استاندار چهارمحال و بختیاری:
رسانهها؛ چشم بینای مردم، گوش شنوا و پل ارتباطی بین مردم و مسوولان

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: مهمترین معجزه اصحاب رسانه افزایش آگاهی در جامعه است و رسانه ها چشم بینای مردم، گوش شنوا و پل ارتباطی بین مردم و مسوولان هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر مردانی عصر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری اظهارداشت: رسانهها و مسئولان اجرایی نقش مهمی در توسعه استان دارند، امیدواریم با همدلی و همکاری، بتوانیم مسیر پیشرفت را برای مردم استان هموار کنیم.
وی با اشاره به اینکه رسانه ها و دولت دو بازوی اصلی استان می باشند افزود: اصحاب رسانه و مطبوعات چشم بینای مردم، گوش شنوا و پل ارتباطی بین مردم و مسوولان هستند.
مردانی بیان کرد: ما و رسانه از هم جدا نیستیم و باید با همدلی و همراهی در راستای حفظ منافع، مصالح، رشد، تعالی و توسعه استان دست به دست همدیگر بدهیم و برای پیشرفت استان گام برداریم.
استاندار چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: همدلی، اتحاد و انسجام در استان اهمیت بالایی دارد و جامعهای پیشرفت میکند که مخالف خود و نقد سازنده را تحمل کند.
وی گفت: سرمایهگذاری علاوه بر حوزه اقتصاد شامل توسعه علمی، فرهنگی، صنعتی، معدنی و گردشگری نیز میشود و امید داریم استان با ظرفیتهای بالای خود بتواند سرمایهگذاران داخلی را حفظ کند و شرایط مطلوبی برای رشد اقتصادی فراهم آورد.
مردانی با اشاره به پروژههای صنعتی و معدنی خاطرنشان کرد: پروژههای فولاد با سرمایهگذاری ۱۸۸ میلیون دلاری و ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن توانسته است زمینه اشتغال یک هزار نفر را فراهم کند و این فرصت خوبی است برای جذب سرمایه گذار در استان چرا که با جذب سرمایههای داخلی، رونق اقتصادی استان نیز پیشرفت خواهد کرد.
وی با اشاره به چالشهای ناشی از خشکسالیهای پیدرپی تصریح کرد: استان چهارمحال و بختیاری، با وجود تولید ۱۰ درصد آب کشور، امروز با تنش آبی در ۲۱ شهر از ۴۳ شهر استان مواجه است، پروژههایی مانند پروژه آتشگاه در سردشت و طرحهای آبرسانی در شهرستان بروجن با هدف تأمین پایدار منابع آب در حال اجرا هستند و اعتبارات لازم تزریق شده است اما اجرای تعمیرات و برنامهریزی دقیق برای جلوگیری از قطعی آب در تابستان ضروری است.
اعتبارات عمرانی چهارمحال و بختیاری رشد ۷۳ درصدی داشته است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: اعتبارات تملک داراییهای استان از یک هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ به یک هزار ۸۷۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ رسیده است که نشاندهنده رشد ۷۳ درصدی بودجه عمرانی است، این افزایش با تلاشهای استاندار، معاونین و همکاریهای ملی حاصل شده است
یحیی رمضانی گفت: تأمین اعتبار برای پروژههای ملی و استانی به میزان ۲۵۰ میلیارد تومان از محل اوراق قرضه، ۳۷۰ میلیارد تومان برای نهضت ملی مسکن، ۳۰۰ میلیون تومان برای آبرسانی، ۷۰ میلیارد تومان برای شرکت برق و ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق برای راهآهن انجام شده است. پروژه راهآهن نیز با تأیید معاون وزیر راه، مراحل زیرسازی و ریلگذاری از ایستگاه شهرکرد به سمت مبارکه را آغاز خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از ۸۰ میلیارد تومان اعتبارات فرهنگی و عمرانی در استان تاکنون ۳۶۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و پروژههای مختلف در حال اجرا هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تأکید کرد: حفظ جنگلهای زاگرس، توسعه پایدار استان و نظارت بر روند اجرای پروژهها از موضوعات مهمی هستند که نقش رسانهها در اطلاعرسانی و مطالبهگری بسیار حیاتی است و امیدواریم این هماندیشیها منجر به پیشرفت و بالندگی استان شود.
