجر جعفرزاده از خمینیشهرِ اصفهان با غزل «ای کاش...» (بهطور مشترک نفر دوم)، ریحانه وطنخواه از خمینیشهرِ اصفهان با غزل «آتشگرفته خرمنی...» و حسن اسحاقی از کرج با غزل «آن چند لحظه» (بهطور مشترک نفر سوم) این بخش بودند.
برگزیدگان بخش «شعر نو»:
علی هوشمند از بوشهر با شعر «از پشت فرمان» (رتبه اول)، فروغ صدقی امیری از بهشهرِ مازندران با شعر «معکوس» و چمران احمدی از بندر دیّرِ استان بوشهر با شعر «ماشینهای بیسرنشین» (بهطور مشترک رتبه دوم)، فرامرز کیامقدم با شعر «چند ثانیهی بیقرار» و ابوالفضل غلامپور با شعر «تصادف» (بهطور مشترک رتبه سوم) را کسب کردند.
برگزیدگان بخش ویژه «آن چند ثانیه» (بخش شعر):
داوران در این بخش، اثری را شایستهی رتبهی برتر ندانسته، اما ضمن تقدیر از سرودههای ارسالی فاطمه بیرانوند از قم، شعر «به استخوان شکستهام دست میکشد باد» ایشان را به عنوان برگزیدهی بخش ویژهی «آن چند ثانیه» معرفی کردند.
برگزیدگان بخش کودک و نوجوان:
از میان اشعار ارسالی کودکان و نوجوانان، هیچ اثری حائز دریافت رتبه نشد، اما در بین داستانهای ارسالی که با داوری استاد امین فقیری انجام شد، در گروه سنّی کودکان، دیانا سادات قریشی (کلاس دوم دبستان از اقلیدِ فارس) با داستان «توپ و آن چند ثانیه» و سنا رضاپور (کلاس ششم دبستان از کرج) با داستان «تصمیم بهموقع» شایستهی تقدیر شناخته شدند.
همچنین در گروه سنّی نوجوانان، علی مقیمی (کلاس دهم از اقلیدِ فارس) با داستان «داستان آن چند ثانیه» و نادیا عقیقی (کلاس دوازدهم از تهران) با داستان «وقتی زندگی پشت خط ماند» شایستهی تقدیر شناخته شدند.