واگذاری ۲۵۰ هکتار از منابع طبیعی به پروژه گردشگری/ مسئولان قبلی باید جوابگو باشند
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه با اشاره به اینکه در سالهای قبل ۲۵۰ هکتار از منابع طبیعی به پروژه گردشگری سیب واگذار شده است، گفت: تنها کاری که از دست ما بر میآید؛ این است که اجرای این پروژه با کمترین تخریب زیست محیطی انجام شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پروژه دهکده گردشگری سیب در امین آباد فیروزکوه، در منطقهای اجرا میشود که درختان ارزشمند «ارس» واقع شدهاند و این منطقه زیستگاه حیات وحش محسوب میشود.
این پروژه گردشگری سلامت که شامل بیمارستان، هتل، تلهکابین، رستوران، پارک آبی، مرکز تفریحی - ورزشی و... میشود، این نگرانی را به وجود آورده که با چند پارهکردن منطقه، سبب از بین رفتن زیستگاههای حیات وحش شود و با ورود گردشگر احتمال آسیبهایی همچون آتشسوزی جنگل، انباشت پسماند و تخریب جنگل را در این منطقه بالا ببرد.
پیش از این مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران به خبرنگار ایلنا گفته بود: مجریان این پروژه، به بخشی از تعهداتشان به سازمان محیط زیست عمل نکردند و در حوزه تعهداتشان به اداره کل منابع طبیعی نیز، میزان تصرفاتی که داشتهاند با ضوابط از پیش تعیین شده، همخوانی ندارد.
با این وجود هفته گذشته مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان تهران از آماده بهره برداری شدن تله کابین این پروژه گردشگری خبر داد.
محمد فریدی (سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با آخرین وضعیت پروژه گردشگری سیب گفت: این پروژه در سنوات قبل واگذار شده است، البته ۱۰۰ هکتار از زمینهای این محدوده متعلق به شخص بوده و ۲۵۰ هکتار را نیز منابع طبیعی به آنها واگذار کرده است و در سالهای قبل مجوزهای لازم را از سازمان حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی و گردشگری، اداره کل منابع طبیعی و وزارت جهاد کشاورزی گرفتهاند.
وی ادامه داد: در زمانی که ما مسئولیت کار را بر عهده داشتیم؛ متوجه شدیم که در اجرا نواقصی دارند که این نواقص را به مالک آن را اعلام کردیم که برخی از آنها را رفع کردند و برخی هم در حال رفع شدن است. برای نمونه تعدادی از جادههای اضافی حذف شدند، سیستم کنترل آلودگی در پروژه نصب کردند، همچنین در آینده باید سیستم تصفیه فاضلاب برای رستوران و سایت بازیافت پسماند ایجاد کنند و ۶۰ هکتار فضای سبز نیز به جای بخشهایی که تخریب شده، ایجاد کنند که آبیاری این فضا به صورت قطرهای و از طریق تصفیه فاضلاب انجام میشود.
رئیس اداره محیط زیست فیروزکوه در پاسخ به اینکه دادن مجوز به این پروژه از نظر محیط زیستی تا چه اندازه درست است، ادامه داد: باید توجه کنیم که در گذشته واگذاری این پروژه صورت گرفته بود و مسئولان آن دوره باید خودشان در این زمینه جوابگو باشند، شاید دادن مجوز به چنین پروژههایی اکنون سلیقه ما نباشد، اما کاری که از دست ما بر میآمد؛ تبدیل آن به یک پروژه محیط زیستی بود. اکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است، بنابراین اکنون رویکرد ما این است که با کمترین تخریب محیط زیست، کار انجام شود.
فرید با بیان اینکه فنس کشی که در پروژه انجام شده بود و سبب قطع گدار حیات وحش میشد، جمع آوری شده است؛ اظهار کرد: تله کابین این مجموعه نیز حدود ۶۰ پایه دارد که با فاصله زیاد از هم قرار گرفتهاند و به نظر میآید؛ مشکل خاصی ایجاد نکند.
وی در مورد تعداد درختان قطع شده در این پروژه گردشگری اظهار کرد: مسئولان پروژه میگویند که هیچ درختی قطع نشده، بررسیهای ما هم قطع شدن درختی را تاکنون نشان نداده است، اما برخی بخشهای مرتعی در جادهسازیها از بین رفتهاند که با ایجاد فضای سبز این مساله جبران شده است.