توسعه متوازن قشم، رنگینکمانی از انرژی، شیلات و گردشگری

با وجود رشد صنعت گردشگری در جزیره قشم طی سالهای اخیر و بهبود کیفیت زندگی مردم، توسعه متوازن با تکیه بر سایر ظرفیتهای صنعتی از جمله نفت و گاز، به یکی از ضرورتهای راهبردی این منطقه تبدیل شده است؛ ضرورتی که در عین حال، نیازمند توجه جدی به دغدغههای محیطزیستی و اجتماعی جامعه محلی است.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز رسانه منطقه آزاد قشم، غرب جزیره این روزها درگیر دغدغههایی درباره توسعه صنایع نفت و انرژی است. نگرانیهایی که ناظر بر اثرات احتمالی این صنایع بر محیط زیست، سلامت عمومی و معیشت سنتی ساکنان این بخش از جزیره است.
در همین زمینه، سیدمحمدهاشم داخته، مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، اعلام کرد: یکی از پروژههای مهمی که اخیراً مورد توجه قرار گرفته، طرح احداث مجتمع تولید گاز طبیعی مایع (LNG) (انرژی پاک) توسط شرکت بینالمللی انرژی انتخاب قشم است. وی افزود: فعالیت این شرکت در نزدیکی روستای گردشگری سلخ تنها در صورت اخذ مجوز ارزیابی اثرات زیستمحیطی (EIA) از سازمان حفاظت محیط زیست کشور امکانپذیر خواهد بود.
داخته با اشاره به اهمیت مطالعات EIA، گفت: ارزیابی اثرات زیستمحیطی، ابزاری برای پیشبینی پیامدهای اجرای پروژههاست تا با کاهش حداکثری آسیبها به طبیعت، توسعه صنعتی با کمترین مداخله در زیستبوم محقق شود. این ارزیابی شامل بررسی علمی، برنامهریزی، تحلیل دادهها و مشارکت عمومی پیش از اجرای پروژه است.
وی ادامه داد: بنا بر حساسیتهای دکتر پیغامی، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، رعایت الزامات زیستمحیطی در اولویت طرحهای صنعتی جزیره قرار دارد و این موضوع به صراحت در قرارداد منعقده با شرکت سرمایهگذار نیز لحاظ شده است.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم تأکید کرد: پروژههای صنعتی با سطح فعالیت بالا، که در ردههای ۶ و ۷ طبقهبندی میشوند، صرفاً با مجوز نهایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور قابل اجرا هستند و ادارات کل استانی اجازه صدور مجوز برای آنها را ندارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توسعه در جزیره قشم باید بر پایه احترام به زیستبوم، فرهنگ و معیشت مردم محلی استوار باشد و سازمان منطقه آزاد قشم خود را متعهد به رعایت این اصول در تمامی طرحهای توسعهای میداند.