گام های منطقه آزاد قشم تا تبدیل شدن به قطب انرژی خورشیدی

جزیره جهانی قشم بهعنوان یکی از مناطق آزاد صنعتی تجاری کشور ظرفیت تولید انرژی بالایی دارد و با تخصیص مشوقهای سرمایهگذاری به دنبال جذب سرمایههای داخلی و خارجی در بخش انرژی خورشیدی است.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز رسانه منطقه آزاد قشم، اتمام ذخایر نفت و سوخت فسیلی در کشور امری اجتناب ناپذیر است و برای مقابله با این موضوع استفاده از انرژیهای جایگزین میتواند به عنوان یک راهکار اساسی مورد توجه قرار گیرد.
خورشید و انرژی متصاعد از آن منبع اصلی تمام انرژیهای موجود در زمین است که منحصر بفردترین منبع انرژی تجدیدپذیر نیز در جهان به شمار می آید که به صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل شود.
بیشتر کارشناسان حوزه انرژی معتقدند که این صنعت پاک جایگزینی مطمئن برای سوختهای فسیلی و گرهگشای بسیاری از معضلات و چالشهای منابع حیاتی و زیست محیطی در آینده است.
تحلیلهای آنان نشان میدهد که ایران از لحاظ برخورداری منابع مختلف انرژی، یکی از غنیترین کشورهای جهان به شمار میرود و افزون بر وجود منابع گسترده سوختهای فسیلی و تجدیدناپذیر نظیر نفت و گاز دارای قابلیت فراوان انرژیهای تجدیدپذیر از جمله خورشید، باد، زیست توده و زمین گرمایی است.
کشور ایران در میان مدارهای ۲۵ تا ۴۰ درجه عرض شمالی قرار گرفته است و در منطقهای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در میان نقاط مختلف جهان در بالاترین ردهها قرار دارد.
وجود ۳۰۰ روز آفتابی در سال باعث شده ایران ما در زمره بهترین کشورهای جهان در زمینه استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی شناخته شود.
میزان تابش خورشیدی در ایران بین یکهزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال تخمین زده شده است که البته بالاتر از میزان میانگین جهانی است.
جزیره قشم با وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر قابلیت بسیاری برای راهاندازی این انرژی پاک را داراست.
تابش نور خورشید در بزرگترین جزیره ایرانی خلیجفارس به عنوان منبع سازگار زیست محیطی ظرفیتی نهفته در قشم برای آغاز فصل جدیدی در عرصه تحول تولید انرژی است که می تواند افقهای تازهای برای بخشهای صنعتی، اقتصادی، رفاهی و اجتماعی استان هرمزگان و کشور باشد.
سازمان منطقه آزاد قشم طرحهایی را در دست اجرا دارد که با تحقق آن، این منطقه به قطب فنآوری انرژی خورشیدی هرمزگان و کشور تبدیل خواهد شد.
این سازمان ۵۰ طرح توجیهی مقدماتی با رویکرد کارشناسی و مبتنی بر دادههای آماری شامل طیف گستردهای از پروژهها از جمله تولید انرژیهای تجدیدپذیر، پالایشگاههای نفت و گاز، پایانههای صادرات و واردات و انبارهای مدرن و نظایر آن را در دستور کار دارد که با توجه به رشد روزافزون اهمیت انرژی خورشیدی برای کشور سرمایهگذاری در قشم می تواند فرصتی طلایی برای کسب سود و مشارکت در توسعه پایدار این جزیره زیبا باشد.