خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری اعلام شد:

شهادت یکی از پرسنل بیمارستان حضرت رسول اکرم/ اصابت راکت رژیم صهیونیستی به بیمارستان حضرت فاطمه تهران

شهادت یکی از پرسنل بیمارستان حضرت رسول اکرم/ اصابت راکت رژیم صهیونیستی به بیمارستان حضرت فاطمه تهران

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران از شهادت یکی از پرسنل بیمارستان بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نادر توکلی، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران امروز سه‌شنبه ۱۰ تیر در نشستی خبری با حضور خبرنگاران اظهار کرد: بهانه این نشست توفیقی است که در زمینه رتبه‌بندی نصیب دانشگاه شده است. رتبه‌بندی و به نوعی اعتباربخشی دانشگاه‌ها می تواند هم جنبه بین‌المللی داشته باشد و همه دنیا دانشگاه‌ها را با زبان مشترکی بشناسند و در جذب مخاطب بین‌المللی نیز امتیازاتی را ایجاد می‌کند و دوم اینکه باعث می‌شود در زمینه فعالیت‌های دانشگاه دچار روزمرگی نشویم.

وی گفت: بحث STG و اهداف توسعه پایدار که شعار مشترک همه کشورهای دنیا است، جایگاه نظام سلامت در ایجاد و تحقق این اهداف بسیار اهمیت دارد. هنگامی که در جامعه می‌خواهیم اهداف سلامت‌محور را در جامعه محقق کنیم توان وزارت بهداشت بیست درصد است و هشتاد درصد باقی‌مانده باید از طریق حوزه‌های بین بخشی محقق شود.

توکلی تأکید کرد: اهدافی راهبردی برای دانشگاه تعیین کرده‌ایم که تمام برنامه‌های دانشگاه باید معطوف به این اهداف باشد. فرهنگ سازمانی، رعایت اصل شایسته سالاری راهبرد اول است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل نو به این معنی که دانشگاه‌ها از پوستین خود بیرون می‌آیند و به دل دانشگاه می‌روند نیز راهبرد دیگری است.

وی تصریح کرد: پیاده‌سازی رویکردهای جدید و خلق ثروت مورد دیگری است، همچین استفاده از تکنولوژی و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی. ما بالغ بر ۸۰۰ تخت بیمارستانی خبرساز در دانشگاه ایران داریم. ما علاوه بر پژوهش و آموزش باید در حوزه‌های خدماتی نیز حرکت کنیم.

او گفت: در حوزه پرستاری و مامایی در کشور در حوزه آموزش رتبه اول و در پزشکی رتبه دوم را داریم. دانشگاه مدیریت ما یکی از سرمایه‌های مهم کشور است. حوزه توانبخشی نیز در دانشگاه علوم پزشکی ایران بسیار شاخص است.

او بیان کرد: نزدیک به ۱۲۰۰  هیئت علمی داریم که هم در حوزه علوم پایه و هم علوم بالینی شبکه خبرگان را تشکیل می‌دهد.وزارت بهداشت همکاری بسیار خوبی را با دانشگاه علوم پزشکی داشته‌است و این به ما انگیزه می‌دهد وفاق دانشگاهی را بیش از پیش افزایش دهیم.

وی افزود:‌ بخش عمده‌ای از خدمات ما در نواحی حاشیه‌ای است؛ شهر قدس، ملارد، بهارستان و رباط کریم نواحی هستند که جمعیت زیادی دارند. در این بحران، شهرستانهای ما خود خدمات را مدیریت کردند و به تهران ارجاع ندادند. این موضوع باعث تاب‌آوری در بحران‌ها می‌شود.

توکلی گفت: از روز نخست جنگ، کمیته بحران دانشگاه تشکیل شد و پنج جلسه در این مدت تشکیل داد. مسئولیت ستاد هماهنگی به دانشگاه علوم پزشکی ایران واگذار شد. پذیرای ۷۰۰ مصدوم بودیم. مرخصی‌ها برای کادر درمان لغو شد. از کادر درمان و بیمارستان‌ها بسیار ممنونیم. ظرفیت هفتصد مصدوم برای ما پیچیده نیست و راحت مدیریت شد.

رئیس بیمارستان ایران بیان کرد: اولین جلسه ستاد هماهنگی بهداشت و درمان استان تهران را داشتیم. سه مورد از بیمارستان‌های ما دچار آسیب شدند، بیمارستان حضرت فاطمه تهران در یوسف آباد که یک دیوار بیمارستان مورد حمله یک راکت قرار گرفت که عمل نکرد. همچنین مجبور به تخلیه بیمارستان سوانح و سوختگی مطهری شدیم. شیشه های یکی از بیمارستان‌های حاشیه‌ای در رباط کریم نیز به‌طور غیر مستقیم مورد اصابت قرار گرفت. یکی از پرسنل بیمارستان حضرت رسول شهید شدند. منازل چندتن از اعضای هیئت علمی ما مورد اصابت قرار گرفت.

وی افزود: هیچکدام از بیمارستان‌ها تداوم فعالیت خود را از دست دادند. مثلا اعمال الکتیو مثل جراحی زیبایی و عمل آب مروارید متوقف شد که مردم نیز خود تمایل به انجام آن را در این شرایط نداشتند. با توقف این اعمال نزدیک به شصت تا هفتاد درصد فعالیت‌های بیمارستان متوقف می‌شود و ظرفیت برای اعمال ضروری فراهم می‌گردد.

توکلی در پاسخ به سوالی به بازافزایی توان در صورت حمله مجدد اسرائیل اشاره کرد و گفت: بحران جنگ با کرونا تفاوت‌هایی دارد؛ نخست امنیت جانی است. ممکن است ترس و وحشت در روزهای اول موجب ترک کار شود.دوم اینکه در این بحران‌ها زمان بستری جز تعداد محدودی، اندک است. در بمباران آخر در روز دوشنبه گذشته در منطقه شهرری، در سپاه دیلمان هشتاد مصدوم به بیمارستان منتقل شدند و طرف دو ساعت تعیین تکلیف گردیدند و شصت نفر ترخیص شدند. این چابک بودن سیستم را می‌رساند. یعنی بیمارستان سه ساعت بعد برای پذیرش آماده است. این مدل را ما تمرین کرده‌ایم و راهبری اورژانس نقش کلیدی داشت. این مثل کرونا نیست که مریض در آی‌سی‌یو و بخش بستری دپو شود.تفاوت سوم با کرونا این است که در بحران جنگ، بیمارستان‌ها نسبتا امن‌تر است.

توکلی در خصوص استفاده از دانشجویان علوم پزشکی در جنگ ۱۲ روزه گفت: معاونت دانشجویی ما فراخوانی دادند که از رده‌های مختلف ارائه خدمات سلامت ثبت نام کردند و حدود ششصد نفر اعلام آمادگی کردند اما نیازی به آن‌ها پیدا نشد. به‌هیچ‌وجه کمبود تجهیزات نداشتیم. مدیریت تمام ۲۱ بیمارستان در خود دانشگاه انجام می‌شود و تا سه ماه تمام اقلام دپو شده و حتی ذخیره غذایی خشک را تا دو روز داریم.
 
وی افزود: در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیست نفر بستری، ۳۳ شهید و بیش از ۷۰۰ مجروح داشته‌ایم. روز آخر یک نفر در دیلمان شهرری زیر آوار شهید شد.

او در خصوص خدمات این بیمارستان در حوزه سلامت روان در مدت جنگ نیز تصریح کرد: ما یک گروه روانپزشکی بسیار شاخص و یک دانشکده علوم رفتاری داریم که در روز اول هماهنگ کردیم دانشگاه علوم رفتاری هفت بسته سلامت روان را تدوین کردند و یک کارگروه سلامت روان نیز تشکیل شد. ما به سمت این می‌رویم که سامانه‌ای ایجاد کنیم تا افراد خودارزیابی کنند و با پر کردن خوداظهاری بتوان فهمید که آیا از نظر روانی در خطر هستند یا خیر.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز