خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد:

اختلاف‌نظر در ورود پزشکان عمومی به انجام اعمال جراحی زیبایی + چرایی ورود دیوان عدالت اداری به ماجرا

اختلاف‌نظر در ورود پزشکان عمومی به انجام اعمال جراحی زیبایی + چرایی ورود دیوان عدالت اداری به ماجرا

مشاور رئیس کل و سخنگوی سازمان نظام پزشکی درباره رای ابطال هیات عمومی دیوان عدالت اداری به مصوبه کمیته صلاحیت حرفه‌ای وزارت مبنی بر ممنوعیت انجام اعمال جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هیات عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۹ کمیته صلاحیت حرفه‌ای وزارت بهداشت را مبنی بر ممنوعیت انجام اعمال جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی را خارج از حدود اختیار این مرجع دانست و رای به ابطال آن صادر کرد. 

«رضا لاری پور» مشاور رئیس کل و سخنگوی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره رای ابطال هیات عمومی دیوان عدالت اداری به این مصوبه کمیته صلاحیت حرفه‌ای وزارت بهداشت، توضیح داد: کمیسیون ملی صلاحیت حرفه‌ای باید طبق مصوبه سال ۱۳۷۶، ماده واحده‌ای که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده، تشکیل می‌شد. ۲۰ سال این کمیسیون، معلق ماند و تشکیل نشد. در سال ۹۶ وزیر وقت بهداشت برای عده‌ای از افراد، برای تشکیل کمیسیون ملی صلاحیت حرفه‌ای، احکامی را صادر کرد. کمیسیون یک کمیته معین داشت که در نظام پزشکی تشکیل می‌شد و اصل کمیسیون هم با احکام وزیر بهداشت در آن زمان در حدود یکی دو جلسه برگزار شد. بعد از آن، معاون درمان وقت وزیر بهداشت از ابلاغ مصوبات کمیسیون امتناع کرد. 

او افزود: در ادامه ماجرا، در دولت بعد یعنی دولت شهید رئیسی، وزیر وقت بهداشت، کمیسیون ملی صلاحیت حرفه‌ای را علی‌رغم اینکه روز اول برای افراد حکم داده بود، با تغییرات در آیین‌نامه کمیسیون و اعضای آن، به اسم کمیته صلاحیت حرفه‌ای در ذیل شورای عالی برنامه‌ریزی در وزارت بهداشت مستقر کرد. 

سخنگوی سازمان نظام پزشکی:

  خودم  به دیوان عدالت اداری شکایت کردم

وی اضافه کرد: متأسفانه از همین‌جا آغاز بی‌قانونی صورت گرفت. این کمیسیون ملی باید توسط وزارت بهداشت تشکیل می‌شد و آیین‌نامه و پیش‌نویس آن هم باید توسط سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت توأمان نوشته می‌شد. در این زمان که این بی‌قانونی صورت گرفت، این کمیته برای خود جلساتی تشکیل داد و مصوباتی صادر کرد. با توجه به اختلافاتی که در میان رشته‌های مختلف از نظر صلاحیت به وجود آمد و همچنین رشته‌های جدیدی که وارد بازار شده بودند و نیازمند تعیین تکلیف بودند، این کمیته شروع به برخی از فعالیت‌ها و مصوبات کرد. 

وی متذکر شد: متأسفانه از نظر قانونی، مصوبات آن غیرقانونی بود. وزارت بهداشت استدلال‌هایی داشت در این زمینه که این کمیته همان کارهای شورای عالی برنامه‌ریزی را انجام می‌دهد و همچنین رئیس سازمان نظام پزشکی هم عضو آن است، بنابراین این کمیته صلاحیت دارد، در حالی که واقعاً از نظر حقوقی این کار فاقد وجاهت بود. 

لاری‌پور ادامه داد: از طرف دیگر، کمیته صلاحیت حرفه‌ای باید بر اساس قانون قبلی، یعنی همان قانون ماده واحده سال ۷۶ تشکیل می‌شد که شکل نگرفته بود. از آن طرف هم هر روز ممنوعیتی برای رشته‌های مختلف در حال ایجاد بود و مهم‌ترین موضوع هم معمولاً در حوزه مسائلی است که به معیشت افراد در گروه‌های صنفی گره خورده، که طبیعتاً حوزه زیبایی می‌شود. 

سخنگوی سازمان نظام پزشکی یادآور شد: در آن زمان، با توجه به اینکه بارها تذکرات به‌صورت رسانه‌ای، نامه‌نگاری و حتی حضوری توسط من که آن زمان معاون فنی وقت سازمان نظام پزشکی بودم، گفته شده بود، حتی رئیس سازمان نظام پزشکی بارها و بارها این موضوع را گفته بود، اما باز هم وزارت بهداشت به این مسئله وقعی ننهاد. بنابراین تصمیم گرفتم که به‌صورت شخصی شکایت کنم. این شکایت در دیوان عدالت اداری مطرح شد و هیئت عمومی دیوان رأی داد با توجه به اینکه رعایت تشریفات قانونی تشکیل کمیسیون رعایت نشده است، بنابراین مصوبات کمیسیون ابطال شد. 

او اضافه کرد: نکته مهمی هم که وجود داشت، این بود که برای پزشکان عمومی ممنوعیت برخی از اعمال زیبایی برداشته شد و همچنین به آن‌ها اجازه کارهایی مانند تزریق بوتاکس داده شد. جمع گروه کثیری از پزشکان عمومی کشور ذیل این مجموعه قرار می‌گیرند و حتی این قابل تسری است در سایر رشته‌هایی که می‌توانند از این رأی هیئت عمومی دیوان استفاده کنند. 

لاری‌پور در پایان خاطرنشان کرد: سعی بر این شد که من خودم شکایت کنم. هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز با دقت کامل آن را بررسی کرد و رأی کاملاً منطقی و جامعی را برای جامعه پزشکی صادر کرد. 

عضو کمیسیون بهداشت مجلس:

پزشکان عمومی تبحر علمی برای  ورود به انجام اعمال جراحی زیبایی را ندارند

«سید محمد جمالیان» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره ابطال این مصوبه وزارت بهداشت و تبعات ورود پزشکان عمومی به حوزه اعمال زیبایی، گفت: در قانون مجازات اسلامی، در آن بخشی که مربوط به قصور پزشکی است، مشاهده می‌کنیم که قصور پزشکی به چند دسته تقسیم شده است؛ یک بخش آن بی‌احتیاطی است، بخش دیگر بی‌مبالاتی و بخشی دیگر عدم تبحر است. در حال حاضر، پزشکان عمومی در دوره هفت‌ساله آموزشی که می‌گذرانند، آموزش‌شان عمومی است و نمی‌توانند به‌عنوان انجام کارهای تخصصی، مثل جراحی و این‌ها ورود کنند. 

وی ادامه داد: حال که وزارت بهداشت پیرو همین موضوع، اعمال جراحی و کارهای زیبایی مربوط به این حوزه را ممنوع اعلام کرده بود، اما دیوان عدالت این رأی را صادر کرده است، چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر اکنون پزشکی به صورت تجربی آموزش ببیند و بیاید این عمل زیبایی را انجام دهد که مطمئناً با قیمت پایین‌تری آن را انجام می‌دهد، اگر منجر به شکایت شود، پزشک محکوم به قصور خواهد شد، چرا که تبحر علمی برای این موضوع نداشته است. 

جمالیان اضافه کرد: یعنی این ابطال مصوبه هم برای پزشکان دردسر درست خواهد کرد و هم برای بیمارانی که با اعتماد به اینکه طرف پزشک است، ولی قیمتش پایین‌تر است، می‌روند و اعمال جراحی‌شان را به او می‌سپارند، در حالی که تهدیدی برای سلامت به شمار می‌رود. 

وی ادامه داد: مثل این می‌ماند که مثلاً دندان‌پزشکان تجربی بیایند و کارهای تخصصی دندان را انجام دهند. ما در گوشه و کنار کشور می‌بینیم که بسیاری از این افراد تجربی می‌آیند و با قیمت پایین کار را انجام می‌دهند، ولی عوارض بسیار زیادی را برای مردم ایجاد می‌کنند که هم منجر به شکایت می‌شود، هم اینکه نهایتاً خود پزشک باید دیه را پرداخت کند. چرا که شرکت بیمه در آن زمان خواهد گفت که چون این امر جزء وظایف قانونی‌ات نبوده، خودت باید پرداخت کنی. 

او تاکید کرد: به همین خاطر، توصیه قانونی ما این است که نه پزشکان چنین اقدامی را انجام دهند، نه مردم بدون بررسی کامل و صرفاً به دلیل تبلیغات به پزشکی اعتماد کنند. پزشک باید هم تبحر مادی داشته باشد و هم معنوی. یعنی نه تنها باید آن رشته تخصصی را گذرانده باشد، بلکه باید مدتی کار کرده باشد و به‌اصطلاح دستش پر باشد تا بتواند یک عمل جراحی را انجام دهد. 

جانشین وزیر بهداشت:

جذب  پزشکان عمومی در بازار بسیار بزرگ جراحی زیبایی دارای اشکال است

«علی جعفریان» مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ابطال این مصوبه وزارت بهداشت و عواقب ورود پزشکان عمومی به عرصه اعمال زیبایی، گفت: این موضوعی است که حوزه درمان به‌صورت دقیق می‌تواند مشخص کند، چه تبعاتی در پی خواهد داشت. اما یک مسئله کلی داریم و آن هم این است که به دلیل اینکه اعمال جراحی زیبایی تعرفه ندارد و تعرفه آن آزاد است، این موضوع باعث شده که بسیاری از پزشکان، اعم از عمومی و متخصص، به سمت اعمال جراحی زیبایی تمایل پیدا کنند. 

وی خاطرنشان کرد: در واقع، بسیاری از نیروهایی که باید خدمات درمانی ارائه دهند، جذب بازار بسیار بزرگ جراحی زیبایی می‌شوند و این یک اشکال است که هم در پزشکان عمومی و هم در متخصصان وجود دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز