انگیزه های متفاوت، هدف های مشترک:
سرمربی اخراجی زمان زیادی را برای اثبات نیاز نداشت

دراگان اسکوچیچ با کسب قهرمانی لیگ برتر به همراه تیم تراکتور، بار دیگر ماجرای قطع همکاری خود با تیم ملی ایران را برای اهالی فوتبال یاد آوری کرد و توانست خود را در یک آزمون سخت اثبات کند.
به گزارش ایلنا، باشگاه تراکتور با پیروزی 4-0 خود مقابل شمس آذر قزوین و شکست سپاهان مقابل گل گهر در فاصله دو هفته مانده به پایان لیگ قهرمانی خود را در لیگ برتر قطعی کرد تا برای اولین بار در تاریخ خود فاتح این رقابت ها لقب بگیرد.
دراگان اسکوچیچ وقتی در ابتدای فصل هدایت پرشورها را برعهده گرفت به مانند حضور خود در تیم ملی به دور از بازی های رسانه ای و مصاحبه های متعدد تمرکز بر کار خود داشت. اگر چه او چند بار در طول فصل عنوان کرد که ماجراهای تیم ملی را به دست فراموشی سپرده اما کاملا میشد از بازگشت او به فوتبال ایران و همچنین شادی های معنادار کنار زمین پس از پیروزی های مهم با تیم تراکتور، از انگیزه های او برای اثبات خودش پرده برداشت.
اما ماجرای اسکوچیچ با فوتبال ایران از چه زمانی متفاوت شد؟ او تا قبل از هدایت تیم ملی در چه جایگاهی قرار داشت و چه اتفاقاتی باعث شد که راه او با تیم ملی به جدایی خطم شود.
از رییکا کرواسی تا تیم ملی ایران: دراگان دوران مربیگری خود را در سال 2005 در تیم رییکا کرواسی آغاز کرد و پس از آن در تیم های اینتر بلوک اسلوونیا، العربی کویت، النصر عربستان و دوباره رییکا حضور یافت. ماجراجویی اسکوچیچ با فوتبال ایران از سال 1393 آغاز شد و او هدایت تیم ملوان را بر عهده گرفت. سپس راهی تیم های فولاد خوزستان و خونه به خونه بابل شد و در سال 1398 هدایت صنعت نفت آبادان را بر عهده گرفت.
او در 6 سال متوالی که در فوتبال ایران فعالیت کرد، دستاور مهمی را نتوانست کسب کند. او به جز نایب قهرمانی در جام حذفی با خونه به خونه بابل و کسب نتایج قابل قبول با صنعت نفت آبادان نتوانست عمکلرد خوبی را به ثبت برساند. پس از جدایی او از تیم آبادانی، در انتخابی عجیب و جنجالی هدایت تیم ملی ایران را بر عهده گرفت.
صعود به جام جهانی هم منتقدان را ساکت نکرد: پس از عملکرد ضعیف مارک ویلتموس در مسابقات انتخابی جام جهانی 2022 در مرحله مقدماتی، فدراسیون فوتبال تصمیم به قطع همکاری با این سرمربی بلژیکی گرفت و اسکوچیچ را جایگزین او کرد. مرد کروات نه تنها از مرحله مقدماتی بلکه با 10 برد پیاپی ایران را به سریع ترین صعود به جام جهانی رساند.
اما هرچه قدر او از لحاظ کسب نتیجه خوب عمل می کرد نمی توانست منتقدان را ساکت کند و هیچوقت نتوانست جایگاه محکمی برای خود به عنوان سرمربی تیم ملی ایران پیدا کند. دو دستگی در تیم ملی و عدم کسب نتیجه مقابل تیم های قدرتمند و نارضایتی هواداران دلایلی بود که مهدی تاج پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال، کی روش را جایگزین اسکوچیچ بکند.
هنوز هم عده ای معتقدند قرعه راحت تیم ملی در انتخابی جام جهانی باعث صعود بی دردسر شاگردان اسکوچیچ بود و همین امر باعث شد او روی نیمکت تیم ملی در جام جهانی قرار نگیرد. 15 برد، 1 تساوی و 2 شکست حاصل کار سرمربی فعلی تراکتور در تیم ملی بود.
قهرمانی با تراکتور، همین برای اثبات کافی است: پس از برکناری از تیم ملی ایران او در مقطعی کوتاه هدایت تیم های پایه کرواسی را عهده گرفت اما خیلی نتوانست دوری فوتبال ایران را تحمل کند و در بیست و پنجمین دوره لیگ برتر هدایت تیم پرشور ها را برعهده گرفت. شاید اگر در ابتدا گفته می شد تراکتور با اسکوچیچ به قهرمانی در لیگ برتر خواهند رسید کسی این حرف را باور نمی کرد، اما انگیزه های متفاوت و هدف مشترک تراکتور و اسکوچیچ، آن ها را به تاریخ سازی رساند.
جذب بازیکن های بزرگ نظیر بیرانوند، مهدی ترابی و دانیال اسماعیلی فر و همچنین خرید بازیکن های خارجی با کیفیت آن ها را یک گام از سایر مدعی ها جلو انداخت. شناخت کامل اسکو از فوتبال ایران و دور کردن تیم از حواشی بهترین راه برای رسیدن به قهرمانی بود.
او در طول فصل توانست تیم را پس از حواشی مربوط به جذب بیرانوند و همچنین شکست تلخ مقابل پرسپولیس در بازی برگشت، به خوبی کنترل کند و ثابت کرد می تواند در کوران مسابقات تکیه گاه محکمی باشد.
با تمام این توضحیات او حالا سرمربی تیم قهرمان است، پس از اخراج از تیم ملی می توانست مصاحبه های طوفانی انجام دهد و خود را خوراک فضای مجازی و رسانه ها بکند اما مسیر سکوت و اثبات توانایی هایش را نشان داد. او حالا می تواند با کسب این موفقیت ادعا کند که لایق حضور روی نیمکت تیم ملی در جام جهانی 2022 را داشت. اسکو زمان زیادی را برای اثبات خودش تلف نکرد.