بهرهوری یکی از محورهای کلیدی در چهارمحال و بختیاری محسوب می شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در حاشیه این نشست گفت: در حوزه جذب سرمایهگذاری، تمرکز بر حفظ اشتغال موجود و تکمیل طرحهای نیمهتمام است.
ملکمحمد قربان پور اظهار کرد: یکی از محورهای کلیدی در استان بهرهوری است که شامل بهرهوری منابع انسانی، سرمایه، و نیروی کار میشود.
وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ طرح نیمهتمام در استان وجود دارد افزود: برای اتمام طرح ها به اعتباری بالغ بر ۹۰۰ هزار میلیارد ریال نیاز است.
قربان پور عنوان کرد: بر اساس شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید، راهبرد استاندار بر توسعه زیرساختهای سرمایهگذاری تأکید دارد، زیرساختهای پیوست سرمایهگذاری باید فراهم باشد تا بتوان از منابع موجود به بهترین شکل بهرهبرداری کرد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون مجوزهای صادر شده برای پروژههای انرژی حدود ۲۱۲ مگاوات است و در حال بررسی پروژههایی با ظرفیت تقریبی ۶۰۰ مگاوات هستیم، مصرف برق استان در ماههای گرم حدود ۵۷۴ تا ۶۰۰ مگاوات است و با اجرای طرحهای صرفهجویی و تولید انرژی، هدفگذاری شده است که در صورت فراهم شدن شرایط، بتوان تا ۳۶ مگاوات به تولید برق استان افزود.
قربان پور تاکید کرد: در حوزه اشتغال، نرخ بیکاری استان حدود ۶ درصد است که نسبت به میانگین کشوری (۷.۶ درصد) پایینتر است، اما نرخ تورم در کشور ۳۳.۱ درصد و در استان حدود ۳۰ درصد است، جمعیت جویای کار در استان حدود ۴۳.۱ درصد است که کمی بالاتر از میانگین کشوری (۴۱ درصد) است، اما تلاشها برای کاهش این رقم ادامه دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در حوزه سرمایهگذاری، اولویتها بر اساس نیازهای شهرستانها مشخص شده است، به عنوان مثال، توسعه پتروشیمی در بروجن، پروژه زنجیره فولاد با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۰ همت، و بهرهبرداری از صنایع سنگین فولاد و پتروشیمی در استان در دستور کار قرار دارد، هدف، نه تنها تولید ثروت، بلکه توزیع عادلانه آن در سطح استان است.
انتصابات بر اساس توانمندیها و نیازهای توسعه استان انجام میشود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: انتصابات بر اساس توانمندیها و نیازهای توسعه استان انجام میشود و در تمامی دولتها و بهویژه در استان ما، چالشهایی در این زمینه وجود دارد و این چالشها فرصتهایی برای تغییر مدیریتها و بهبود آنها به نفع مردم است.
عبدالعلی ارژنگ اظهار کرد: استاندار در همان ابتدا معاونین خود را انتخاب و معرفی کرد، اما برخی این موضوع را مطرح کردند که هر معاون سهم یک نماینده بوده است که باید در این زمینه شفافسازی و تنویر افکار عمومی صورت گیرد.
وی بیان کرد: فرمانداران ۱۲ شهرستان تعیین شده است، همچنین، در حوزه بخشداران، حدود ۳۵ درصد تعیین تکلیف شدهاند و در حوزه مدیران کل ستادی، روند انتصابها کند است اما پیگیریهای بهصورت مستمر انجام میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: چهارمحال و بختیاری از نظر قومیتی غنی است و همزیستی مسالمتآمیز بین اقوام مختلف در مرکز استان نمونهای قابل تقدیر است و استفاده از ظرفیتهای فرهنگی، هنری و ورزشی برای تقویت اتحاد اقوام مهم است.
وی با اشاره به مشکلات خبرنگاران در خصوص بیمه، حقوق و… تاکید کرد: جلسهای در این زمینه با مدیرکل ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد، چراکه حمایتهای مالی و بیمهای باید به صورت عادلانه و منسجم صورت گیرد.
پیشرفت طرحهای عمرانی، نیازمند همکاری جدی همه دستگاهها و حمایت مردم است
معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در این نشست افزود: توسعه زیرساختهای استان، اولویت مدیریت عمرانی است و پیشرفت طرحهای عمرانی، نیازمند همکاری جدی همه دستگاهها است.
اردشیر آذر اظهار داشت: در دولت جدید، جلسات متعددی برای حل مشکلات آبی استان برگزار شده است، از جمله اقدامات مهم، صدور مجوز زیستمحیطی سد بابا حیدر و آغاز عملیات آبگیری آن در اوایل خردادماه است که نیازمند تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار خواهد بود.
وی گفت: با پیگیریهای انجامشده، مجوز برداشت آب از چشمه آب سفید برای لردگان، خانمیرزا، فلارد و بخش جنوبی بروجن صادر شده است. همچنین ظرفیت آبگیری طرح بروجن اکنون به ۴۲۰ لیتر در ثانیه رسیده و قرار است با سرمایهگذاری جدید، به ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه افزایش یابد.
آذر در رابطه با وضعیت جادههای استان خاطرنشان کرد: با توجه به کوهستانی بودن ۸۵ درصد از استان ساخت و نگهداری جادهها هزینهبر است. در حال حاضر، ۳۷ هزار و ۸۰۰ کیلومتر جاده در استان وجود دارد و برای بهبود شرایط، ۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری و ۱۲ پروژه بزرگراهی و راه اصلی فعال شده است.
وی تصریح کرد: استان در اجرای نهضت ملی مسکن، رتبه مناسبی در سطح کشور دارد، تاکنون ۳۹ هزار و ۲۵ واحد از برنامه ۵۷ هزار و ۱۴۹ واحدی آغاز شده و چالشهایی مانند افزایش قیمت زمین و تغییر کاربری نیازمند اصلاحات قانونی است.
معاون عمرانی استاندار در پایان تأکید کرد: پیشرفت طرحهای عمرانی، نیازمند همکاری جدی همه دستگاهها و حمایت مردم است، رسانهها در اطلاعرسانی و مطالبهگری نقش مؤثری دارند و امیدواریم با همافزایی عمومی، مسیر توسعه استان هموار شود.
توانمندسازی نیروی انسانی کلید حل بسیاری از مشکلات است
معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: تقویت و توانمندسازی نیروی انسانی کلید حل بسیاری از مشکلات است.
ملکمحمد محمودیان بیان کرد: بر اساس قانون، شهرستانهای زیر ۷۰ هزار و بخشهای زیر ۳۰ هزار نفر جمعیت موظف به اجرای این طرح هستند و در حال حاضر، شهرستانهای بن، خانمیرزا و فرخشهر در اولویت قرار دارند، همچنین، برنامههایی برای استقرار ادارات و ایجاد نمایندگیهای پاسخگو در صورت محدودیتهای فیزیکی و مالی در حال اجرا است.
وی به بروزرسانی ساختارهای سازمانی و چارتهای استانداری اشاره کرد و گفت: تشکیل شورای راهبری استانی در حوزه نیروی انسانی و صرفهجویی انرژی، به منظور رصد و مدیریت بهتر این حوزهها، از اقداماتی است که با همکاری رسانهها و مردم اطلاعرسانی و اجرایی میشود.