هشدار درباره استفاده از سم بوتولینوم در آرایشگاهها؛ از افتادگی پلک، فلج قسمتی از صورت تا اختلال در بینایی

مدیر گروه بیماری های پوست دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: باید در مورد استفاده از سم بوتولینوم در آرایشگاهها و محلهای غیرمجاز هشدار جدی داد، چون عوارض و خطرات احتمالی آن بدیهی است
به گزارش ایلنا، با هدف جلوگیری از مداخلات افراد فاقد دانش و تجربه درمانی، کارگاه آموزشی تزریق داروی دیستون حاوی سم بوتولینوم با حضور جمعی از متخصصان رشتههای مرتبط و کاربردی برگزار شد. در این کارگاه آموزشی که با حضور بهروز باریک بین استاد درماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، الهام بهرنگی مدیر گروه بیماریهای پوستی دانشگاه علوم پزشکی ایران و حسین دلاورکسمایی متخصص مغز و اعصاب برگزار شد، جدیدترین روشهای کاربردی تزریق داروی دیستون حاوی سم بوتولینوم به منظور درمان میگرنهای مقاوم همچنین کنترل ترشحات تعریق بدن و جوانسازی چهره با جلوگیری از ایجاد چین وچروک در صورت به پزشکان و دستیاران تخصصی بازآموزی شد.
الهام بهرنگی مدیر گروه بیماریهای پوست دانشگاه علوم پزشکی ایران در این رابطه گفت: باید درمورد استفاده از سم بوتولینوم در آرایشگاهها و محلهای غیر مجاز هشدار جدی داد چون عوارض و خطرات احتمالی آن بدیهی است.
وی افزود: گاهی اوقات نتایج بسیار تاسف برانگیز است و مواردی مانند افتادگی پلک، فلج قسمتی از صورت و اختلال در بینایی، آسیبهای مختلفی رخ داده و من اصلا توصیه نمی کنم افراد بدون اعتماد به تخصص و تجربه درمانگر خود اقدام به این کار کنند.
بهرنگی گفت: موفقیت و توسعه علمی و دانش فنی در خصوص اینگونه داروها در کشورگسترش پیدا کرده و داروی دیستون با تکنیک کاربردی در رقتهای مختلف برای نقاط مورد نظر بدن توسط متخصصان مربوطه مورد تجویز و استفاده قرار می گیرد.
این استاد متخصص درماتولوژی با تاکید بر اهمیت دانش و تجربه پزشکی، افزود: البته قبل از تزریق باید نقاط مختلف محل تزریق به دقت مشخص و عضلات مربوطه با هوشیاری انتخاب شود تا اعصاب و عروق حساس آسیب نبینند چون در غیر اینصورتعدم تناسب و فلج موقت ناخواسته عضلات چهره رخ خواهد داد.
بهروز باریک بین در ادامه با بیان اینکه فناوری ساخت این دارو حاصل تلاش متخصصان دانش بنیان کشور است و امروزه به منظور درمان سردردهای میگرنی مقاوم، مدیریت نواحی تعریق بدن و جوانسازی پوست کاربرد دارد، افزود: دیستون از نظر اثربخشی، کیفیت و قیمت نسبت به نمونه خارجی مناسبتر است و بخوبی در دسترس پزشکان قرار دارد.
وی افزود: هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی تعلیم اصول کاربردی به دانش آموختگان و دستیاران تخصصی رشتههای مختلف است؛ بدین ترتیب اطلاعاتی که طی بیست و پنج سال گذشته بدست آوردیم به اشتراک گذاشتیم تا با کمترین عوارض برای درمان بیماریها و همچنین اقدامات زیبایی ودرمانی استفاده شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: اغلب همکارانی که این محصول دانش بنیان تولید داخل را مصرف می کنند، نسبت به تاثیرات خوب و ماندگاری آن نظر مثبت دارند و آنرا ارجح میدانند ولی موفقیت حداکثری در درمان به تجربه افراد نسبت به تکنیک درمانی و نحوه امادهسازی یا رقیق کردن سم بوتولینوم بستگی دارد.
وی گفت: نوروتوکسین و فلج کنندههای عضلات سر و صورت در کشور تولید میشود و ایران را از واردات بینیاز میکند بگونهای که بیش از ۹۵ درصد نیاز هموطنان با بهره گیری از محصولات تولید داخل رفع خواهد شد.
همچنین حسین دلاور کسمایی فوق تخصص مغز و اعصاب که یکی از مدرسان این کارگاه آموزشی بود در خصوص درمان برای افرادی که میگرن مزمن و سردردهای میگرنی طولانی مدت دارند، گفت: یکی از بهترین راهکارها درمان ترکیبی استفاده از دارو و تزریق دیستون (توکسین بوتولینوم) است.
وی افزود: خوشبختانه محققان مجموعه دانش بنیان آترازیست، اقدام به تولید بومی این دارو کردند و به مقدار کافی از این محصول توسط پزشکان استفاده شده است که نتایج خوبی نیز داشته و از نظر من بسیار خوب و کاربردی قابلیت استفاده دارد.
دلاور کسمایی گفت: افرادی که پانزده روز در ماه سردرد میگرنی دارند اعم از اینکه وابسته به دارو هستند یا بواسطه درمانهای خوراکی بهبودی پیدا نمی کنند، کاندید خوبی برای استفاده از داروی دیستون هستند. اگر سردرد بین چهار ساعت تا هفتاد دو ساعت طول بکشد، یکی از علائم سردرد میگرنی مزمن محسوب می شود و می توان برای درمان تزریقی آن اقدام کرد. من خوشحال هستم که این دارو در کشور تولید شده در شرایطی که کشورهای همسایه و منطقه هنوز به دانش تولید آن دست پیدا نکردند.