در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب عنوان شد؛
عارف: حمایت از واردات کاغذ وعده نیست؛ الزام است

محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور در بازدید از سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بر اهتمام دولت برای تسهیل واردات کاغذ، تأکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور صبح امروز پنجشنبه 25 اردیبهشت و همزمان با نهمین روز از نمایشگاه کتاب تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از کسانی که برای برگزاری این نمایشگاه زحمت کشیدند، به ویژه همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می کنم. ما بر این باوریم که همه موسسات انتشاراتی و حتی کتاب فروشیها رکن اصلی توسعه هستند.
وی ادامه داد: به اعتقاد ما کتاب کاغذی همیشه اولویت خودش را نسبت به فضای مجازی داراست و طبیعتاً باید راهبرد همه دستاندرکاران توسعه علم، تشویق محققین به تدوین و چاپ کتاب باشد. دولت هم در حد توانش در این مسیر گام برداشته است.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: متاسفانه بعضی از مشکلات مسائل از جمله قیمت(بالای) کاغذ هنوز پاربرجاست، سوالی که از غرفهها داشتم نشان میداد که این موضوع امکان خرید را مقداری برای جوانان و دانشجویان کمتر کرده است. لازم است که برای این مساله چارهاندیشی شود. بعضی از غرفهها نسبت به سال قبل رشد فروش ۸۰ درصدی داشتهاند ولی متاسفانه بعضی از غرفهها مثلا یکی از غرفههایی که در گروه پزشکی بود میگفت ما افت قیمت داشتیم و رشدمان منفی بوده است.
وی افزود: در مجموع گزارشی که ارائه شده این را نشان میدهد که استقبال و روند خرید هم خوب بوده ولی باید روند بهتر شود. بخشی از این موضوع متوجه مسئولان است. ما سعی کنیم انشالله امکانات بیشتری را برای خرید نخبگان و دانشجویان و دانشگاهیان فراهم کنیم. بخشی هم متوجه اساتید و محققین و بزرگان است که آثار جدید خودشان را عرصه کنند.
عارف همچنین گفت: یکی از شاخصهای توسعه در هر کشور تیراژ کتابهاست بخصوص کتابهای علمی و کتابهایی که دغدغه فناوری و دانش است. به نظرم آثار مکتوب و چاپ شده در کشور همتراز با پیشرفتهایمان نیست. ما در فناوریهای پیشرفته و در علم دستاوردهای ارزشمندی داشتیم ولی باید سازوکاری طراحی شود که اساتید پیگیر باشند که آثار علمی شان چاپ شود. به هرحال باید با مکانیزمهای تشویقی و ارتقایی برای اساتید و در عین حال کاهش هزینه ها اگر امکانپذیر باشد زمینه را برای ارتقا بیشتر در سال بعد فراهم کنیم.
معاون اول رئیسجمهور همچنین گفت: شعار دولت چهاردهم وفاق ملی است. در نگاه کلی هرکاری بتوانیم برای حمایت از اصحاب فرهنگی انجام میدهیم. این قشر نخبه و تاثیرگذار در ارتقای فرهنگ، کاهش مسائل و و گرفتاریهای اجتماعی تاثیرگذار هستند. کار کوتاه مدتی که ما انجام دادیم این بود که در شوراهای عالی، بخشهای فرهنگی و هنری را که خیلی فعال نبود را فعال کردیم که مطالبات جوانان را در بخش فرهنگی بیشتر مورد توجه قرار دهند و پاسخگو باشند. در عین حال با برنامههای جذاب فرهنگی زمینه را برای استقبال جوانها و مشارکت بیشتر خود جوانها در امور فرهنگی فراهم کنیم که انشالله در این زمینهها گامهایی را بر خواهیم داشت.
عارف در پاسخ به سوالی درباره وعده حمایت از واردات کاغذ برای تامین کتابهای درسی مدارس و همچنین کتابهای غیردرسی گفت: این وعده نیست، الزام است. کتاب به خصوص مدارس باید در اولین روز تحصیلی در اختیار دانشآموز باشد این یک پیش فرض است بنابراین باید با برگشت به عقب ببینیم چه زمانی باید کاغذ مورد نیاز برای سال تحصیل فراهم شود که به نظر میرسد مثلاً در اواخر مرداد یا اول شهریور باید کاغذ مورد نیاز سال تحصیلی تامین شود که تلاش شده و میشود این موضوع اتفاق بیافتد.
وی افزود: وزارت آموزش و پرورش تلاش میکند ما هم در خدمتش هستیم که از هر محلی که امکان دارد اول از تولیدات داخلی و اگر لازم باشد خرید از خارج کاغذ مورد نیاز برای چاپ کتابهای درسی را فراهم کنیم. کتابهای کمک درسی که کمککننده است باید کمک شود که کتابها چاپ شود ولی کتابهای اصلی را در اولویت قرار دادیم که به امید خدا در شروع سال تحصیلی با کمبود کتاب روبرو نباشیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.