رویترز گزارش داد:
استراتژی چین برای افزایش ذخایر نفت خام خود در سایه کاهش تقاضای جهانی

رویترز در گزارشی از استراتژی چین برای افزایش ذخایر نفت خام خود در سایر کاهش تقاضای جهانی خبر داد.
به گزارش ایلنا، رویترز در گزارشی نوشت که واردات نفت خام چین در ماههای نخست سال افزایش یافت و بر این اساس کارشناسان معتقد هستند که این افزایش واردات نشان دهنده استراتژی پکن برای افزایش ذخایر نفت خام است.
طبق آخرین دادههای گمرک، واردات نفت چین در ماه آوریل به طور میانگین ۱۱ میلیون و ۶۹۰ هزار بشکه در روز بوده است که نسبت به ماه مارس که بالاترین سطح خود از آگوست ۲۰۲۳ را تجربه کرد، اندکی کاهش یافته است، اما همچنان به مقدار ۷.۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
طبق ادعای این گزارش، تحلیل الگوهای واردات چین نشان میدهد که این افزایش در وهله نخست به دلیل استفاده پالایشگاههای چینی از پیشنهادهای تخفیفدار ایران و روسیه است که با تشدید تحریمهای آمریکا مواجه هستند. واردات از روسیه در ماه آوریل به یک میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه در روز رسید اما خرید از ایران پس از اعمال تحریمهای جدید به ۷۴۳ هزار بشکه در روز کاهش یافت.
کارشناسان، این کاهش خرید نفت از ایران را به کمپین فشار شدید ایالات متحده نسبت میدهند، به ویژه پس از آنکه واشنگتن دو پالایشگاه کوچک چینی را به دلیل خرید نفت ایران هدف قرار داد و در نتیجه نگرانیهایی را در میان پالایشگاههای بزرگ نسبت به احتمال اعمال تحریمهای مشابه ایجاد کرد.
از سوی دیگر، دادههای موجود گرایش آشکار چین را به سمت ایجاد ذخایر استراتژیک نشان میدهند، به گونهای که برآوردها حاکی از مازاد نفت به میزان یک میلیون و ۷۴۰ هزار بشکه در روز در ماه مارس است که بالاترین میزان از اواسط سال گذشته به شمار میرود.
گزارشهای شرکت تخصصی «ورتکسا» تایید میکند که این الگو در ماه آوریل ادامه یافته و موجودی انبارها بیش از یک میلیون و صد هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
این روند در حالی رخ میدهد که بازارهای جهانی به دلیل افزایش تولید اوپک پلاس و نگرانیها درباره تاثیر تنشهای تجاری بر اقتصاد جهانی شاهد کاهش قیمتها هستند، اما در عین حال کارشناسان هشدار میدهند که کند شدن رشد اقتصادی چین میتواند ادامه سیاست خرید فشرده را در ماههای آینده محدود کند.