خبرگزاری کار ایران

ایلنا از فارس گزارش می‌دهد؛

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است
کد خبر : ۱۶۳۴۲۴۱

صنعت گردشگری سپیدان با انواع جاذبه‌های تاریخی و طبیعی همچنان مورد بی مهری قرار گرفته و انگار این صنعت پشت میله های غفلت متولیان گرفتار شده است، صنعتی که بر لزوم توجه مدیران فارس برای تدوین سند گردشگری ویژه این شهرستان در سطح ملی و همچنین اجرای مصوبات تاکید دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «سپیدان» با دارا بودن ظرفیت‌ های متنوع گردشکری چون آبشار «مارگون، دریاچه برم فیروز، رودخانه شش پیر، چله گاه و باغ ها و چشمه سارهای فراوان و ...» به کانون طبیعت گردی در جنوب ایران تبدیل شده است.

ظرفیت هایی که با ایجاد زیر ساخت های مناسب و تسهیل شرایط دسترسی به این مناطق می تواند شکوفایی صنعت گردشکری را در این منطقه رقم بزند.

به نظر می رسد برای فراهم کردن این بخش از ملزومات توسعه گردشگری در شهرستان سپیدان،  می بایست همه مسئولان استانی و شهرستانی برای هموار کردن مسیر تبدیل شدن این شهرستان به اولین شهرستان ویژه گردشگری جنوب کشور، تلاش مضاعف از خود نشان دهند.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

تأمین اقامتگاه، ایجاد زیر ساخت ها، احداث سرویس های بهداشتی و مکان هایی برای استراحت از مواردی هستند که می توان  با ایجاد آنان در مناطقی که ظرفیت گردشگری دارند شاهد توسعه این صنعت قرن بیست و یکمی در شهرستان سپیدان بود.

حال با توجه به وجود ده‌ها مکان گردشگری در این شهرستان می توان با فعال کردن صنعت جذب گردشگر در سپیدان، علاوه بر آنکه برای شهرستان ایجاد درآمد زایی کرد می توان تاریخ و فرهنگ این شهرستان را نیز به مردم اقصی نقاط کشور شناساند.

کارگروه گردشگری سپیدان تشکیل شود

در همین رابطه یک فعال و ارزیاب خدمات گردشگری شهرستان سپیدان تاکید می‌کند: شهرستان سپیدان بعنوان اولین شهرستان ویژه گردشگری کشور نیازمند تشکیل کارگروهی منسجم و دبیر خانه دائمی است تا استاندارد سازی‌های لازم برای این شهرستان ویژه گردشگری ترسیم شود.

امید بهروزی ابراز می کند: سپیدان برای رسید به جایگاه مطلوب گردشگری مستلزم اهداف پایدار برای تشکیل کارگروه تخصصی صنعت توریسم است.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

وی با بیان اینکه می بایست افراد متخصص در کارگروه گردشگری سپیدان پای کار این صنعت بیایند، اظهار می کند: لازم است تا اساسنامه کشوری تبدیل سپیدان به اولین شهرستان گردشگری ویژه جنوب کشور در قالب یک مصوبه به دولت داده شود تا با تبدیل آن به یک قانون در صحن علنی مجلس، شرایط اقتصادی خوبی برای مردم در حوزه گردشگری این شهرستان رقم بخورد.

رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه های بوم‌گردی استان فارس، شهرستان سپیدان را دارای پتانسیل بالقوه در حوزه آب و خاک عنوان می کند و می گوید: وجود منابع مختلف خدادادی، کوهستان های روزی بخش با پرورش انواع گیاهان دارویی ، رودخانه های روان، دریاچه های فصلی و دائم در این شهرستان می تواند جاذبه های عالی جهت ترغیب گردشگران برای حضور در سپیدان باشد.

استانداردهای حداقلی برای گردشگری سپیدان تعریف شود

بهروزی تاکید می کند: ما زمانی می توانیم به هدف اصلی خود در حوزه اقتصاد گردشگری برسیم که بتوانیم یک استاندارهای حداقلی شهرستان سپیدان فراهم کنیم، زیرا پتانسیلهای گردشگری این شهرستان در هر چهار فصل سال بیننده دارد.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

او معتقد است: باید انقلابی در این شهرستان سپیدان در حوزه گردشگری رخ بدهد تا مسئولین و مردم خود را ملزم به ترسیم وضعیت مطلوب گردشگری کنند، چرا که در حال حاضر وضعیت گردشگری سپیدان بر اساس استانداردهای اکوتوریسیم مطلوب نیست.

به اذعان این فعال حوزه گردشگری سپیدان و فارس؛ شاید ما توانسته باشیم ۱۰ درصد از این استانداردها را در سپیدان فراهم کنیم اما هنوز ۹۰ درصد از اهداف شهرهای گردشگری و توریستی دور هستیم.

بهروزی یادآور می شود: با توجه به اینکه ۱۰ سال بصورت دائم در این حوزه فعالیت دارم با سردی و گرمی های این حوزه آشنایی کامل و چالش های این حوزه را به خوبی لمس کرده ام، نیک می دانم که در چه حوزه هایی کارآمد و کجاها موفق عمل نکردیم.

سپیدان شهر گردشگری یا کشاورزی؟/قانون سهل الوصول شود

رئیس انجمن حرفه ای اقامتگاه های بوم‌گردی استان فارس اضافه می کند: یکی از مشکلات شهرستان سپیدان عدم نتیجه گیری کلی در حوزه گردشگری است، شاید عجیب باشد که ما در این شهرستان هنوز به اجماع کامل نرسیده ایم که این شهرستان یک شهرستان گردشگری است یا کشاورزی؟

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

او تصریح می کند: اگر ما بخواهیم به سمت شهرستان گردشگری پیش برویم باید در قانون اصلاحات ارضی شهرستان سپیدان تغییراتی حاصل  شود تا شرایط احداث اماکن گردشکری  در این شهرستان سهل الوصول شود.

بهروزی عنوان می کند: اولین چالش سپیدان در حوزه گردشگری، اداره امور اراضی است که به این سادگی  مسأله  احداث اماکن گردشگری را نمی پذیرد ، البته به آنان حق می دهیم، چون لازمه ورود به حریم کشاورزی و زیست محیطی رعایت پارامترهای آن حوزه است تا باعث تخریب اراضی ملی و محیط زیست نشود.

رئیس انجمن حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی استان فارس تاکید می کند: به نظر می رسد باید یک قانون مدون تنظیم، آیین نامه ای از دل این شهرستان خارج و به مسئولان فرادستی ارجاع داده شود تا بتوانیم از ظرفیتهای خدادادی سپیدان حداکثر استفاده را داشته باشیم.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

بهروزی می افزاید:ما با ساخت و سازهایی که در بستر رودخانه ها و دامنه کوه بخاطر منافع مالی و بدون هیچ ضابطه ای احداث کردیم، آب رودخانه ها را آلوده ، سهم آب عشایر را نادیده و طبیعت را با چالش کم آبی مواجه کردیم.

این فعال حوزه گردشگری سپیدان با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های گردشگری این شهرستان اظهار می کند: برم فیروز بهترین دریاچه فصلی جنوب کشور در سپیدان واقع شده که از آن بعنوان مرتفع ترین دریاچه فصلی جنوب کشور یاد می شود ، ولی ما برای استفاده از این اکوسیستم بی نظیر چه کرده ایم؟ ما نتوانستم آن را به درستی معرفی و به عنوان یک منبع توریستی از آن استفاده کنیم.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

بهروزی به بافت تاریخی شهر ، روستای پلکانی سرتُلی ، پیست پولاد کف، آبشار مارگون، رودخانه شش پیر، چله گاه، روستای گردشگری کهکران و دیگر مناطق گردشگری شهرستان سپیدان اشاره می کند و می افزاید: این ظرفیتهای گردشگری در سپیدان مغفول مانده است.

سپیدان، شایسته عنوان اولین شهر ویژه گردشگری کشور است

رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه های بوم گردی استان فارس، سپیدان را شایسته عنوان اولین شهر گردشگری ویژه جنوب کشور می داند و خاطرنشان می کند: سپیدان به لحاظ بارش های برف بعنوان اولین شهر ویژه گردشگری و دومین آن شهرستان کلاردشت در شمال کشور است، که می طلبد تا با مدیریت پسماند گردشگران  به توسعه پایدار سپیدان بعنوان اولین شهر ویژه گردشگری کشور بیاندیشیم.

محور اصلی توسعه گردشگری سپیدان، توسعه زیرساخت‌های لازم است

در همین پیوند، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سپیدان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایلنا این شهرستان را به دلیل برخورداری از جاذبه های طبیعی متنوع، آب و هوای معتدل و موقعیت جغرافیایی ویژه، منحصر به فرد عنوان می کند و می گوید : سپیدان از پتانسیل های بالایی برای توسعه گردشگری برخوردار است.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

علی حبیبی با تاکید بر اینکه برنامه های توسعه گردشگری در این منطقه معمولاً بر اساس ظرفیتهای طبیعی، فرهنگی و تاریخی آن طراحی میشوند، اظهار می کند: یکی از محورهای اصلی برنامه توسعه گردشگری سپیدان توسعه زیرساختهای گردشگری است که در همین راستا باید راههای دسترسی به مناطق ویژه گردشگری  و جاذبه های طبیعی مانند آبشار مارگون، تنگه پیرزن، دشت برم و ... بهسازی و احداث شود.

وی بر لزوم توسعه اقامتگاههای بومگردی در این شهرستان اشاره می کند و می گوید: برای رونق گردشگری سپیدان باید هتل های سنتی متناسب با محیط طبیعی منطقه احداث و با بهسازی پارکینگ‌ها، سرویس‌های بهداشتی و امکانات رفاهی در مناطق گردشگری شهرستان، رضایت‌مندی گردشگران جلب شود.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سپیدان معتقد است که معرفی جاذبه های این شهرستان در سطح ملی منجر به توسعه فرهنگی و طبیعی سپیدان شده و با این اقدام گردشگری این شهرستان با طبیعت بکر و آب و هوای خنک  نقش شایانی در برند سازی سپیدان خواهد داشت.

لزوم ترویج صنعت گردشگری سپیدان در فضای رسانه‌ای

حبیبی، خواستار ترویج صنعت گردشگری سپیدان در فضای رسانه ای استان و کشور شده و می افزاید: این اقدام موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی به این شهرستان می‌شود.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

برگزاری جشنواره های محلی، مانند جشنواره های عسل، گردو و دیگر محصولات بومی، توسعه اکوتوریسم و طبیعت گردی، توسعه کمپینگ و گردشگری ماجراجویانه در دامنه های سبز و مناطق جنگلی، حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب جاذبه های طبیعی سپیدان از اقداماتی است که اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان بر آن تاکید دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری سپیدان در ادامه به گردشگری سلامت هم اشاره می کند و می افزاید: .توسعه مراکز تفریحی-درمانی با بهره گیری از طبیعت منطقه برای شهرستان سپیدان ضرورت دارد.

توسعه همه جانبه سپیدان در گروی تقویت گردشگری

او توسعه همه جانبه سپیدان را در گروی تقویت گردشگری فرهنگی و تاریخی این شهرستان می داند و می گوید: این مهم با بازسازی و معرفی آثار تاریخی مانند قلعه های قدیمی و بناهای تاریخی سپیدان و همچنین حفظ و ترویج صنایع دستی محلی گلیم بافی، تولیدات عسل و گردو عملیاتی می شود.

حبیبی، مشارکت مردم محلی را حلقه مفقوده حوزه گردشگری سپیدان عنوان می کند و اعتقاد دارد که با آموزش و توانمندسازی جامعه محلی برای ارائه خدمات گردشگری می توان به وضعیت مطلوب شهر ویژه گردشگری رسید.

گردشگری «سپیدان» پشت میله‌های غفلت / کانون طبیعت گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

به زعم وی؛ تشکیل تعاونی های گردشگری به منظور توسعه کسب وکارهای مرتبط با توریسم، همکاری با سرمایه گذاران بخش خصوصی، جذب سرمایه گذاری در بخش هتلداری و رستورانهای محلی،ایجاد مجتمع های تفریحی-سیاحتی با رعایت حریم محیط زیست از  راهکار هایست که می تواند نقش شگرفی در رونق گردشگری سپیدان داشته باشد.

زیر ساخت‌ها فراهم شود

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سپیدان  در ادامه چالش‌های پیش روی این شهرستان ویژه گردشگری را نبود زیرساخت‌های کافی در برخی مناطق گردشگری سپیدان،  نبود حفاظت  لازم از محیط زیست در مقابل افزایش گردشگران و همچنین نبود هماهنگی بین بخشی برای توسعه یکپارچه گردشگری این شهرستان  می داند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهرستان سپیدان با گستردگی ۲۸۳۹ کیلومترمربع و پیشینه تاریخی ۹۰۰ ساله در شمال غربی استان فارس قرار دارد، شهرستانی که با چشمه های فراوانش باعث شده  تا اکوسیستمی سبز در این منطقه از فارس شکل بگیرد.

گزارش: آمنه سپهر

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز