خبرگزاری کار ایران

بندر کاوه؛ پیشران کریدور شمال – جنوب در منطقه آزاد قشم

بندر کاوه؛ پیشران کریدور شمال – جنوب در منطقه آزاد قشم

بندر بین‌المللی کاوه در جزیره قشم قابلیت پذیرش کشتی‌های نسل هفتم و ظرفیت پذیرش کشتی‌های کانتینری تا ۱۰ هزار TEU(واحد شمارش کانتینر) و کشتی‌های تا وزن خشک ۱۰۰ هزار تن را داراست و علاوه بر نقش تجاری - خدماتی خود به عنوان دهکده بار و پایگاه لجستیک (در پیوند با بندر شهید رجایی) از سهم قابل توجهی در توسعه عمومی جزیره قشم برخوردار است.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز رسانه قشم، ساخت فاز اول این بندر در سال ۱۳۸۴ به پایان رسید و از سال ۱۳۸۵ توسط شرکت تأسیسات دریایی قشم مورد بهره‌برداری قرار گرفت. از سال ۱۳۹۰ نیز سازمان منطقه آزاد قشم با واگذاری بهره‌برداری به شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه قشم، این بندر را به‌صورت رسمی به‌عنوان بندر کانتینری به ثبت رساند. اپراتوری بندر کاوه هم‌اکنون بر عهده شرکت سیدولف قشم است که وظیفه تخلیه و بارگیری کالاها را برعهده دارد.

در فاز نخست این بندر، که به‌عنوان نقطه آغازین پروژه راهبردی پل خلیج فارس نیز شناخته می‌شود، اسکله‌ای با طول ۲۶۰ متر و عرض ۳۱ متر احداث شده که دارای دو دلفین پهلوگیری به طول ۲۹۰ متر است. عمق آبخور در پست شمالی این اسکله به ۲۲ متر و در پست جنوبی به ۱۷ متر می‌رسد.

این ویژگی‌ها امکان پهلوگیری کشتی‌هایی با ظرفیت تا ۱۰۰ هزار تن در پست شمالی و ۴۰ هزار تن در پست جنوبی را فراهم کرده و بندر را آماده پذیرش محموله‌های فله خشک و کانتینری در حوزه صادرات و واردات می‌کند.

با اجرای طرح توسعه بندر، ظرفیت تخلیه و بارگیری کانتینر در بندر کاوه به بیش از دو میلیون TEU در سال خواهد رسید؛ ظرفیتی که این بندر را به پشتوانه‌ای کلیدی برای شبکه لجستیک بنادر جنوب کشور تبدیل می‌کند.

مزیت‌های رقابتی همچون بهره‌مندی از قوانین مناطق آزاد، موقعیت ژئوپلیتیکی و دسترسی به کریدورهای بین‌المللی، بندر شهید کاوه را به یکی از حلقه‌های حیاتی در زنجیره تأمین منطقه‌ای و بین‌المللی در مسیر کریدور شمال – جنوب بدل ساخته است.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز