با رأی نمایندگان و در برنامه هفتم توسعه؛
ساز وکار رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر تعیین شد
نمایندگان مجلس ساز وکار رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر و هر یک از دارندگان مجوز موضوع موارد مندرج در قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تعیین کردند.
به گزارش ایلنا، نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (سه شنبه، ۱۶آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند پ ارجاعی ماده ۷۵ این لایحه با ۱۶۲ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، عنوان کرد: باید به دوستان در وزارت اقتصاد، وزیر اقتصاد و بورس کالا تذکر بدهم. مواردی که در رد، تائید، دفاع و نقض مسئله ای مطرح می کنیم کاملا بر اساس اطلاعات و کارشناسی است، اینکه افراد این را در فضای رسانه ای و غیررسانه ای به گونه ای دیگر تعبیر کنند خلاف اخلاق حکمرانی است.
وی ادامه داد: علت برگشت این بند به کمیسیون این بود که برای تمامی تخلفات در آن حکم آورده شده بود و نسبت به این موضوع به دلیل وجود قوانین دیگر اعتراض شد. بر اساس اصلاح کمیسیون رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر و هر یک از دارندگان مجوز موضوع قوانین مربوط به جز مواردی که در مورد آن ها قانون داریم در هیات های بدوی و عالی رسیدگی به تخلفات مطرح می شود. این حکم تلاش می کند تخلفاتی که در قوانین جاری برای آن ها قانونی وجود ندارد تعیین تکلیف شوند.
در بند پ ماده ۷۵ ارجاعی این لایحه آمده است: رسیدگی به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر و هر یک از دارندگان مجوز موضوع موارد مندرج در ماده(۲) قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب سال ۱۳۶۵ از قوانین و مقررات و ضوابط مربوطه مصوب مراجع ذیصلاح با تشیکل پرونده، به جز در مواردی که قبلا در خصوص آن ها در قوانین و یا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف شده، از قبیل قانون مطبوعات، ضوابط تأسیس آموزشگاههای آزاد هنری، ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانون ها و انجمن های فرهنگی و نظارت بر فعالیت آن ها در هیات های بدوی و عالی رسیدگی به تخلفات خواهد بود.
تبصره ۱- هرگاه هیات های رسیدگی به تخلفات، در فرآیند بررسی های خود به تخلفی که واجد وصف عناوین مجرمانه باشد، برخورد نماید، موظف است مراتب را جهت رسیدگی لازم به مرجع قضایی صالح اعلام نماید.
تبصره ۲- رسیدگی به اعتراضات به آراء قطعی هیئت های بدوی و عالی موضوع این بند با رعایت تبصره (۲) ماده (۳) و ماده (۱۰) قانون دیوان عدالت اداری در صلاحیت شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
تبصره ۳- ترکیب اعضای هیأت ها، نحوه رسیدگی به تخلفات و نوع تنبیهات به موجب آیین نامه ای خواهد بود که حداکثر سه ماه پس از ابلاغ این قانون، به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب هیأت وزیران می رسد.