مدیرکل مرکز آموزش فنی و حرفه ای البرز مطرح کرد:
آموزش مهارتی مسیر توسعه و اشتغال/کارگاههای مهارتآموزی البرز الگویی در سطح کشور هستند/پیگیر ایجاد کنسرسیوم مهارتی با مشارکت صنایع و دولتیم+فیلم

مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز در نخستین جلسه ستاد گرامیداشت هفته ملی مهارت، با بیان اینکه این هفته با هدف ترویج فرهنگ مهارتآموزی برنامهریزی شده، گفت: انتظار داریم دستگاههای اجرایی، نهادها و بخش خصوصی در برگزاری برنامهها و تأمین نیازهای مهارتی استان مشارکت فعال داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نخستین جلسه ستاد گرامیداشت هفته ملی مهارت امروز شنبه ۲۸ تیرماه با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان دستگاههای اجرایی، شهرداری، آموزش و پرورش، اتاق بازرگانی و سایر نهادهای همکار به میزبانی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان برگزار شد.
بهزاد غفاری، مدیرکل مرکز آموزش فنی و حرفهای استان البرز در اولین جلسه برنامههای هفته ملی مهارت که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برگزار شد با اشاره به اینکه هفته اول مرداد در تقویم رسمی کشور به عنوان «هفته ملی مهارت» نامگذاری شده است، اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ۶ مرداد را روز ملی مهارت، فناوری و کارآفرینی اعلام کرده و ما در استان البرز با همراهی دستگاههای مختلف از جمله دانشگاه فنی و حرفهای، نیروهای نظامی و انتظامی، آموزش و پرورش، صدا و سیما و سایر نهادها تلاش داریم آموزشهای مهارتی را در سطوح مختلف توسعه دهیم.
کسب رتبه نخست آموزش پادگان و زندانهای البرز
وی ادامه داد: خوشبختانه استان البرز طی سالهای اخیر در حوزه آموزش در پادگانها و زندانها رتبه اول کشوری را بهدست آورده و اکنون تمرکز ما بر گسترش این آموزشها در صنایع و دانشگاهها برای کاهش نرخ بیکاری و توانمندسازی فارغالتحصیلان است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای البرز با تأکید بر تفاوت ساختاری این سازمان با دانشگاهها گفت: ما زیر نظر وزارت کار فعالیت میکنیم و مأموریتمان ارائه آموزشهای کوتاهمدت و مهارتمحور برای تربیت نیروی انسانی و تکنسین ماهر است. برخلاف دانشگاهها که زیرمجموعه وزارت علوم هستند، ما تمرکزمان بر ورود سریع به بازار کار است.
تفاهم همکاری با آموزش و پرورش در راستای طرح همنوا
غفاری همچنین به طرح ملی «همنوا» اشاره کرد و گفت: بر اساس تأکید رئیسجمهور، قرار است ظرفیت هنرستانها با مراکز آموزش فنی و حرفهای تلفیق شود. در همین راستا تفاهمنامهای با آموزش و پرورش استان داریم تا از مهرماه امسال در دو منطقه، هنرستانهای فنی را برای پذیرش دانشآموزان مهارتمحور آماده کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای البرز با اشاره به هفته ملی مهارت گفت: هدف از این هفته، ترویج فرهنگ مهارتآموزی، ارتقای جایگاه آموزشهای فنی و حرفهای، کاهش بیکاری و تحقق توسعه پایدار در کشور است. ما از دستگاههای عضو ستاد انتظار داریم علاوه بر حضور فعال، با تخصیص منابع، حمایتهای معنوی، تبلیغاتی و اجرایی، ما را در تحقق این اهداف یاری کنند.
وی انتظارات مشخص از دستگاهها را در دو بخش تشریح کرد و گفت: از استانداری البرز انتظار داریم در تأمین اعتبار از محل بودجههای استانی و همچنین تأمین فضای مناسب برای نمایشگاهها و برنامههای مهارتی همکاری کنند. همچنین از ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی میخواهیم در نیازسنجی مهارتی، معرفی فرصتهای شغلی و حمایت از آموزش بیکاران مشارکت مؤثر داشته باشد.
غفاری به همکاری با سایر نهادها نیز اشاره کرد و گفت: با فرماندهی انتظامی، سپاه، آموزش و پرورش، دانشگاهها، شهرداریها و اتاق بازرگانی نیز در حوزههای مختلف تفاهماتی داریم که باید با سرعت و انسجام بیشتری اجرایی شود. اجرای طرح ملی «همنوا» با آموزش و پرورش برای توسعه آموزشهای مکمل مهارتی در هنرستانها نیز در همین راستاست.
لزوم تعامل شهرداری در راستای مهارت آموزی
وی افزود: از شهرداریها انتظار داریم با اختصاص فضاهای عمومی و تبلیغات شهری، ما را در گسترش فرهنگ مهارتآموزی همراهی کنند. همچنین از اتاق بازرگانی درخواست داریم در طراحی دورههای مشترک و تأمین سرمایهگذاری مهارتی، نقش فعالی داشته باشند.
غفاری گفت: استان البرز دارای نزدیک به هزار آموزشگاه فعال فنی و حرفهای است که در سالهای اخیر با رشد چشمگیری همراه بودهاند. در دولت سیزدهم روند صدور مجوز برای آموزشگاهها تسهیل شد و اکنون در دولت چهاردهم تمرکز بر نظارت دقیق و کیفیتبخشی به عملکرد این مراکز قرار دارد. این آموزشگاهها امروز نقشی جدی در توانمندسازی نیروی انسانی و تأمین نیاز صنایع استان ایفا میکنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز با اشاره به راهاندازی کارگاههای نوآورانه از جمله هوشمندسازی ساختمان، پرینتر سهبعدی، انرژیهای تجدیدپذیر و شبیهساز جوش برای نخستین بار در کشور، گفت: اگر حمایت دولت و بخش خصوصی ادامه یابد، میتوانیم البرز را به قطب آموزشهای پیشرفته و هایتک در کشور تبدیل کنیم.
تحول زیرساختهای مهارت آموزی
اینمدیر استانی با بیان اینکه زیرساختهای مهارتی استان طی سه سال اخیر دچار تحولات جدی شده، گفت: بخشی از موفقیتها و جذب اعتبارات خوب استان در حوزه تجهیز و راهاندازی کارگاههای تخصصی، مرهون حمایتهای صریح دکتر عبداللهی استاندار البرز و معاونت اقتصادی استانداری است. اگر این حمایتها نبود، نمیتوانستیم پروژههایی در سطح ملی را اجرا کنیم.
غفاری با اشاره به برخی پروژههای شاخص در مراکز فنی و حرفهای استان تصریح کرد: یکی از مهمترین این اقدامات، راهاندازی کارگاه مدیریت هوشمندسازی ساختمان در مرکز شهید رهبری است که از سال ۱۴۰۰ راهاندازی شده و اکنون با استقبال جدی انجمنهای صنفی برق و نظام مهندسی مواجه شده است. چنین کارگاهی در سطح کشور بینظیر است.
وی دومین پروژه شاخص استان را کارگاه پرینترهای سهبعدی اعلام کرد و افزود: این کارگاه امروز به عنوان یکی از مراکز اصلی تربیت مربی در سطح کشور شناخته میشود. مربیان فنی و حرفهای از استانهای مختلف برای آموزش به این مرکز مراجعه میکنند و از نظر سطح علمی و تجهیزات، جایگاه ممتازی دارد.
آموزش متخصصان تجهیز پنل خورشیدی پیش از ناترازی انرژی
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای البرز با اشاره به آیندهنگری استان در حوزه انرژی، اظهار کرد: پیش از آنکه موضوع ناترازی انرژی به مسئلهای جدی در کشور تبدیل شود، ما در دولت سیزدهم کار راهاندازی نیروگاههای خورشیدی و آموزش تکنسینهای انرژی تجدیدپذیر را آغاز کردیم. هماکنون در مراکز آموزشی استان نزدیک به ۸۵ کیلووات نیروگاه خورشیدی فعال داریم و آموزش نیروهای متخصص در زمینه نصب، نگهداری و خدمات پس از فروش این سیستمها نیز در حال انجام است.
وی همچنین از راهاندازی کارگاه شبیهساز جوش در مرکز رهبری به عنوان چهارمین طرح نوآورانه استان نام برد و افزود: برای نخستین بار در کشور، آموزش جوشکاری به صورت شبیهسازی شده در این مرکز فعال شده که ضمن کاهش هزینهها، ایمنی بالا و یادگیری مؤثرتری را فراهم کرده است.
غفاری با تأکید بر اینکه هدف استان، حرکت به سمت آموزشهای پیشرفته (هایتک) است، گفت: در صورت تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامهوبودجه در سال ۱۴۰۴، میتوانیم تجهیزات آموزش CNC، تراش فلز و دیگر رشتههای صنعتی را وارد کرده و تربیت تکنسین برای صنایع را توسعه دهیم.
لزوم تعامل دو بخش دولتی و خصوصی
وی در ادامه با قدردانی از همراهی بخش خصوصی گفت: همکاری اتاق بازرگانی و شهرکهای صنعتی با ما در بسیاری از رویدادها به عنوان حامی و اسپانسر ارزشمند بوده است. اما معتقدیم توسعه مهارتآموزی نیازمند یک کنسرسیوم آموزشی مهارتی مشترک میان دولت، صنایع و بخش خصوصی است.
غفاری اضافه کرد: طرح ایجاد مدرسه مهارتی در شهرک صنعتی اشتهارد با همکاری آموزشوپرورش، فنی و حرفهای و صنایع در قالب طرح ملی “همنوا” مطرح شده و مورد حمایت جدی استاندار قرار گرفته است. همچنین با پیگیری معاون اقتصادی وزیر کشور، قرار است کنسرسیوم مهارتی استان شکل بگیرد.
وی از برنامه دعوت از رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور برای مشارکت در این طرح در حضور استاندار و صنایع استان خبر داد و تاکید کرد: اگر این کنسرسیوم تشکیل شود، میتوان از ظرفیتهای وسیع بخش خصوصی برای ارتقای آموزش مهارتی بهره گرفت و مسیر اشتغال مؤثر را هموار کرد.