کاهش اندک قیمت نفت در بازارهای جهانی

قیمت نفت تحت تأثیر افزایش عرضه و تردیدها در مذاکرات تجاری آمریکا و چین کاهش یافت.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه (۲۳ اردیبهشت) کاهش یافت و از بالاترین سطح دو هفتهای خود عقبنشینی کرد. این افت قیمت ناشی از نگرانیها پیرامون افزایش عرضه نفت و تردیدهای موجود درباره تأثیر توقف جنگ تجاری بین آمریکا و چین بر توافقی پایدار بود.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت ۵ و ۱۰ دقیقه صبح روز سهشنبه به وقت گرینویچ با ۱۱ سنت (۰.۲ درصد) کاهش به ۶۴ دلار و ۸۵ سنت به ازای هر بشکه رسید.
در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتیآی آ مریکا با ۸ سنت یا ۰.۱ درصد کاهش، ۶۱ دلار و ۸۷ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.
هر دو شاخص معاملاتی در روز دوشنبه با افزایش ۱.۵ درصدی به بالاترین سطح خود از ۲۸ آوریل تاکنون رسیده بودند.
در شرایطی که بازارهای جهانی نفت با نوسانهای شدید روبهرو هستند، آمریکا و چین توافق کردند برای حداقل ۹۰ روز تعرفههای سنگین تجاری را کاهش دهند. این تصمیم به افزایش قابلتوجه ارزش سهام در بازار والاستریت، دلار آمریکا و قیمتهای نفت خام در روز دوشنبه منجر شد.
با این حال تحلیلگران هشدار دادهاند که همچنان تردیدهای زیادی درباره آینده این مذاکرات وجود دارد. اختلافهای اساسی بیم دو کشور ازجمله کسری تجاری آمریکا با چین و درخواست واشینگتن برای اقدامهای جدیتر پکن در مقابله با بحران ماده مخدر «فنتانیل»، همچنان پابرجاست.
تحلیلگران مؤسسه آیانجی (ING) با اشاره به نگرانیها درباره رشد تقاضای نفت، معتقدند تسریع در تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه از سوی هشت تولیدکننده عضو ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) نشاندهنده تأمین مناسب بازار تا پایان سال جاری میلادی خواهد بود. تعادل عرضه و تقاضا وابسته به این است که آیا اوپکپلاس به برنامههای اعلامشده خود برای تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه در ماههای مه و ژوئن پایبند خواهد بود یا خیر.
طبق گزارشها، تولید نفت اوپک از ماه آوریل فراتر از سطح پیشبینیها افزایش یافته است و انتظار میرود تولید ماه مه ۴۱۱ هزار بشکه در روز بیشتر شود.
با وجود کاهش قیمت نفت خام، بازار فرآوردههای نفتی همچنان نشانههایی از تقاضای قوی را نشان میدهد. دادههای بازار نشان میدهند قیمت نفت خام از اوج خود در ژانویه ۲۲ درصد کاهش یافته، اما قیمت فرآوردههای نفتی و حاشیه سود پالایشگاهها ثابت مانده است.
تحلیلگران جیپی مورگان تأکید کردند که کاهش ظرفیت پالایش، بهویژه در آمریکا و اروپا، موجب افزایش وابستگی به واردات شده و بازار را نسبت به نوسانهای قیمت آسیبپذیرتر کرده است.
همچنین، دادههای قیمتگذاری گروه مالی بورس اوراق بهادار لندن نشان میدهد حاشیه سود پالایش در سنگاپور تقریباً دو برابر شده و در ماه مه به ۶ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه رسیده، در حالی که در ماه آوریل ۳ دلار و ۶۵ سنت بوده است.