خبرگزاری کار ایران

راه‌اندازی پویش مردمی چله خدمت با نگاه ویژه شهید رئیسی

راه‌اندازی پویش مردمی چله خدمت با نگاه ویژه شهید رئیسی
کد خبر : ۱۶۳۳۹۳۰

همزمان با سالروز شهادت آیت الله رئیسی، پویش مردمی چله خدمت آغاز شد. پویش مردمی چله خدمت تلاش دارد با یاد و ثبت شخصیت مردمی‌ شهید رئیسی به استمرار این نگاه و ویژگی در حوزه بهداشت و عمرانی و خدمات به مناطق محروم بپردازد.

به‌گزارش خبرنگار ایلنا،  نشست خبری «چله خدمت» صبح امروز به مناسبت یکمین سالگرد شهادت شهید سیدابراهیم رئیسی، به همت ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی برگزار شد و ابعاد مختلف این پویش و برنامه‌های مختلف آن از سوی سیداحمد عبودتیان دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی و زینب اختری دبیر پویش چله خدمت، تشریح شد.

 «سیداحمد عبودتیان» مسئول ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی در این نشست گفت: در ایران بزرگان و شخصیت‌های برجسته‌ای وجود دارند که از دنیا می‌روند و یا به مقام شهادت می‌رسند اما اینکه این پویش مردمی برای شخصیت شهید رئیسی برگزار شد دلیل مهمتری دارد و آن به شخصیت شهید رئیسی برمی‌گردد که از دهه 90 در هر سمتی نقش داشتند مسئولیت حضور مردم در حکمرانی را به یک ضرورت تبدیل کرد.

او گفت: شهید رئیسی از زمانی که در آستان خدمت می‌کرد این نظر را داشت که چرا همه مردم آروزی خدمت به امام رضا را در حرم امام رضا دارند و ما چگونه می‌توانیم به عنوان خادم امام رضا این خدمت را بسط بدهیم. ایشان تاکید داشتند هر فردی با هر اقتضا و تخصص و ویژگی می‌تواند به مردم خدمت‌رسانی کند و شهید رئیسی بود که این مفهوم با الگو گرفتن از خادمان امام‌رضا درجامعه بسط داد و این یک راهکار پلتیکی سیاسی و اجتماعی نبود بلکه مردم را نسبت به مسئولیت اجتماعی خودشان موظف می‌کرد.

مسئول ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی ادامه داد: شهید رئیسی در قوه قضاییه به نظارت مردمی رسمیت داد و طرح بازگشت مردم به اداره کشور را ایشان رقم زد و این نگاه‌ را در حوزه‌هایی که مسئولیت داشت آن‌ هم در ساختارهای بوروکراتیک که کاملا سخت و پچیده است بسط داد. درواقع ایشان با این ایده از سال 1400 ایده دولت مردمی را طرح کرد و گفتمان دولت مردمی را ترویج کرد.

او گفت: این ایده اصل انقلاب و خدمت‌های عمومی مثل جهاد سازندگی که در یک برهه توانست در کشور حل مسئله کند دقیقا بر پایه همین دولت مردمی سوار بود. شهید رئیسی نیز تاکید داشت که مردم در ساحت نظر و اندیشه، در اجرا و نظارت باید حضور و مشارکت داشته باشند و این وظیفه انسانی است.

عبودتیان گفت: شهید رئیسی اعتقاد داشت در کنار مسئولان استان‌ها حضور حلقه‌های اندیشه ورز ضروری است  و تصمیم مسئولان استانی باید همراه با رای نخبگان جامعه باشد و مردم باید در اداره حکمرانی یک جامعه دخیل باشند. ما این پویش را راه‌اندازی کردیم تا این نگاه در انقلاب اسلامی استمرار پیدا کند تا انقلاب به آن نقطه تمدنی خود دست پیدا کند.

او تاکید کرد: ما در تمام این سالها یاد گرفتیم که با مردم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم هر چند که بسیاری از این اتفاقات در طول تصدی مدیریت ایشان رخ نداد. اما یکی از راهکارهای ورود مردم برای حل مسائل، استفاده از نیروهای جهادی در کنار مسئولان استان از استاندار گرفته تا فرماندار و شهردار. از همین رو تصمیم گرفتیم به‌جای‌ آنکه بزرگداشت‌های اداری و حاکمیتی برای ایشان برگزار شود مردم این کار را با انجام کارهای خیر از جمله کمک به بندرعباس انجام دهد.

«زینب اختری» دبیر پویش چله خدمت نیز در بخش دیگر این نشست به ارائه توضیحاتی درخصوص نام‌گذاری این پویش پرداخت و گفت: سال گذشته با همت گروه‌های جهادی و دغدغه‌مند قرار بر این شد تا چهل روز بعد از شهادت حاج آقا رئیسی در کنار مراسمات همان الگوی رفتاری شهید رئیسی داشتند را تکثیر کنند. به‌طوری که تا چهلم هر کسی هر خدمتی که می‌توانست انجام دهد را با محوریت مردمی در راستای شیوه اخلاقی شهید رئیسی پیش ببرد.

او گفت: با استقبال بسیاری که از چله خدمت صورت گرفت پویش مردمی چله خدمت نیز پایه‌گذاری شد و رئیس‌جمهور شهید را به‌عنوان علم دار خدمت مطرح کردیم تا مثلت خادم خدمت و مخدوم نه تنها در ایران که در دنیا نیز تسری پیدا کند.

اختری تاکید کرد: با توجه به اینکه شهید رئیسی خود خادم الرضا بود و تمایل داشتند تمام مردم ایران خادم‌الرضا باشند از همین رو شعار امسال خادم حرم ایران است و چله خدمت هم به یاد خادم حرم ایران برگزار شد. که این موضوع چند وجه دارد هر کسی که در این چله کمکی می‌کند و خدمتی را به مردم ارائه می‌دهد می‌تواند به نیابت از شهدای خدمت و به نیابت از شهید رئیسی خدمت خود را انجام دهد و خودش خادم الرضا شود و هر کسی که در ایران کاری برای ایران انجام دهد خادم حرم ایران شود.

او گفت: برخلاف کلیشه‌هایی که برای ایرانی‌ها و فرهنگ ایرانی رقم می‌زنند که ایرانی‌ها فردمحور هستند و کار تیمی نمی‌توانند انجام دهند. اما در فرهنگ باستانی ما فرهنگ یاری گری بسیار مهم بود که لازم است پررنگتر به آن پرداخته شود تا به تحقق آرمان‌های خود برسیم.

او به بخش‌های پویش مردمی چله خدمت اشاره کرد و افزود: این پویش سه بخش دارد اول موضوع دعوت به خدمت است و پس از آن سعی کردیم خدمت متنوع و متکثر باشد براساس گزارش‌هایی که به دست ما رسیده یک شخص آمده بود یک تعداد نان را در یک محله رایگان کرده بود یا خدمت‌های ریزی که یک راننده تاکسی یه کورس  را برای مسافران رایگان کرده بود. و موضوع سوم روایت خدمت‌هایی که صورت گرفته است که بسیار اهمیت دارد.

اختری بیان کرد: هویت بخشی به مسئول خادم یکی از نکاتی است که باید مورد تاکید بگیرد به‌گونه‌ای که  یک مسئول می‌تواند در بالاترین جایگاه مسئولیت خود هویت خادم بودن خود را نشان دهد.

او افزود: لازم است این گفتمان نهادینه شود که هر فردی در هر جایگاهی کنشی داشته باشد که به نفع جمع باشد و بتواند خدمت به خود و همنوعانش داشته باشد.

صادق مفرد عضو شورای عالی جهاد هم در ادامه گفت: حاج آقای رئیسی واژه خدمت را به جای عمل «اقامه» کرد. ایشان شورای عالی جهاد سازندگی را در دولت ایجاد کرد تا چکیده‌ای از بچه‌های جهاد را دور خود جمع کند تا بتواند در کشور پیشرفت به وجود آورد.

وی افزود: حدود ۲۰۰ هزار گروه مردمی اسم و رسم‌دار و سابقه‌دار وجود دارد. موسسات، خیریه‌ها، جهادی ها و هیات‌ها با پول مردمی شامل این بخش هستند. تمرکز پویش خدمت نیز بر این عزیزان است. کارمان را از میلاد امام رضا آغاز و تا عید غدیر خم ادامه خواهیم داد. ۳۶۵ خانه نیمه کاره ایتام را برای کمک‌های مردمی اعلام کردایم تا خیران به کمک بیایند و خانه‌های نیمه کاره پایان یابد. پروژه‌های فرهنگی و عمرانی ۱۱ روستای کم برخوردار در شهرستان ورزقان استان آذربایجان شرقی و همچنین در استان خراسان رضوی اسکان و اطعام زائران شهید رئیسی را دنبال می‌کنیم. بچه‌های جهادی برنامه گرامیدشت شهید رئیسی را در ۲۵ اردیبهشت در حسینیه جماران برگزار می‌کنند.

منفرد، رابطه عاطفی بچه‌های جهادی از حالت «دلی» به حالت «خونی» تغییر یافته است.

بالگرد سید ابراهیم رئیسی و هیات همراه ایشان بعد از ظهرِ روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ بعد از افتتاح پروژه احداث سد مشترک در منطقه مرزی با کشور آذربایجان در مسیر برگشت به شهر تبریز در منطقه کوهستانی جنگلی شهرستان ورزقان سقوط کرد و هر ۸ سرنشین آن شامل آیت الله سید ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان، آیت‌الله سید محمدعلی آل‌هاشم، مالک رحمتی استاندار تبریز، سردار سید مهدی موسوی رئیس یگان حفاظت ریاست جمهوری، سرهنگ خلبان سید طاهر مصطفوی، سرهنگ خلبان محسن دریانوش و سرگرد فنی بهروز قدیمی به شهادت رسیدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز