مدیرکل امور مالیاتی استان البرز مطرح کرد:
البرز در صدر مبارزه با فرار مالیاتی/ مشوق مالیاتی برای حمایت از اصناف و تعیین سهم عادلانه شهرکهای صنعتی+فیلم

وصول ۳۶ هزار میلیارد تومان مالیات در البرز
مدیرکل امور مالیاتی استان البرز با اشاره به عملکرد استان در کشف و مقابله با فرارهای مالیاتی، گفت: البرز در سال گذشته جزو استانهای پیشرو در این حوزه بوده و تنها استانی است که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان پاداش کشفیات به گزارشگران مالیاتی پرداخت کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، رضا برهانینیا امروز در نشست خبری با تأکید بر اهمیت مبارزه سیستماتیک با فرار مالیاتی، اظهار کرد: با کمک سامانه سوتزنی ۱۵۲۶، افراد میتوانند گزارشهای خود را به صورت محرمانه ثبت کرده و در صورت اثبات فرار مالیاتی، پاداش دریافت کنند.
وی افزود: تاکنون دو مورد پاداش مالی به گزارشگران پرداخت شده و چند مورد دیگر نیز در دست اقدام است.
این مسئول همچنین از تلاش برای بهرهگیری از فناوریهای نوین، از جمله هوش مصنوعی در فرآیند شناسایی و رصد فعالیتهای مشکوک مالیاتی خبر داد و گفت: برنامهریزی برای توسعه روشهای دادهمحور در شناسایی مؤدیان و فراریان مالیاتی در دستور کار است.
انتقال ۸۰۰ پرونده مالیاتی شرکتها از استانهای دیگر به البرز
مدیرکل امور مالیاتی البرز با اشاره به موضوع پراکندگی پروندههای مالیاتی شرکتهای مستقر در استان، گفت: تاکنون بیش از ۸۰۰ پرونده شرکتهایی که مالیات خود را به استانهای دیگر میپرداختند، به البرز منتقل شده است.
به گفته این مسئول، تنها حدود ۳۰ پرونده دیگر باقی مانده که در حال طی مراحل اداری برای انتقال نهایی هستند.
مشوق مالیاتی برای حمایت از اصناف و تعیین سهم عادلانه شهرکهای صنعتی
مدیرکل امور مالیاتی استان البرز در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره حمایت از اصناف آسیبدیده و عدالت مالیاتی، گفت: شاخصهای عدالت مالیاتی بر مبنای دادههای دریافتی از بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی تدوین میشود و سازمان امور مالیاتی در تلاش است تا فرآیند رسیدگیها را از شیوههای سنتی به شیوههای سیستمی و دقیق ارتقا دهد.
وی افزود: اصناف و فعالان اقتصادی میتوانند از مشوقهای در نظر گرفتهشده بهرهمند شوند و سامانههای هوشمند کمک خواهند کرد تا دریافت مالیات از شهرکهای صنعتی و شرکتهای تولیدی مستقر در آنها به شکلی عادلانه و منصفانه انجام شود.
خانههای خالی و خودروهای لوکس در مسیر رصد مالیاتی
برهانینیا همچنین درباره اخذ مالیات از خانههای خالی و خودروهای لوکس به ایلنا گفت: اطلاعات این املاک و خودروها از وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی و سایر نهادهای ذیربط دریافت میشود و سازمان امور مالیاتی بر اساس این دادهها مطالبهگری را آغاز کرده است.
وی تأکید کرد: اگرچه در حال حاضر این بخش سهم زیادی در وصولی ندارد، اما آغاز این فرآیند نویدبخش رشد قابلتوجهی در آینده خواهد بود و میتواند نقش مهمی در کنترل قیمت مسکن و خودرو ایفا کند.
وصول ۳۶ هزار میلیارد تومان مالیات در البرز/ رشد ۹۵ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳
مدیرکل امور مالیاتی استان البرز در نشست خبری با اشاره به رشد چشمگیر درآمدهای مالیاتی استان در سال ۱۴۰۳ از تحقق بیش از ۳۶ همت وصولی خبر داد و گفت: این میزان وصول نسبت به سال گذشته رشدی حدود ۹۵ درصدی داشته که نشاندهنده تلاش مستمر همکاران مالیاتی و همراهی رسانهها در آگاهیبخشی به مردم است.
سهم شهرداریها از عوارض مالیاتی به بیش از ۷ هزار میلیارد تومان رسید
رضا برهانینیا با بیان اینکه پیشبینی درآمدهای مالیاتی استان در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۲ همت بود، افزود: با تلاش همکاران، بیش از ۳۶ همت محقق شد که نسبت به سال گذشته، رشد چشمگیر ۹۵ درصدی را نشان میدهد.
این مسئول خاطرنشان کرد: مجموع وصولیهای مالیات بر ارزش افزوده و مالیاتهای مستقیم در سال جاری به ترتیب از ۱۰.۹ همت به ۱۸.۳ همت و از ۱۴.۳ به ۱۷.۳ همت افزایش یافته است.
برهانینیا همچنین به رشد ۷۶ درصدی پرداختیهای مالیاتی به شهرداریها و دهیاریها اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۴.۱ همت به حساب نهادهای محلی واریز شد که این عدد در سال ۱۴۰۳ به ۷.۳ همت افزایش یافته است.
اعتبار مالیاتی برای خیرین مدرسهساز؛ تا ۵۰ درصد هزینهها از مالیات کسر میشود
مدیرکل امور مالیاتی البرز با اشاره به بند «خ» ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه گفت: طبق این بند، خیرینی که در تکمیل طرحهای عمرانی از جمله ساخت مدارس مشارکت میکنند، میتوانند بین ۲۵ تا ۵۰ درصد از هزینههای خود را بهعنوان اعتبار مالیاتی از بدهیهای مالیاتی کسر کنند.
وی افزود: البرز با وجود صنعتی بودن، یکی از پایینترین سرانههای فضای آموزشی کشور را دارد و طرحهایی مانند این بند میتواند در ارتقای زیرساختهای آموزشی استان بسیار مؤثر باشد.
پیشنهاد اختصاص مالیات اصناف به مدرسهسازی در البرز
برهانینیا در پایان با اشاره به طرح پیشنهادی جدیدی که در صورت تصویب اجرا خواهد شد، گفت: پیشنهاد دادهایم در خرداد ماه و همزمان با تسلیم اظهارنامه اصناف، گزینهای با عنوان «مدرسهسازی» به فرمهای مالیاتی افزوده شود تا اصناف داوطلب بتوانند بخشی از مالیات خود را به این حوزه اختصاص دهند.
وی این اقدام را گامی مهم در جهت ارتقای عدالت آموزشی و توسعه زیرساختهای فرهنگی استان دانست و ابراز امیدواری کرد که با همراهی خیرین، اصناف و دستگاههای اجرایی، بخش مهمی از عقبماندگیهای استان در این حوزه جبران شود.