در پی انتقال طبس به خراسان جنوبی:
مزد کارگران پیمانی «رایان گستر» طبس نصف شد

چکیده: «به دنبال مصوبه هیأت دولت مبنی بر جدا شدن شهرستان طبس از استان یزد و الحاق به استان خراسانجنوبی که در فروردین ماه سال جاری صورت گرفت، تعدادی از شرکتهای پیمانکاری همچون رایان گستر طبس در دریافت صورت وضعیتهای مالی خود دچار مشکل شده بودند.»
یک فعال کارگری در شهرستان طبس با اعلام کاهش ۵۰ درصدی حقوق دریافتی کارگران شرکت پیمانکاری رایان گستر گفت: کاهش حقوق کارگران این واحد پیمانکاری به دلیل تعیین ﺳﻘﻒ مالی در «صورت وضعیت» این شرکت تحت نظر اداره برق استان فعالیت میکند صورت گرفته است.
«غلام رضا محمدی» در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: به دنبال مصوبه هیأت دولت مبنی بر جدا شدن شهرستان طبس از استان یزد و الحاق به استان خراسانجنوبی که در فروردین ماه سال جاری صورت گرفت، تعدادی از شرکتهای پیمانکاری همچون رایان گستر طبس در دریافت صورت وضعیتهای مالی خود دچار مشکل شده بودند.
او افزود: پیش از این پیمانکاران برای دریافت صورت وضعیتهای خود در میان ادارات دو استان پاس کاری میشدند و نمیدانستند از کدام استان باید پیگیر مطالبات خود باشند.
این فعال کارگری اضافه کرد: آنچه امروز برخی پیمانکاران و به تبع آن کارگران پیمانی شاغل در این کارگاها را که کار حجمی دارند دچار مشکل کرده است تعیین سقف مالی از سوی برخی ادارات دولتی در صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران زیر مجموعهشان است.
او گفت: با این وضعیت نیمی از حقوق کارگران زیر مجموعه شرکتهای پیمانکاری نسبت به دریافتیهای ماههای گذشتهشان،(زمانی که پیمانکاران صورت وضعیتهایشان را از ادارات استان یزد دریافت میکردند) کاهش یافته است.
این فعال کارگری با بیان اینکه چندین ماه است حقوق کارگران رایان گستر مطابق مصوبه مزدی شورای عالی کار پرداخت نمیشود، گفت: در حال حاضر میزان دستمزد کارگران ماهانه ۳۰۰ هزار تومان است که با حق اضافه کاری حدود ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکنند و این در حالیست که پیش از این، میزان دریافتی کارگران با احتساب اضافه کاری و سایر موارد قانونی مبلغی حدود یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان میشد.
به گفته محمدی در گذشته پیمانکار موظف بود علاوه بر پرداخت اضافه کاریها، لباس، دستکش و سایر وسایل جانبی کارگران را تامین کند اما در حال حاضر ناتوانی مالی پیمانکاران در خصوص تأمین وسایل ایمنی کار دامنگیر کارگران شده است.
او گفت: هم اکنون کارگران هیچ اضافه کاری دریافت نمیکنند و سهمیه لباس و دستکش و سایر لوازم جانبی آنان نیز تامین نمیشود.
او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه علاوه بر هزینههای فوق، ۲۰ درصد سهم بیمه و مالیات نیز از حقوق کارگران کسر میشود اظهار داشت: در ابتدا نیز پیمانکار ۱۰ درصد سهم خود را از همین حداقل حقوق کارگران برداشت میکند.
دبیر خانه کارگر طبس در خاتمه سابقه کار این کارگران را بیش از ۵ سال ذکر کرد و گفت: این کارگران که از سال ۸۷ به استخدام این شرکت پیمانکاری در آمدهاند هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت میکنند بطوریکه هم اکنون یک ماه و نیم است که پرداخت حقوق کارگران شرکت توزیع برق طبس به تاخیر افتاده است.