انتقاد از دلارهای آمریکایی در مکزیک/ تغییر شهر به نفع مهاجران، استعمار جدید است!

حضور مهاجرین مرفه آمریکایی و اروپایی در مکزیک برای مردم و دولت این کشور مشکلاتی ایجاد کرده که باعث اعتراض مردم مکزیک شده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، این روزنامه در گزارشی از مهاجران آمریکایی ساکن مکزیک، نشان داد که دومینوی مهاجرستیزی این بار گریبان خود آمریکاییها را گرفته است.
در حالی که دولت آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ، انبوه مهاجران مکزیکی جنوب و غرب این کشور را آزار میدهد، گزارش نیویورک تایمز نشان میدهد که مکزیکیها نیز مهاجران نسبتاً مرفه آمریکایی را که برای زندگی آسانتر به مکزیکوسیتی پایتخت این کشور مهاجرت کردهاند، تحت فشار قرار میدهند.
نگرانیهای اصلی مردم مکزیک از مهاجران آمریکایی انبوه پایتختشان، شامل مواردی مانند آوارگی ساکنان قدیمی بومی از برخی مناطق خوش آب و هوا، افزایش اجاره بها بخاطر استقرار مهاجران مرفه، و رشد قیمت مواد غذایی است.
به این ترتیب، در مکزیک خشم از هجوم خارجیهای ثروتمند سالهاست که در حال افزایش است.
روز دوشنبه این هفته جمعی از معترضان مکزیکی با دستنوشتهها و نقاشیهای دیواری، خشم خود را از هجوم خارجیها و آمریکاییهای غیر اسپانیولی زبان که اخیراً در مکزیکوسیتی ساکن شدهاند، آشکار کردند.
آنان با شعارهایی مانند «آمریکایی به خانهات برگرد»، «اسپانیایی صحبت کن یا برو!» «تغییر شهر به نفع مهاجران، استعمار جدید است!» به استقبال مهاجران آمریکایی ساکن مکزیک رفتند.
در این تظاهراتها که در این هفته برای چندمین بار برگزار شده، محلههای ساکنان و مهاجران آمریکایی که شغل دورکار داشته و حقوق دلاری دریافت میکنند، صحنه تظاهرات شد.
مکزیکوسیتی، بهعنوان یکی از بزرگترین کلانشهرهای کل قاره آمریکا، در پی ورود صدهاهزار مهاجر خارجی نسبتاً مرفه، به ویژه از ایالات متحده آمریکا، این روزها دچار مشکل شده است. افزایش قیمت زمین، اجاره، مواد غذایی و تغییرات ریختشناسی شهری و تورم از جمله این موارد است.
عمده مهاجران، آمریکاییهای متخصصی هستند که میتوانند دورکاری کنند و با اسکان در مکزیک در همسایگی کشور خود، با شرکتهای ثروتمند آمریکایی کار کرده و حقوق دلاری بالا دریافت میکنند، اما در کشوری ارزان قیمت با هزینههای بهداشت، درمان و خدمات عمومی ارزانتر و مالیات کمتر ساکن هستند. افزایش این جمعیت از آمریکاییهای مهاجر در سالهای اخیر بهخاطر افزایش قیمت مسکن، هزینههای زندگی و به ویژه آموزش و بهداشت بسیار گران قیمت در آمریکا بوده است؛ امری که باعث فشار تورمی بر مکزیک شده است.
ریختشناسی بخشی از نقاط کلانشهرهای مکزیک از جمله پایتخت به نحوی در اثر مهاجرت تغییر کرده که در برخی از کافههای شهر، بیشتر انگلیسی صحبت میشود و کسی اسپانیولی (زبان ملی مکزیکی) مکالمه نمیکند. آمریکاییها در فضاهای اشتراکی، باشگاههای بدنسازی، فروشگاههای مواد غذایی و بوتیکهای لباس حضور زیادی دارند و به مهاجران تازه وارد خدمات ارائه میدهند.
خانم گریو که به همراه مادرش به اعتراض اخیر پیوسته، در گفتگو با نیویورک تایمز تأکید میکند: ما با خارجیها و بهویژه آمریکاییها مشکلی نداریم. اما نگرانی ما بیتعادلی اقتصادی است که اکنون ایجاد شده است. زمانی که افرادی با قدرت خرید بسیار بیشتر، ساکنان قدیمی را بیرون میکنند، باید احساس خطر کرد.
ساکنان دیگر میگویند که برخی از خارجیهای ممتاز آمریکایی که اکنون در مکزیکوسیتی زندگی میکنند، میتوانند گامهای مهمی برای کاهش نگرانیهای همسایگان خود بردارند. لوئیس سوسا، شهروند ۴۴ ساله، در اظهارنظر خود به خبرنگار نیویورک تایمز میگوید: آمریکاییهایی که به مکزیک نقل مکان میکنند، میتوانند تلاش بیشتری برای درک متقابل انجام دهند. آنها میتوانند همسایههای خوبی باشند و از یادگیری زبان اسپانیایی شروع کنند. ما با مهاجرانی مواجهیم که علاوه بر ایجاد مشکلات اقتصادی، حتی در کشورمان به زبان خودمان صحبت نمیکنند تا ما با آنها ارتباط بگیریم! »
وی در گفتگوی خود میافزاید: من در این اعتراض شرکت نکرده بودم، اما ناامیدی بسیاری از ساکنان را درک میکنم، البته رفتار و لحن خشونتآمیز و بیگانههراسی تظاهرات اخیر را به هیچ وجه نمیپذیرم. من خواهان اخراج مهاجرین نیستم اما چیزهایی باید تغییر کند. توسعهدهندگان املاک و مستغلات که از افزایش تقاضای مسکن و دلالی منازل اجارهای سود میبرند و نرخ اجارهها را بالا میبرند، مقصر اول هستند. سیاستمدارانی که نتوانستهاند این روند را از طریق سیاستگذاری صحیح مدیریت کنند، قطعا مقصرتر هستند. ما همه چیز را به بازار آزاد سپردیم و بیثباتی در مهاجرت نیز خود یکی از دلایل رها کردن همه بازارهاست!
این شهروند مکزیکی تصریح میکند: باید از نظر فرهنگی و اجتماعی، ادغامپذیری از سوی مهاجرین رخ دهد. بسیاری از این مهاجرین توانایی اقتصادی مناسبی برای توسعه مکزیک دارند و باید مقامات در راه استفاده از این ظرفیت تلاش کنند و نه اینکه اجازه دهند که مکزیک توسط این افراد به عنوان یک منطقه قابل مصرف در نظر گرفته شود!
خانم شینباوم (یک شهروند قدیمی مکزیکوسیتی) در گفتگو با نیویورک تایمز، نگرانیهای تظاهرکنندگان و چگونگی شعلهور شدن خشم در مکزیکوسیتی، بزرگترین کلانشهر آمریکای شمالی، در پی ورود هزاران خارجی نسبتاً مرفه، به ویژه از ایالات متحده، را تصدیق میکند. بسیاری از ساکنان قدیمی از افزایش اجاره بها و قیمت مواد غذایی در بخشهایی از شهر خشمگین هستند.
دانیلا گریو، یکی از ساکنان حاضر در این اعتراض، گفت: «مهاجرین بسیاری از مشاغل خاص را اشغال کردند. روابط ما و مهاجران از جایگاه برابر نیست. اگر آنها با دلار امرار معاش میکنند و اینجا مالیات نمیپردازند، ما، مکزیکیها و خارجیها، در شرایط نابرابری هستیم، جایی که کسانی که حقوقشان به دلار است، تمام قدرت را برای اعمال نفوذ در این شهر دارند و این چیزی است که باید تنظیم شود.»