آموزش مرحله به مرحله فسنجان همراه با نکات ریز
فسنجان یکی از غذاهایی است که پخت آن نیاز به مهارت زیادی دارد. احتمالا در اطرافیانتان، تعداد کسانی که فسنجان واقعا خوشمزه درست میکنند کم است.
به گزارش ایلنا، این موضوع به دلیل همان مهارتی است که تعداد اندکی از آن برخوردارند. اما ما میخواهیم راز تهیه یک فسنجان خوشمزه را با شما در میان بگذاریم.
مواد اولیه:
روغن و نمک به میزان لازم
زعفران ساییده به دلخواه
پیاز (رنده شده) ۱عدد
رب انار (ترش یا شیرین بودن رب انار به شما بستگی دارد) ۲ الی ۳ پیمانه
مغز گردو آسیاب شده نیم کیلو
مرغ (سینه، ران یا فیله) ۱ کیلو
شکر ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
مواد اولیه فوق برای ۶ الی ۷ نفر است.
طرز تهیه:
۱. ابتدا یک پیاز متوسط اندازه یک نارنگی را با رنده درشت، رنده کنید. برای این کار میتوانید از غذاساز یا خردکن هم استفاده کنید. پیاز را خوب خوب تفت بدهید تا به کیفیت ریز برسد.
۲. سپس گردو را به پیاز اضافه کنید. من برای ۴-۵ نفر ۲۵۰ گرم گردو استفاده میکنم. البته میتوانید بسته به ذائقه و سایر عوامل از گردوی کمتری استفاده کنید.
۳. گردو را خوب آسیاب می کنیم. البته نه در حدی که خمیر شود و به روغن بیافتد. به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا زمانی که بوی گردو بلند شود و به اصطلاح خامی گردو گرفته شود.
۴. وقتی گردو به این مرحله رسید دیگر بوی خامی ندارد و آماده است. آن را داخلش آب کاملا سرد میریزم و اینگونه به گردو شک وارد می شود و کمک می کند تا روغنش در بیاید.
۵. چیزی که فوق العاده در پخت فسنجون مهمه زمان طولانی است و شعله ملایم. چیزی بیش از ده ساعت زمان نیاز دارد پس موقع پخت باید حواستان به برنامه ریزی و زمانبندی باشد.
۶. تیرگی رنگ خورش هم از گردوست و هم رب انار. رب انار را نباید همان ابتدای کار به خورش اضافه کرد بلکه باید اجازه دهید تا به مرور زمان رنگ گردو به تیرگی بزند.
7. یک مورد که استثنائا فقط در مورد خورش فسنجون صدق می کند این است که هر زمانی می خواییم به خورش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد یا حتی یخ باشد. اینگونه به گردو کمک می کنیم تا روغنش را پس بدهد و جا بیافتد.
8. بعد از چند ساعت گردو به کیفیتی که در تصور دیدید می رسد و در این مرحله رب انار را به آن اضافه می کنیم.
9. میزان ترشی و طعم رب انارها با هم فرق دارد و طبع و ذائقهها هم با هم فرق دارد. پس بعد از اضافه کردن رب انار حتما میزان کم و زیادی آن را تست کنید.
10. در این مرحله مرغ را به خورش اضافه می کنیم. البته از قبلمرغ را با حرارت بالا داخل روغن خوب سرخ می کنیم. حرارت بالا باعث می شود مرغ رویه ببندد و آب داخلش را از دست ندهد و خشک نشود.
11. بعد از یک ساعت خورشت شما کاملا جا افتاده و آماده ست.
منبع:فرارو