در پی وقوع گرد و غبار؛
نفس سردست به شمارش افتاد/ وضعیت بحرانی است

در پی وقوع گرد و غبار شدید وضعیت آب و هوای سردشت در وضعیت بحرانی و بسیار خطرناک قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، شهر سردشت در جنوب آذربایجان غربی و در فاصله ۲۲۵ کیلومتری مرکز استان قرار گرفته به سبب بمباران شیمیایی در دوران جنگ تحمیلی یک هزار و ۵۰۰ مجروح شیمیایی دارد.
با اعلام هواشناسی مبنی بر ورود گرد و غبار از غرب و شمال غربی به کشور،شهر سردشت در آذربایجانغربی در معرض آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار قرار گرفت و شدت آلودگی به بیش از شاخص سلامت رسید به طوری که در حال حاضر شاخص سردشت به ۳۷۰ رسیده است.
شاخص آلودگی هوای سردشت در وضعیت خطرناک است
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: در حال حاضر شاخص آلودگی هوا در شهرستان سردشت به عدد ۳۷۰ رسیده است که بر اساس استانداردهای جهانی در محدوده وضعیت «خطرناک» قرار دارد و نشاندهنده شرایط بسیار ناسالم برای تمام گروههای سنی است.
سعید موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به ورود یک توده عظیم گرد و غبار به کشور، اظهار کرد: ظهر روز گذشته تودهای از ذرات معلق از مبدا کشورهای عراق و سوریه وارد مرزهای غربی ایران شد و شهرستان سردشت را بهطور مستقیم تحت تأثیر قرار داد.
وی افزود: شب گذشته میزان ذرات معلق در هوا به یک هزار و ۴۷۰ میکروگرم بر مترمکعب رسیده بود که در حال حاضر شاخص آلودگی هوای سردشت به ۳۷۰ رسید که بر اساس شاخصهای جهانی، این میزان آلودگی در وضعیت «خطرناک» یا «سیاه» طبقهبندی میشود.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی افزود: این توده ریزگرد تقریباً سه ساعت در منطقه باقی ماند و هماکنون به طور تدریجی از استان خارج میشود.
موسوی ضمن هشدار نسبت به پیامدهای بهداشتی ناشی از آلودگی شدید هوا، گفت: در چنین شرایط بحرانی، بیماران قلبی و ریوی، کودکان خردسال، سالمندان و به ویژه جانبازان شیمیایی که دارای سیستم تنفسی حساستری هستند، باید از تردد در فضای باز جداً خودداری کنند.
وی افزود: خروج غیرضروری از منزل برای این گروهها میتواند موجب تشدید مشکلات تنفسی، افزایش ضربان قلب و حتی بستری شدن در مراکز درمانی شود بر همین اساس، اطلاعرسانی بهموقع و رعایت توصیههای بهداشتی توسط خانوادهها، نقش مهمی در پیشگیری از آسیبهای جبرانناپذیر دارد.
معاون محیط زیست انسانی آذربایجانغربی درباره منشاء این آلودگی گفت: منشأ اصلی این حجم از ریزگردهای عراق و بخشهایی از خاک سوریه است که در اثر وزش بادهای شدید در منطقه، به سمت ایران رانده شده است.
وی خواستار هماهنگی و آمادگی نهادهای مرتبط برای مدیریت شرایط بحرانی شد و خاطرنشان کرد: سامانههای پایش آنلاین کیفیت هوا به صورت لحظهای میزان آلودگی را ثبت میکنند و در صورت تداوم وضعیت بحرانی، تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوا در دستور کار قرار خواهد گرفت.