خبرگزاری کار ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگو با ایلنا:

ترامپ با بلوف زدن و مواضع متناقض تلاش می کند ایران را منفعل نگه دارد

ترامپ با بلوف زدن و مواضع متناقض تلاش می کند ایران را منفعل نگه دارد
کد خبر : ۱۶۳۷۸۱۸

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره سفر ترامپ و تاثیر آن بر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: قطعا تاثیر خواهد داشت. او با بلوف زدن و تهدید و اتخاذ مواضع متناقض تلاش دارد که ایران را منفعل نگه دارد و مقاومت تیم ایرانی را از آن مواضع اولیه‌ای که داشته، تضعیف کند و تلاش می‌کند با فشاری که وارد می‌کند، به یک دستاورد حداکثری دست یابد.

ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره ارزیابی‌اش از دور چهارم مذاکرات گفت: در دور چهارم مذاکرات، مانند دوره قبلی، بیشتر دیدگاه‌های یکدیگر ارزیابی شده است. با توجه به اینکه آقای ویتکاف قبل از شروع مذاکرات مواضع نامعقولی را اتخاذ کرده بود، از جمله اینکه ایران باید ظرفیت هسته‌ای خود را کاملاً امحا کند، این مواضع با آنچه در جلسه قبل (دور سوم) گفته شده بود، تفاوت زیادی داشت. بنابراین، طرف ایرانی در این دور که مذاکرات غیرمستقیم بود، مواضع خود را به‌وضوح بیان کرد و اعلام کرد که اگر با چنین انگیزه‌ای بخواهند مذاکرات را ادامه دهند، میز مذاکرات را ترک خواهند کرد.

وی ادامه داد: آنها دیدگاه‌هایی مطرح را کرده‌اند همچنین شرایط خود در خصوص موضوعات مورد انتظار از لغو تحریم‌ها و اینکه مسائل هسته‌ای در چه سطحی انجام شود و بتوانند تعدیل کنند را اعلام کردند. آقای ویتکاف در این جلسه‌ وعده داده است که نظرات ایرانی را به واشنگتن منتقل کند و در دور بعدی به این دیدگاه‌ها پاسخ دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در حال حاضر، باید منتظر ماند و دید که آقای ترامپ در تحرکات منطقه‌ای خود چه دستاوردهایی خواهد داشت و چقدر با اهدافش پیش می‌رود. در موضوع ایران، آنها به دنبال دستیابی به یک موفقیت هستند. باید صبر کرد و دید که دور پنجم آقای ویتکاف با چه دستور کاری حضور پیدا می‌کند و چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

ظهره‌وند درباره سفر ترامپ و تاثیر آن بر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: قطعا تاثیر خواهد داشت. او با بلوف زدن و تهدید و اتخاذ مواضع متناقض تلاش دارد که ایران را منفعل نگه دارد و مقاومت تیم ایرانی را از آن مواضع اولیه که داشته تضعیف کند و تلاش می‌کند با فشاری که وارد می‌کند، به یک دستاورد حداکثری دست یابد.

وی ادامه داد: باید دید در این سفر به منطقه، با چه دستاوردی به واشنگتن برمی‌گردد. اگر بتواند روابط ایران را با حوزه خلیج فارس تخریب کند، برای او مثبت خواهد بود و در غیر این صورت، مجبور به تعدیل انتظاراتش در برخورد با هیئت ایرانی خواهد بود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره مواضع متناقض آمریکایی‌ها و تذکر عراقچی در دور چهارم مذاکرات به آنها گفت: به طور کلی، در این جلسه بیشتر گلایه‌های طرف ایرانی مطرح شده و بر احتراز از اتخاذ مواضع متضاد تأکید شده است. این مواضع قطعاً بخشی از برنامه عملیات روانی آمریکایی‌هاست. آقای عراقچی هم به‌روشنی هشدار داده و انتظارات حداقلی که می‌تواند برای طرف ایرانی تأمین کند و همچنین کف انتظاراتی که برای لغو تحریم‌ها دارد را به صورت مکتوب به آقای ویتکاف منتقل کرده است، قرار شده که آقای ویتکاف پاسخ این انتظارات را به طرف ایرانی بدهد. باید منتظر ماند و دید دور پنجم چه اتفاقی خواهد افتاد.

ظهره‌وند در پاسخ به این سوال که آیا این اظهارات ضد و نقیض می‌تواند روند مذاکرات را کندتر کند و مشکل ایجاد کند، گفت: به نظر می‌رسد طرف آمریکایی می‌خواهد زمان بخرد و ایران را در فضای افکار عمومی ضعیف نشان دهد. آنها می‌خواهند با این مواضع متناقض، هیئت ایرانی را به حضور در مذاکرات وادار کنند و ایران را در منظر کشورهای منطقه و داخل ایران مستاصل و ضعیف جلوه دهند و این یک نوع شیطنتی است که نشان می‌دهند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که در گفت‌وگوهای غیرمستقیم، آنها مواضع متفاوتی و غیر از آنچه که در رسانه‌ها منعکس می‌کنند را اتخاذ می‌کنند و ابراز رضایت می‌کنند، اما وقتی خارج می‌شوند، مواضع متناقضی را مطرح می‌سازند. برای نمونه، قبل از شروع مذاکرات، آمریکا دو مرحله تحریم جدید علیه ایران صادر کرد و آقای ویتکاف با تحریم‌های جدید وارد عمان شد. این نشان می‌دهد که بین آنچه می‌گویند و آنچه عمل می‌کنند، صداقت ندارند و نیت خوبی نسبت به ایران و هیئت ایرانی ندارند. بنابراین باید بر این مواضع حساس بود و واکنش مناسب را نشان داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز