انجمن خشکبار و ادویه ایران، پیشگام در پیگیری رفع مانع نباتات از سیستم وزارت جهاد کشاورزی

انجمن تأمین و تولید خشکبار و ادویه ایران با پیگیریهای مستمر و هماهنگی گسترده با مدیران و مسئولان مربوطه، توانست روند رسیدگی به پروندههای اعضای خود را تسهیل کند و گام مؤثری در رفع یکی از موانع جدی پیشروی فعالان اقتصادی این حوزه بردارد.
به گزارش ایلنا، بیشک انجمن تأمین و تولید خشکبار و ادویه ایران یکی از مجموعههای تخصصیای بود که اعضای آن از ابتدای سال جاری، بهشدت درگیر معضل سیستمی اضافه شدن ردیف «حفظ نباتات» در سامانه وزارت جهاد کشاورزی شدند.
فعالان اقتصادی این حوزه و دیگر صنوف، از نیمه دوم فروردینماه در فرآیند رسیدگی به پروندههای ثبت سفارش خود با یک معضل جدید مواجه شدند. عملاً انتظارهای طولانی و مراجعات بینتیجه، آنها را خسته و نگران کرده بود.
دبیرخانه این انجمن در راستای مأموریت خود، معرفی انجمن را به عنوان نهادی خدماتمحور و حامی اعضاء در اولویت خود قرار داده است و از تاریخ ۱۸ فروردین ماه با جدیت وارد عمل شد تا بتواند این مانع را، که باعث نارضایتی اعضاء از سازمانهای مرتبط با امر تجارت شده بود، از مسیر فعالان اقتصادی بردارد.
پیگیریهای شبانهروزی دبیرخانه انجمن به مدت ۴۵ روز در وزارت جهاد کشاورزی، از معاون امور بازرگانی این وزارتخانه گرفته تا مدیران، کارشناسان و حتی فراکسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، ادامه یافت. به گفته برخی دستاندرکاران، حتی در نیمه شب نیز پیامکهایی رد و بدل میشد و برخی مدیران بازرگانی پاسخگوی انجمن بودند تا گامبهگام در رفع این مشکل همکاری کنند. این پیگیریها در نهایت به نتیجه رسید و وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که تا زمان حل ریشهای این مانع سیستمی، پروندههای اعضاء به صورت موردی و استثنایی رسیدگی خواهند شد تا از میزان ضرر و زیان به فعالان اقتصادی کاسته شود.
در ادامه، پیگیریهای انجمن با ملاقات جمعی از اعضای هیئتمدیره با معاون وزیر و مدیران حوزه بازرگانی و با همکاری کارشناسان مربوطه، نتیجهبخش بود. در ساعات پایانی روز کاری هفته گذشته، نامه سازمان حفظ نباتات و قرنطینه وزارت جهاد کشاورزی به سازمان توسعه تجارت ارسال شد و از ابتدای هفته جاری، کارشناسان حوزه فناوری دادهها و آمار وزارت صمت، تغییرات و اصلاحات اعلامشده را در سامانه جامع تجارت اعمال میکنند.
به نوعی دفتر فناوری داده و اطلاعات سامانه جامع تجارت، آخرین منزلگاه برای حل و فصل این معضل ناخواسته خواهد بود تا با پایان یافتن کار این حوزه در چند روز آینده، پروندههای فعالان اقتصادی در همه صنوف با ویرایشهای جدید به مراحل بعدی هدایت شوند و پایان یک ماراتن در رفع این مانع برای اعضا رقم بخورد.
مشکل از آنجا آغاز شد که وزارت جهاد کشاورزی در پایان سال گذشته تصمیم گرفت ردیفی با عنوان «تأیید حفظ نباتات» در سیستم اضافه کند تا کالاهای بدون ریسک، کمریسک و پرریسک از هم تفکیک شوند. این اقدام با هدف ارتقای امنیت غذایی مردم انجام شد، اما غافل از آنکه زیرساختهای سیستمی هنوز آمادگی چنین تغییری را نداشتند. سامانه وزارت جهاد همچنان نیازمند بهروزرسانی و اصلاحات با هدف تسهیل در امور تجارت است.
امید میرود با آغاز به کار تیم فنی، به دستور معاون بازرگانی وزیر جهاد، برای توسعه و بهروزرسانی سامانه، آن دسته از مشکلاتی که همواره روند تجارت را به گرهای کور تبدیل کردهاند، برای همیشه رفع شوند و شاهد راهاندازی سامانهای مشابه وزارت صمت در وزارت جهاد کشاورزی باشیم؛ سامانهای که با هدف کاهش حضور فیزیکی مراجعین و جلوگیری از سرگردانی بازرگانان در راهروهای این وزارتخانه طراحی شده باشد.