وزیر نیرو در کرمانشاه:
کرمانشاه به جمع استانهای صادرکننده برق پیوسته است

قطعی برق در مناطق مرزی به دلیل کمبود سرمایهگذاری است
وزیر نیرو با تأکید بر تراز مثبت تولید و مصرف برق در استان کرمانشاه، اعلام کرد وگفت : این استان به جمع مناطق صادرکننده برق کشور پیوسته است؛ موضوعی که میتواند افق تازهای برای توسعه اقتصادی منطقه فراهم کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه عباس علیآبادی، وزیر نیرو، در آیین بهرهبرداری از پروژههای کلیدی وزارت نیرو در استان کرمانشاه،در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت انرژی این استان اظهار داشت: . خوشبختانه استان کرمانشاه جزو استانهای صادرکننده برق است و با توجه به همجواری با کشور عراق، فرصت خوبی برای رونق اقتصادی منطقه در آینده فراهم خواهد شد.»
وی افزود: «در حال حاضر، تولید و مصرف برق در کرمانشاه تراز مثبتی دارد. اگرچه همجواری با استانهای دیگر به تأمین برق کمک میکند و ممکن است در مواردی کاستیهایی مشاهده شود، اما ظرفیت استان، بهویژه با وجود این پست بسیار بزرگ و ارزشمند، تضمینشده است.»
وزیر نیرو درباره تداوم قطعی برق در برخی مناطق مرزی بهویژه مناطق گرمسیری گفت: «اگرچه ما پروژهها و تولید برق زیادی داریم، اما قطعی برق ناشی از ناتوانی فنی نیست. ریشه این مسئله در کمبود سرمایهگذاری در این حوزه است. دولت برنامههای وسیعی را در دست اجرا دارد که با گذشت زمان به آنها خواهیم رسید.»
علیآبادی با اشاره به توانمندیهای فنی کشور تصریح کرد: «ایران یکی از توانمندترین کشورها در منطقه از نظر فنی است، اما برای جذب سرمایه باید محیط کسبوکار را بهبود دهیم. امیدوارم در زمان مناسب به وضعیت پایدار برسیم و بتوانیم با افتخار از جمله صادرکنندگان برق باقی بمانیم. در حال حاضر توان تأمین برق بسیاری از کشورهای منطقه را داریم، اما همزمان مصرف داخلی نیز افزایش یافته است.»
وی در ادامه بیان کرد: «گرمای هوا باعث شده بخشی از ظرفیت نیروگاههای آبی از دست برود، که انشاءالله آنها هم باز خواهند گشت.
وزیر نیرو درباره احداث پست جدید ۴۰۰ کیلوولت در استان گفت: «هدف از احداث این پست، تنظیم ولتاژ و ایجاد توازن و تعادل در شبکه است. با بهرهبرداری از آن، وضعیت تعادل برق در منطقه بسیار بهتر از گذشته خواهد شد.»
وی همچنین به موضوع خاموشیهای صنعتی نیز اشاره کرد و گفت: «ما در حال اجرای برنامههای گستردهای هستیم که با صرف زمان به نتیجه خواهند رسید. در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیز برنامههای جامعی در دست اقدام است و بهزودی نتایج آنها نمایان خواهد شد.»
علیآبادی در پایان خاطرنشان کرد: «در حال نزدیک شدن به وضعیت مناسب تراز انرژی هستیم. البته شدت انرژی در کشور بسیار بالاست و نسبت مصرف انرژی به تولید ناخالص داخلی (GDP) شاخص خوبی نیست. مردم و صنعتگران باید در این زمینه کمک کنند. امروز حدود ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی داریم و پس از روسیه، دومین تولیدکننده بزرگ برق در منطقه هستیم. با این حال، مصرف نیز به همان نسبت بالا رفته و این سطح مصرف، منطقی نیست.»
وی افزود: «مطمئنم با همکاری مردم عزیز کشورمان، این وضعیت بهبود خواهد یافت. تلاش ما بر این است که توازن مصرف و تولید برق به گونهای برقرار شود که به نفع همه باشد.»