گیاهی معطر با خواص درمانی فراوان
هل؛ گیاهی معطر است که در مناطق گرم و مرطوب، بهویژه هندوستان میروید و به ایران وارد میشود. دانههای آن در پاییز برداشت و خشک میشوند و کاربرد دارویی و غذایی دارند.
در طب سنتی برای درمان سوءهاضمه، نفخ، تهوع، اسهال و کماشتهایی استفاده میشود. اسانس هل خاصیت ضدگرفتگی عضلانی، ضدباکتری و ضدقارچ دارد.
مصرف مناسب آن بیخطر است اما در افراد مبتلا به فشار خون، زخم معده یا تپش قلب باید با احتیاط مصرف شود.
هل بهعنوان طعمدهنده در قهوه، شیرینیجات و ادویه کاربرد دارد.