خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

بانک رفاه متعلق به دولت نیست که بخواهد در مورد آن تصمیم بگیرد

asdasd
کد خبر : ۱۱۴۹۷۰۴

یک فعال کارگری گفت: اینکه بخواهند مال خودمان را به خودمان برگردانند و یا به غیر بفروشند و از این طریق بدهی ما را پرداخت کنند، درست نیست. بانک رفاه برای دولت نیست که بخواهد در مورد آن تصمیم بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) با انتقاد از واگذاری بانک رفاه کارگران گفت: این بانک از بدو تاسیس برای تامین اجتماعی بوده است و اینکه بخواهیم آن را به عنوان بدهی دولت بفروشیم، به نظر خیلی غیرمنطقی می‌آید. اینکه بخواهند مال خودمان را به خودمان برگردانند و یا به غیر بفروشند و از این طریق بدهی ما را پرداخت کنند، درست نیست. بانک رفاه برای دولت نیست که بخواهد در مورد آن تصمیم بگیرد. 

وی ادامه داد: اگر قرار است دولت بدهی ما را بپردازد باید بودجه تعیین و ردیف مشخص کند. تنها جایی که به سازمان تامین اجتماعی کمک می‌کرد و هر جا این سازمان با کمبود مواجه می‌شد، می‌توانست از آن استقراض کند بانک رفاه بود و همین الان هم سازمان به بانک رفاه بدهکار است. با همین وضعیت و این بدهی‌ها، سازمان در آینده کم می‌آورد و به اصطلاح به گِل می‌نشیند. 

کریمی گفت: ۴۲میلیون نفر از جمعیت کشور عضو سازمان تامین اجتماعی هستند. البته تامین اجتماعی ما مثل کشورهای توسعه یافته فراگیر نیست، به عبارتی ما در مورد وظیفه‌ی حاکمیتی دولت در قبال جامعه صحبت نمی‌کنیم بلکه در مورد نهادی صحبت می‌کنیم که اموال منقول و غیرمنقول آن متعلق به کارگران است. بنابراین ما  در مورد واگذاری بانک رفاه احساس نگرانی می‌کنیم، چراکه این بانک متعلق به کارگران است. 

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین در بخش دیگری از صحبتهایش در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰تومانی گفت: ما نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم. عده‌ای از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی صحبت می‌کنند و عده‌ای هم از آزاد کردنِ قیمت حامل‌های انرژی صحبت می‌کنند؛ خب سوال من این است که مگر ما این کار را قبلا انجام نداده‌ایم؟ قبلا هم قرار بود با آزاد کردنِ قیمت بنزین درآمد آن به جیب دهک‌های پایین برود، اما آیا این اتفاق افتاد؟ با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت‌ها بیش از این گران خواهد شد و این دیگر از توان کارگران خارج است. اگر قرار است وضعیت اقتصادی مردم بهبود یابد باید از بالا فاصله‌ی طبقاتی را کاهش دهیم. 

کریمی گفت: عده‌ای می‌گویند ارز ۴۲۰۰ تومانی فسادآور است خب مسئولان باید نظارت داشته باشند و این ارز را به هر کسی ندهند. به اعتقاد من؛ این بهانه‌ی درستی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست. می‌گویند ارز را حذف کنیم و کارت اعتباری بدهیم وقتی قیمت‌ها چند برابر بالا می‌رود و نرخ تورم افزایشی است کارت اعتباری یک میلیون تومانی به چه درد می‌خرود؟ زمانی یارانه‌ی ۴۵هزار تومانی دادند که الان آن یارانه دیگر به درد نمی‌خورد. خب اگر به دادن کارت اعتباری تاکید دارند، به جای آن در ماه کالاهای اساسی بدهند. به جای پول کالا بدهند، نه اینکه مبلغی تعیین کنند و بعد آن مبلغ به مرور زمان ارزش خود را از دست بدهد، همان‌طور که ۴۵هزار تومان، امروز دیگر ارزشی ندارد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز