خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد؛

شناسایی و راه‌اندازی 3 مزرعه نوآور و 8 پایگاه نوآوری در حوزه کشاورزی استان مرکزی

شناسایی و راه‌اندازی 3 مزرعه نوآور و 8 پایگاه نوآوری در حوزه کشاورزی استان مرکزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه 3 مزرعه نوآور و 8 پایگاه نوآوری در این استان شناسایی و راه‌اندازی شده است، گفت: 3 کشاورز نوآور به صورت مجزا 3 مزرعه نوآور را در سطح استان شکل داده‌اند. این مزارع با برنامه‌ریزی صورت گرفته مورد بازدید کشاورزان قرار می‌گیرد و به عنوان الگو معرفی می‌شوند. در این راستا اقدامات انجام شده در مزارع نوآور در دیگر مزارع کشاورزی نیز به کار گرفته می‌شود.

به گزارش ایلنا، علی صفری به چگونگی انتخاب یک کشاورز و مزرعه به عنوان مزرعه نوآور اشاره داشته و در این خصوص افزود: کشاورزانی که در فرایند کشاورزی خود یک نوآوری را در مزارع به کار می‌گیرند که به تبع آن راندمان افزایش پیدا کند، مصرف آب کاهش داشته باشد، افزایش تولید رخ دهد، شوری آب از بین برود یا هر اقدام دیگری که پیش از آن انجام نشده و در سطح خود خلاقانه و نوآور باشد، به عنوان کشاورز نوآور معرفی می‌شود.

وی ادامه داد: مزرعه‌های نوآور در استان مرکزی شناسایی و به پارک علم و فناوری معرفی می‌شوند و به عنوان واحد نوآور مجوز دریافت می‌کنند. در این راستا شناسایی دوره‌های آموزشی برای کشاورزان در نظر گرفته می‌شود و کشاورزان نوآور برای به کارگیری تکنیک، آموزش‌های لازم را به سایرین ارائه می‌دهد. آموزش کشاورزان در محل اجرای طرح اثرگذاری بیشتری دارد. همچنین به کارگیری خلاقیت در کشاورزی زمینه توسعه این بخش را فراهم می‌سازد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به فرایند اجرایی پایگاه‌های نوآوری نیز اشاره کرده و اظهار داشت: مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گونه‌های ارقام شناسایی شده از محصولات مختلف از جمله گندم را در مزارعی که خود کشاورز داوطلب اجرای طرح می‌شود کشت می‌کنند. کشت‌ها به این صورت است که رقم‌های مختلف کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و تفاوت تولید و میزان انرژی مصرفی مشخص می‌شود.

صفری به فعالیت 8 پایگاه نوآوری در استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: پایگاه نوآوری مزرعه فراهان یکی از 8 پایگاه نوآوری در سطح استان است. در این مزرعه 100 لاین محصولات کشاورزی از جمله گندم، ماش، گیاهان دارویی، نخود علوفه‌ای، نخود محلی و جو در رقم‌ها و و شیوه‌های مختلف کاشته شده و تفاوت محصول کنار یکدیگر مشخص شده است. محصول برداشت شده از این مزارع به خود کشاورز داوطلب تعلق می‌گیرد.

وی بیان داشت: برای آشنایی کشاورزان با شیوه‌های نوین کاشت و ارقام مختلف کلاس‌های آموزشی در مزارعی که به عنوان پایگاه نوآوری انتخاب شده‌اند، برگزار می‌گردد و از نزدیک نتیجه مورد نظر مشاهده می‌شود. اجرای این فرایند به مراتب تأثیرگذاری بیشتری بر روند کشاورزی و بهره‌وری بیشتر از مزارع دارد. کلاس‌های آموزشی در پایگاه نوآوری فراهان برگزار شده و کشت مرسوم و سنتی با کشت مستقیم انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: در فرایند برگزاری این کلاس‌های آموزشی، مصرف کودهای پایه و ریزمغذی‌ها و استفاده از بذرهای بذرمال شده، برای کشاورزان توضیح داده شده است و از نزدیک نتیجه را مشاهده کردند. ایجاد پایگاه‌های نوآوری و تشویق کشاورزان به نوآوری در طرح مزارع نوآور، کشاورزی را به سمت استفاده از شیوه‌های نوین هدایت می‌کند. در این فرایند مصرف انرژی به حداقل کاهش یافته و کیفیت و راندمان افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز