موسوی در گفتوگو با ایلنا:
افزایش چراغخاموش قیمت کالاها، ضربهای جدی به اعتماد عمومی است/ حاضرم حقوق چند ماهم را به جبران خسارات ناشی از جنگ اختصاص دهم

یک عضو کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: افزایشهای نامحسوس و چراغخاموش قیمت کالاها، ضربهای جدی به اعتماد عمومی است.برای مقابله با این پدیده، باید نظارتها هوشمند، دقیق و بیوقفه باشد. میتوان با فعالسازی نظارت لحظهای و پیگیری زنجیرهای از تولید تا مصرف است.
فرید موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه بسیاری از مسئولان از جمله نمایندگان، مردم را در این روزها به تحمل شرایط و برخی فشارهای اقتصادی دعوت کردند و بابت حمایت مردم از خاک وطن آنها را مورد ستایش قرار دادند، سوالی که مطرح است این است که آیا شما به عنوان نماینده مجلس حاضرید حقوق دو ماه نمایندگی را از طریق ساز و کاری منسجم تقدیم ملت ایران کنید تا صرف جبران خسارات ناشی از جنگ شود، گفت: مسئولان نباید فقط از مردم توقع صبوری داشته باشند، بلکه باید خود در خط مقدم مسئولیتپذیری قرار گیرند.
حاضرم حقوق چند ماه خود را به حمایت از مردم و جبران بخشی از خسارات ناشی از جنگ اختصاص دهم
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده به عنوان نماینده مردم شریف مراغه و عجبشیر و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، آمادگی کامل دارم حقوق هر چند ماه خود را از طریق یک سازوکار شفاف، قانونی و نظارتپذیر به حمایت از مردم و جبران بخشی از خسارات ناشی از جنگ اختصاص دهم. ما هر آنچه داریم از این مردم است.
افت بورس در روزهای پس از جنگ ناشی از نااطمینانی و ترس سرمایهگذاران بود نه الزاماً ضعف بنیادین شرکتها
وی در پاسخ به این که در روزهای پس از جنگ شاهد ریزش شدید بورس بودیم برای جلوگیری از نابودی سرمایههای مردم چه اقداماتی باید انجام شود، بیان کرد: بازار سرمایه بازتاب مستقیم فضای روانی و اقتصادی کشور است. افت بورس در روزهای پس از جنگ ناشی از نااطمینانی و ترس سرمایهگذاران بود، نه الزاماً ضعف بنیادین شرکتها. در کمیسیون اقتصادی مجلس، بر ضرورت حمایت فوری از بورس تأکید کردهایم.
موسوی تاکید کرد: این حمایت میتواند از طریق فعالسازی صندوق تثبیت بازار، کاهش نرخ بهره بینبانکی، بهبود سیاستهای مربوط به نرخ خوراک صنایع بورسی و انتشار اوراق حمایتی هدفمند صورت گیرد. همچنین، اعتماد سرمایهگذاران با شفافسازی سیاستهای کلان اقتصادی و جلوگیری از تصمیمات خلقالساعه قابل بازسازی است.
افزایشهای نامحسوس و چراغخاموش قیمت کالاها، ضربهای جدی به اعتماد عمومی است
وی درباره اینکه چه تمهیداتی برای کاهش نوسانات قیمتها در روزهای پساجنگ باید صورت گیرد، برخی اصناف و فروشندگان چراغ خاموش اقدام به افزایش قیمت برخی کالاها و مواد غذایی کردند چه نظارتی در این خصوص باید وجود داشته باشد، اظهار داشت: در دورههای پس از بحران، معمولاً فضای روانی بازار مستعد التهاب و نوسان است. مهمترین اقدام، تثبیت عرضه کالاهای اساسی، تدوین سیاستهای قیمتگذاری موقت و جلوگیری از کمبود مصنوعی کالاهاست.
این عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه دولت باید با بسیج همه نهادهای اقتصادی، از جمله وزارت صمت، جهاد کشاورزی و سازمان حمایت، روند تأمین و توزیع کالاها را رصد و تنظیم کند، عنوان کرد: استفاده از سامانههای آنلاین اطلاعرسانی قیمتها، عرضه گسترده کالا از طریق فروشگاههای زنجیرهای و جلوگیری از دپوی کالا در انبارها از جمله اقداماتی است که میتواند ثبات نسبی را بازگرداند. افزایشهای نامحسوس و چراغخاموش قیمت کالاها، ضربهای جدی به اعتماد عمومی است.
وی تاکید کرد: برای مقابله با این پدیده، باید نظارتها هوشمند، دقیق و بیوقفه باشد. میتوان با فعالسازی نظارت لحظهای و پیگیری زنجیرهای از تولید تا مصرف این کار را انجام داد همچنین، لازم است مجازاتها بازدارنده و بدون مماشات اعمال شود. بازرسی میدانی سنتی بهتنهایی پاسخگو نیست؛ باید از ابزارهای نوین و دادهمحور استفاده کرد. اطلاعرسانی عمومی از برخورد با متخلفان نیز نقش مهمی در پیشگیری از تکرار تخلف دارد