خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

احتمال واردات بنزین قوت گرفت/ خیز روس‌ها برای تصاحب بازار قیر ایران

asdasd
کد خبر : ۱۲۵۴۴۲۸

دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: احتمال اینکه در فصل تابستان با کمبود مواجه و مجبور شویم بنزین پالایشگاهی را با شناسایی نقاط آسیب دوباره فعال کنیم و یا شروع به واردات فرآورده‌های نفتی بکنیم، وجود دارد.

سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره امکان صادرات بنزین اظهار داشت: با توجه به اینکه مصرف بنزین به 120 میلیون لیتر در روز هم رسیده و پالایشگاه‌ها نیز توانی برای صادرات بنزین ندارند، در نتیجه کسی انتظار صادرات بنزین از پالایشگاه‌ها ندارد، اما برخی پتروپالایشگاه‌ها مثل شازند، بوعلی و نوری که واحدهای پتروشیمی دارند و برخی واحدهای مینی‌ریفاینری که بنزین و یا هیدروکربن سبک تولید می‌کنند. بعضا امکان صادرات دارند و عمده نیاز بازار افغانستان که ماهانه حدود 100 تا 150 هزار تن است از این محل تامین می‌شود و بخشی هم به بازارر عراق ارسال می‌شود و بخشی از مینی‌ریفاینری‌ها هم که کیفیت بهتری دارند بنزین و هیدروکربور سبک و سنگین خود را به امارات ارسال می‌کنند.  

احتمال واردات بنزین

وی افزود: قطعا اکنون پالایشگاه‌ها با تمام ظرفیت کار می‌کنند ولی احتمال اینکه در فصل تابستان با کمبود مواجه شویم و مجبور شویم بنزین پتروشیمی را با شناسایی نقاط آسیب دوباره فعال کنیم و یا شروع به واردات فراورده‌های نفتی بکنیم، وجود دارد. 

تولید بنزین و گازوئیل به صرفه است

دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی تصریح کرد: قاعدتا اکنون پالایشگاه‌ها در بهترین وضعیت هستند و در صورتی که بتوانند بنزین و گازوئیل بیشتری تولید کنند، این کار را خواهند کرد. قاعدتا برای هیچ پالایشگاهی صرفه ندارد که نفتا تولید کند و با قیمت 700 تا 800 دلار در هر تن را بفروشد در حالی که می‌تواند گازوئیل را 1150 دلار و بنزین را هر بشکه 150 دلار بفروشد بنابراین ممکن است برخی پالایشگاه به ریفرمیت رغبت داشته باشند، اما غیر از ستاره خلیج‌فارس هیچ پالایشگاهی توان صادرات حجم بالایی از نفتا و یا ریفرمیت را ندارد.

فرآورده‌ها؛ تحت‌تاثیر یک تازه‌وارد

وی در ادامه گفت: باتوجه به قیمت مناسی که شرکت نفت برای تامین میعانات گازی پالایشگاه‌ها در نظر گرفته وضعیت فراورده‌های نفتی بد نیست ولی مشکل اصلی ورود فراورده‌های روسی است که می‌تواند بازارها را تحت‌تاثیر قرار دهد، بعبارت دیگر اکنون بخشی از بازارها تحت‌تاثیر فراورده‌های روسی قرار گرفته‌اند. 

دست اندازی روس‌ها به بازار قیر ایران

حسینی تصریح کرد: اکنون علاوه بر اینکه هند نفت‌خام روسیه را با قیمت ارزان‌تر می‌خرد، قیر ایران را نیز که عمده صادراتش به بازار هند است با مشکل مواجه کرده است، به طوری که طی سه ماه گذشته حدود 100 هزار تن صادرات قیر ما کاهش یافته است، بعبارت دیگر در سال 99 به طور متوسط 365 هزار تن، در سال 1400، 360 هزار تن صادرات داشته‌ایم، در حالی که متوسط صادرات سه ماهه امسال 330 هزار تن بوده است، همچنین برخی محصولات دیگر هم چالش‌هایی دارند، در مجموع صادرات فراورده‌های نفتی ایران باتوجه به رشد قیمت و ارزش جهانی تنها به لحاظ ارزشی افزایش صادرات داشته است.

انتهای پیام/
زهرا قلی پور
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز