خبرگزاری کار ایران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

ضعف اساسی در حوزه جامعیت و کفایت خدمات داریم

ضعف اساسی در حوزه جامعیت و کفایت خدمات داریم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه رفاه اجتماعی اصل ما جامعیت و کفایت خدمات است.اما در این حوزه واقعا ضعف اساسی داریم و باید ببینیم چگونه می‌توانیم این ضعف را رفع کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح یکشنبه ۲۹ تیر در آیین افتتاح همزمان ۱۰۵۶۹ پروژه بهزیستی اظهار کرد: دایره فعالیت‌های سازمان بهزیستی بسیار گسترده است. اما از نظر جامعه تحت پوشش، با ضعف اساسی مواجهیم. بر اساس گزارش‌ها به طور مثال مسکن برای معلولین ساخته می‌شود اما بخش محدودی است، یا بیمه اجتماعی داده می‌شود، اما همه را پوشش نمی‌دهد. در حوزه رفاه اجتماعی اصل ما جامعیت و کفایت خدمات است. اما در این حوزه واقعا ضعف اساسی داریم و باید ببینیم چگونه می‌توانیم این ضعف اساسی را رفع کنیم.

او ادامه داد: برای دستیابی به این امر آنچه که فکر می کنم راهگشا باشد، همگرایی نهادهای ارائه‌دهنده خدمت با نهادهای مردمی است. ما در هر دو جهت ضعف داریم، هم دستگاه‌های اجرایی درون مجموعه حکومت و هم مجموعه نهادهای دولتی، با نهادهای مردمی ارتباط شایسته‌ای ندارند.

او با تاکید بر موضوع بهزیستی محله محور افزود: از ابتدای این دوره و با تاکید رئیس جمهور، باید کانون هایی که در محله هستند از جمله مساجد، کتابخانه ها، بوستان ها و مدارس را به کانون های حضور مردم و خدمات حمایت اجتماعی تبدیل کنیم. با توجه به تاکید رئیس جمهور بر محله محوری، این فرصت بسیار بزرگی برای بهزیستی است که همگرایی ایجاد کند و در محله ها همه دستگاه ها را کنار هم داشته باشیم.

میدری تاکید کرد: بزرگ‌ترین دستگاه از نظر تعداد مکان، آموزش و پرورش است. ۱۰۴ هزار مدرسه داریم. مدرسه بیشترین جایی است که مردم با آن ارتباط دارند. هیچ نهاد دیگری نداریم که با ۱۵ میلیون کودک و خانواده‌هایشان در ارتباط هستند. این نهاد می تواند به همگرایی نهادها فوق‌العاده کمک می‌کند.

وی یاد آور شد: حضور در محله یعنی جذب خیرین، یعنی شناسایی بهتر نیازمندان، یعنی ایجاد پیوندهای اجتماعی که می‌تواند جایگزین سازمان دولتی شود. در واقع بعد از خانواده، آن چیزی که حمایت را به‌صورت ساختارمند ایجاد می‌کند، ارتباطات در محله است.

میدری متذکر شد: محله‌ها در ایران تضعیف شده‌اند و در خیلی از نقاط شهر تهران وجود ندارند. در کشورهای دیگر هم همین بوده، و بعد بر اساس ضعفی که داشتند، کشورها ضعف خود در محله را حل کردند. هیچ‌کدام از این ضعف‌ها فقط در ایران نیست. لذا محله‌ها برای تحول در بهزیستی بسیار مؤثر است.

وی در پایان با اشاره به اهمیت ساخت مسکن برای معلولان بیان کرد: ساخت مسکن برای معلولان موضوع بسیار مهمی است. برخی از کشورها و شهرها ساخت مسکن برای معلولان را به‌صورت الزامی درآوردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز