در گفتوگو با ایلنا اعلام شد:
برگزاری کلاسهای سوادآموزی در شیفت عصرِ مدارس ابتدایی/ دیگر به دنبال بیسوادان نمیرویم، آنها به سراغ ما میآیند

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی جزئیات برقراری پایگاههای سوادآموزی در مدارس را تشریح کرد.
عبدالرضا فولادوند، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: بر اساس تصمیمات جدیدی که گرفتهایم و با توجه به تفاهمنامهای که با معاونت آموزش ابتدایی امضا کردهایم، در شیفت بعدازظهر برخی از مدارس ابتدایی، کلاسهای سوادآموزی تشکیل خواهد شد.
وی افزود: یعنی سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش عمومی بزرگسالان تصمیم گرفته است که از حالت عرضهمحور به تقاضامحور برگردد و کلاسهای خود را در مکانی ثابت با استفاده از معلمان رسمی و حقالتدریسی آزاد، باز نگه دارد. بدین ترتیب، هرکس قصد ثبت نام برای آموزش خواندن و نوشتن (سواد پایه) داشته باشد، مراجعه میکند، به او برنامه میدهند و در شیفت بعد از ظهر، در کلاس حاضر میشود.
فولادوند در توضیح این حرکت از عرضهمحوری به تقاضامحوری گفت: در پنج تا شش سال گذشته، آموزشدهندگان به دنبال بیسوادان میگشتند؛ یعنی ما سواد را به آنان عرضه میکردیم. اکنون ما بهنوعی پایگاههایمان را تجهیز میکنیم و آماده میسازیم و هر کس نیاز به آموزش داشت تقاضا میدهد و برای شرکت در کلاس ثبت نام میکند. به گفته وی این ثبت نام بهصورت آنلاین صورت میگیرد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، به این پرسش که آیا سوادآموزان بزرگسال، کلاس درسی مشترک با دانشآموزان خواهند داشت پاسخ منفی داد و افزود: بعدازظهرها در شیفت مقابل، کلاسی تحت عنوان کلاس سوادآموزی درون مدرسه فعال میگردد.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص لزوم اضافهکاری معلمان توضیح داد: اگر علاقهمند باشند، در شیفت مقابل به تدریس میپردازند و حقالتدریس دریافت میکنند. اگر هم مایل نبودند، نیروهای حق التدریس نهضت سوادآموزی، خود این کار را به عهده خواهند گرفت.
او به این سؤال که آیا آموزگاران ابتدایی، آمادگی و آشنایی لازم را برای تدریس دارند، پاسخ داد: تا بهحال هیچ آموزشی در حوزه بزرگسالان برای آموزگاران نداشتهایم. از امسال به کسانی که میخواهند کلاس سوادآموزی بزرگسالان را بردارند، آموزش میدهیم تا تدریس بزرگسالان را هم به آسانی انجام دهند و آنها را توانمند میسازیم.
فولادوند درباره آموزش مهارتآموزی تصریح کرد: مجلس برابر با بند ب ماده ۹۱ قانون برنامه هفتم، وزارت آموزش وپرورش را مکلف کرده که اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی را مورد بازنگری قرار دهد، این کار انجام گرفته و در آن حکم بر بازنگری در مأموریتهای سازمان تاکید شده است.
او ادامه داد: سازمان، علاوه بر مهارت سواد پایه (خواندن و نوشتن و حساب)، مهارتهایی را که نیاز روز جامعه و مطالبه مردم هستند و در زندگی روزمرهشان مؤثرند اما در جامعه متولی ندارند، بهعنوان مأموریت برای سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش عمومی همگانی در اساسنامه آورده است. اساسنامه به دولت رفته و انشاءالله بعد از انجام کارهای کارشناسی در هیئت دولت مصوب شود و در صورت نیاز به تصویب مجلس هم میرسد.
وی در پایان گفت: سازمان در راستای آموزش مهارتهای عمومی مانند مهارت مصرف انرژی، حفاظت از محیط زیست، خودمراقبتی و سلامت به فعالیت میپردازد و با سازمانهای مربوطه در راستای آموزش همکاری میکند.