استاد جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی:
دولتهای رفاه، پاسخ تئوری پردازان نظام سرمایه داری به معایب آن بود

این نظامها با آزادی حداکثری، مالکیت خصوصی و حق محوری شناخته میشوند و اساس آنها تولید و نیروی کار است اما این کشورها نتوانستهاند به طور کامل، برابری را میان کارگران و سایر اقشار جامعه خود ایجاد کنند. شکل گیری دولتهای رفاه، پاسخ تئوری پردازان نظام سرمایه داری به معایب آن بود.
استاد جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، شکل گیری دولتهای رفاه را پاسخ تئوری پردازان نظام سرمایه داری به معایب آن دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا صفری شالی در همایش «نگاه نو به کار و کارگر نوین» با اشاره ویژگیهای نظام سرمایه داری گفت: این نظامها با آزادی حداکثری، مالکیت خصوصی و حق محوری شناخته میشوند و اساس آنها تولید و نیروی کار است اما این کشورها نتوانستهاند به طور کامل، برابری را میان کارگران و سایر اقشار جامعه خود ایجاد کنند. البته ناگفته نماند که کارگران این جوامع از یکسری حداقلها برخوردارند.
استاد جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: در هر جامعهای مظلومترین افراد کسانی هستند که تنها نیروی کار خود را میفروشند. جوامع صنعتی کشورهای متروپل محسوب میشوند که سایر کشورها به آنها متصل هستند. هر مساله در آنجا وجود داشته باشد، پس لرزههایش به سایر کشورها منتقل میشود. پس اگر اوضاع کارگری در آنجا بد باشد به جامعه ما هم منتقل میشود. شکل گیری دولتهای رفاه، پاسخ تئوری پردازان نظام سرمایه داری به معایب آن بود.
صفری در رابطه با مساله جهانی شدن و تاثیرات آن درحوزه فرهنگ و اقتصاد اظهار داشت: کشور ما به عنوان عضوی از جامعه جهانی تحت تاثیر اتفاقات رخ داده در جهان قرار میگیرد. در باب جهانی شدن ۲ نظریه مطرح است. یک نظریه معتقد است چیزی به نام جهانی شدن نداریم بلکه آنچه در حال اتفاق است جهانی سازی نام دارد. یعنی جهانی شدن یک چیزی است که از طرف گروهی ذینفع انجام میشود. نظریه دوم ارتباطات ایجاد شده در قرن ۲۱ را عامل جهانی شدن میداند.
این استاد دانشگاه در پایان افزود: البته طبق مطالعاتی که من انجام دادهام، نظریه خودم آن است که درحوزه فرهنگ، جهانی سازی رخ میدهد و در این جهانی سازی آنهایی که تکنولوژی بهتری دارند موفق ترند.