خبرگزاری کار ایران

راه‌اندازی خانه‌های توانبخشی برای زندگی مستقل معلولان

راه‌اندازی خانه‌های توانبخشی برای زندگی مستقل معلولان
کد خبر : ۱۶۳۳۳۷۵

معاون سازمان بهزیستی از ایجاد خانه‌های توانبخشی به عنوان یکی از سیاست‌های جدید این سازمان برای حمایت از زندگی مستقل افراد دارای معلولیت خبر داد و گفت: این خانه‌ها با فضایی شبیه به خانه‌های عادی و ظرفیت حداکثر ۱۰ نفر، فرصت تعامل اجتماعی و زندگی باکیفیت را برای گروه هدف فراهم می‌کند.

به گزارش ایلنا از سازمان بهزیستی بهزیستی کشور، فاطمه عباسی درباره نگهداری ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه و برنامه این سازمان برای حمایت ساختار یافته از خانواده‌های آنان، افزود: سازمان بهزیستی از جمله متولیان خدمات حمایتی، رفاهی و توانبخشی به جامعه است که بیش از نیم قرن است خدمات خود را با توجه به نیاز جامعه هدف ارائه می‌کند.

وی افزود: سازمان بهزیستی تلاش می‌کند تا افراد دارای معلولیت در خانه و در بنیان گرم خانواده مراقبت شوند ازاینرو برنامه‌های خانواده‌محور در قالب خدمات توانبخشی و مراقبتی و حمایت‌های مستمر مالی ارائه می‌شود.

عباسی گفت: این برنامه‌ها مشتمل بر ارائه خدمات تخصصی در منزل و در مراکز روزانه توانبخشی، ارائه خدمات مراقبت در منزل توسط مراقبین رسمی آموزش‌دیده، پرداخت حق پرستاری به مراقب عضو خانواده و برنامه‌ریزی برای برخورداری مراقب خانواده از دوره آموزشی ۳۰ ساعته اصول مراقبت است همچنین کمک‌هزینه معیشت برای افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد (در قالب ماده ۲۷)، برنامه ارتقای توانمندی افراد دارای معلولیت بینایی، شنوایی، آسیب نخاعی و سالمندان نیز در دستورکار قرار دارد.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی افزود: برنامه آگاه‌سازی و پیشگیری از معلولیت‌ها، کمک‌هزینه تأمین اقلام بهداشتی، اندام‌های مصنوعی، وسایل کمک توانبخشی، ارائه خدمات توان‌پزشکی از طریق خرید خدمت، مناسب‌سازی منزل، برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، ارائه خدمات در مراکز حرفه‌آموزی و کارگاه‌های حمایتی و پرداخت مستمری پایه نیز از دیگر خدمات سازمان است.

عباسی گفت: سیاست سازمان بهزیستی، علاوه بر تقویت برنامه‌های خانواده‌محور، در راستای ترخیص موفق گروه هدف از مراکز شبانه‌روزی و بسترسازی برای تلفیق اجتماعی و زندگی مستقل نیز دنبال می‌شود.

وی افزود: بر اساس بند «الف» ماده ۱۹ کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، این افراد باید فرصت انتخاب محل اقامت و افراد همراه خود را، بر مبنای برابری با سایرین، داشته باشند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: با توجه به این موضوع و ماهیت تجمعی مراکز مراقبتی شبانه‌روزی، سازمان بهزیستی در راستای تکریم حقوق فردی، تلفیق اجتماعی و توانمندسازی گروه هدف، اقدام به تأسیس خانه‌های توانبخشی کرده است.

عباسی افزود: هدف از ایجاد این خانه‌ها، آماده‌سازی افراد برای زندگی مستقل با ارائه خدمات بهینه، منسجم و در محیطی عاطفی، اجتماعی و آموزشی در خانه‌هایی مشابه منازل عادی خانواده‌های ایرانی و بر پایه سنت‌های بومی و محلی است. این خانه‌ها نوعی محل اقامت محسوب می‌شوند و امکاناتی مانند اتاق، وعده‌های غذایی، نظافت و رسیدگی منزل را فراهم می‌کند.

وی گفت: این‌گونه تسهیلات اقامتی دارای شرایطی مشابه محیط خانواده هستند و به ساکنان امکان برخورداری از تعاملات طبیعی و اجتماعی را می‌دهند. هر خانه حداکثر ظرفیت ۱۰ نفر را دارد و افراد مقیم می‌توانند در چارچوب سیاست مشارکت اجتماعی از خدمات مهدهای کودک، مراکز آموزشی، حرفه‌آموزی، اشتغال و در صورت نیاز، از خدمات درمانی و توانبخشی خارج از خانه بهره‌مند شوند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: اکنون خانه‌های حمایتی بیماران روانی مزمن، خانه‌های کوچک ویژه افراد دارای اختلال هوشی رشدی با معلولیت خفیف، مجهول‌الهویه یا فاقد سرپرست مؤثر، خانه‌های کوچک توانبخشی برای افراد با معلولیت متوسط و شدید، خانه‌های حمایتی و مراقبتی سالمندان و خانه‌های گروهی توانبخشی و مراقبتی برای افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی در کشور فعال هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز