خبرگزاری کار ایران

نبرد کن، ونیز و بارسلون با گردشگری انبوه

نبرد کن، ونیز و بارسلون با گردشگری انبوه

هجوم گردشگران انبوه به مهمترین شهرهای گردشگرپذیر جهان به اندازه ای آسیب زا شده و فضای زیست شهری واجتماعی را برای ساکمنان شهرهای گردشگرپذیر جهان تنگ کرده است که حالا پس از شهرهای ونیز در ایتالیا، بارسلون در اسپانیا و آمستردام در هلند، مسئولین شهر کن در فرانسه نیز به اعمال محدودیت برای ورود گردشگران انبوه به این شهر و آب های ساحلی آن کرده اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شبکه الجزیره گزارش داده است که شورای شهر کن در فرانسه با رأی‌گیری درباره اعمال محدودیت‌های جدید برای کشتی‌های کروز در آب های ساحلی این شهر به صف سایر شهرهای اروپایی پیوسته که برای مهار «گردشگری انبوه» اقدام کرده‌اند. شهر ساحلی کن در منطقه ریویِرای فرانسه یکی از مقاصد شناخته‌شده برای گردشگران انبوه اروپا است که حالا با اعمال محدودیت‌ بر کشتی‌های کروز به موج فزاینده اعتراض جهانی علیه «گردشگری انبوه» پیوسته است و شورای شهر کن تمهیدات به شدت سختگیرانه برای ورود گردشگر به این شهر  و آب های ساحلی آن اقدام کرده است. براساس تصمیم شورای شهر کن، از آغاز سال آینده میلادی، تنها کشتی‌های با کمتر از هزار مسافر مجاز به ورود به بندر کن خواهند بود و حداکثر شش هزار مسافر در روز می‌تواند از این کشتی‌ها پیاده شود.

کشتی‌های بزرگتر نیز ملزم شده اند که مسافران و گردشگران ورودی به این شهر را دورتر از نوار ساحلی با قایق‌های کوچک به بندر کن اعزام کنند. پیش از این تصمیم قرار بود دو کشتی کروز در بندر کن پهلو بگیرند که ظرفیت مجموع آن‌ها بیش از هفت هزار نفر بود. مالکین کشتی های کروز تصمیم شورای شهر کن برای ایجاد محدودیت برای گردشگران کشتی سوار را منجر به زیان بار شدن تجربه مسافران دانسته اند.

فرانسه سال گذشته میلادی حدود ۱۰۰ میلیون گردشگر  جذب کرد و رتبه نخست گردشگرپذیری اروپا را به خود اختصاص داد. اقدامات علیه گردشگری انبوه تنها محدود به شهرهای کن نیست و فعالین گردشگری و موزه داری در شهرهای نیس در جنوب فرانسه و پاریس نیز به دلیل «شرایط کاری غیرقابل تحمل»، «کمبود مزمن نیروی انسانی» و «تراکم غیرقابل مدیریت جمعیت بازدیدکنندگان»، دست به اعتصاب زده اند.

پیش از این اتفاقات، اعتراضاتی مشابه در شهر ونیز، همزمان با برگزاری مراسم ازدواج سه‌روزه جف بزوس (بنیانگذار آمازون) و لورن سانچز، مخالفین گردشگری انبوه به خیابان ها ریختند و به ورود گردشگران انبوه برای حضور در مراسم ازدواج جف بزوس اعتراض کردند. آن ها معتقد بودند، برپایی این مراسم با ناتوانی در مدیریت گردشگران انبوه نمادی از بی‌توجهی به نیازهای اساسی شهروندان ونیز در حق دسترسی به مسکن مقرون ‌به‌ صرفه و خدمات عمومی است.

در بارسلون اسپانیا نیز که در رتبه دوم گردشگرپذیری اروپا پس از پاریس قرار دارد، ساکنان با اقدامی خلاقانه و اعتراضی با تفنگ‌های آب‌پاش گردشگران را هدف گرفتند و نارضایتی خود از افزایش قیمت مسکن، آوارگی ساکنان محلی و نابودی هویت فرهنگی شهر را به دلیل هجوم انبوه گردشگران اعلام کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز