خبرگزاری کار ایران

گزارش تشریحی تصویری؛

بیمارستان صحرایی «شیخ صله» در دل خاک

asdasd
کد خبر : ۱۱۵۶۵۷

بیمارستان صحرایی شیخ صله اثری مهجور از بلندای حماسه در عمق کوه است که اکنون در زیر زمین خاک می‌خورد.

ایلنا: مناطق عملیاتی غرب کشور اسنادی هستند در اوج مقاومت و ایثار مردمی که هیچگاه قومیت و ملیتی غیر از ایرانی، انقلابی و مسلمان بودن برای خود متصور نبودند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از ثلاثباباجانی، رشادت‌هایی که شیار به شیار دشت‌ها و دره‌ها و ارتفاعات غرب ایران زمین به آن گواهی داده و روزی به شهادت همه مردانگی‌های زن و مرد زاگرس‌نشین زبان به سخن خواهد گشود.

مناطقی که البته در پاره‌ای از مواقع همچنان غربتی عمیق را بر شانه های زاگرس تحمیل می‌کند و از دید اردوها و کاروان‌ها و زائرین این مناطق دور مانده است.

نشر ارزش‌های دفاع مقدس وظیفه‌ایست که در قبال یکی از اسناد عظیم جنگ در عمق کوهی که بر ارتفاع قله‌های دفاع مقدس ایستاده است، خیلی به آن عمل نشده است.

بیمارستان صحرایی نیمه‌سوخته‌ای که قطره قطره خون شهدا و جانبازان زیادی که در این ارتفاع مداوا شده‌اند را در سینه خود حفظ کرده و این روزها به دشت لاله‌های سرخ در چند کیلومتری روستای شیخ‌صله تبدیل شده است.

شیخ صله روستایی در غربی‌ترین نقطه غرب ایران است، منطقه‌ای که بیش از هر کس حماسه‌سازان بی‌نام و نشان جبهه‌ها آن را می‌شناسند، منطقه‌ای که ۶ بار مختلف بمباران شیمیایی شد؛ یعنی رکوردار بمباران شیمیایی…

سرزمینی با مردمان مقاوم، صبور، خونگرم، مهمان‌نواز و با طبیعتی بکر و گنجینه‌ای نهفته از آثار دوران دفاع مقدس.

از افتخارات این خطه که برای مردم آن بر جای مانده این است که در تاریخ جنگ ارتش رژیم بعثعراق هیچ‌گاه نتوانست از مرز شیخ‌صله وارد کشور شود تا نقاطی از آن را به تصرف در آورد، بلکه رزمندگان توانستند برای اولین بار از این نقطه وارد خاک عراق شود و ارتفاعات، تاسیسات و شهرهای مهم عراق چون شاخ شمیران، سد دربندیخان و… را به تصرف خود در آورند.

در نیمه سال‌های ۶۳ به بعد جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ‌گویی به بمباران و موشک باران مناطق مسکونی شهرها و احقاق حقوق خود در مجامع بین‌المللی و به خاطر آمادگی و توان رزمندگان در جبهه‌های غرب با تغییر بعضی از مناطق عملیاتی از جنوب به غرب در صدد برآمد تا قدرت رزمندگان اسلام را بار دیگر به جهانیان نشان دهد.

به همین دلیل از سال‌های ۶۴ به بعد عملیات‌های بزرگی چون والفجر ۱۰ و بیت المقدس ۴ در مناطق غرب کشور انجام شد و که نتیجه آن شکست‌های سنگین رژیم بعثبود.

از جمله آثار باقی مانده از جنگ در این منطقه، بیمارستان صحرایی شیخ صله است که در عمق کوه و در سال ۱۳۶۴ در حوالی روستای شیخ صله مهندسی و ساخته شد.

این بیمارستان در عملیات‌های مناطق شاخ شمیران، بمو، بیزل، بیمارک، شیخ صله و… خدمات ارزنده و فراموش‌نشدنی را به رزمندگان ارائه کرد تا جایی که رژیم بعثچند بار در صدد از بین بردن آن برآمد و این سازه در زیر کوه بنا شده را که توان عمرانی و مهندسی رزمندگان اسلام را نمایان می‌کرد مورد هدف قرار داد ولی با توجه به شرایط بیمارستان آسیبی به آن نرسید.

این بیمارستان دارای ۲ باند فرود هلیکوپتر برای انتقال هوایی مجروحان است و کمتر رزمنده‌ای‌ست که در عملیات‌های والفجر ۱۰ و بیت المقدس ۴ حضور داشته و وارد این بیمارستان نشده باشد، چرا که رژیم بعثپس از شکست مناطق عملیاتی مذکور را بمباران شیمیای کرد و مجروحین این حوادثجهت مداوا به این بیمارستان منتقل می‌شدند.

بیمارستانی که هنوز نفس می‌کشد و در حال مقاومت است و هم آن خاطرها و لاله‌های سرخ روییده در گرداگرد آن است و همچنان منتظر.

یک سند حقیقی از دلاوری‌هایی که در عمق زمین خاک می‌خورد و حتی در بروشورها و نقشه‌های راهنمای نوروزی نیز جایی برای معرفی و پرداخت.

اثر بی‌نظیری که در اوج حضور میهمانان نوروزی و کاروان‌های راهیان نور به دلیل عدم معرفی و پرداختن به آن مهجور باقی مانده است.

گزارش از: محمود رحیمی پور

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز