مدیرکل صمت استان خبرداد؛
ارائه ظرفیتهای صادراتی فارس به هیئت تاجیکستانی

در نشست مشترکی با حضور نظر عزیز، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاجیکستان و هیئت همراه، عمدهترین ظرفیتها و پتانسیلهای صادراتی استان فارس برای توسعه مبادلات تجاری و صادراتی بین دو کشور ارائه و معرفی شد.
به گزارش ایلنا، حمیدرضا ایزدی گفت: میزان صادرات غیرنفتی استان سالانه ۳.۴ میلیارد دلار است. مهمترین اقلام صادراتی شامل شمش آلومینیوم، محصولات فولادی، فرآوردههای پالایشگاهی، کود اوره، کربنات سبک و سنگین، سیمان و کلینکر، کاشی و سرامیک، چینی بهداشتی، صنایع الکترونیک، خشکبار، خرما، انجیر، پسته، صنایع غذایی، رب گوجه، انواع کنسرو، محصولات لبنی، گیاهان دارویی و انواع میوه و ترهبار است.
ایزدی به زیرساختهای صادراتی استان اشاره کرد و افزود: این زیرساختها شامل فرودگاه بینالمللی، ۶ منطقه ویژه اقتصادی، خط راهآهن، بزرگراههای ارتباطی و وجود ۳ پایانه صادراتی در مجاورت حملونقل ریلی و بزرگراه است.
نقاط قوت و توانمندیهای صنعتی و معدنی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس به توانمندیهای کشور و استان اشاره کرد و گفت: ایران در تولید محصولاتی نظیر دارو، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و کشاورزی از جایگاه ویژهای برخوردار است. در حوزه مصالح ساختمانی، شرکتهای بزرگ تولیدکننده کاشی و سرامیک، سیمان و کلینکر، سنگهای تزئینی، درب و پنجره، لوله و اتصالات آب و فاضلاب، سیم و کابل فعالیت دارند.
وی افزود: شرکتهای ایرانی در صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزههای صنعتی، معدنی و کشاورزی، اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری معادن، و راهاندازی واحدهای معدنی توانمند هستند. همچنین، شرکتهای پتروشیمی ایران در صادرات فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی مانند قیر، ایزوگام و کود اوره از ظرفیت بالایی برخوردارند.
فرصتهای همکاری تجاری با تاجیکستان
ایزدی فرصتهای مراودات تجاری با تاجیکستان را تشریح کرد و اظهار داشت: با توجه به غنای منابع معدنی تاجیکستان، فرصتهای فراوانی برای شرکتهای ایرانی در حوزه معدن وجود دارد.همچنین، شرکتهای بزرگ تولیدکننده مصالح ساختمانی در فارس، از جمله تولیدکنندگان کاشی و سرامیک، سیمان، فولاد، درب و پنجره، میتوانند در بازار تاجیکستان فعال شوند.
مدیرکل صمت فارس افزود: با توجه به منابع آبی فراوان تاجیکستان، شرکتهای ایرانی میتوانند در حوزه آب فعالیت کنند.
ایزدی همچنین به ظرفیت صادرات صنایع دستی و فرش دستباف، و بهرهگیری از پتانسیلهای گردشگری درمانی، تاریخی، طبیعی، علمی و صنعتی شیراز بهعنوان فرصتهای دیگر همکاری اشاره کرد.