خبرگزاری کار ایران

رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا خبر داد:

خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی قطع برق به محصولات کشاورزی در برخی از استانها

خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی قطع برق به محصولات کشاورزی در برخی از استانها

پیمان فلسفی با تأکید بر چالش‌های انرژی و تأثیر آن بر تولیدات کشاورزی، بر لزوم برنامه‌ریزی مؤثر دولت برای تأمین انرژی و رفع ناترازی ها تاکید کرد.

پیمان فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شریف تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، در حاشیه سی و دومین «نمایشگاه بین‌المللی اگروفود» در گفتگو با خبرنگار ایلنا به بررسی چالش‌های موجود در صنعت کشاورزی و انرژی کشور پرداخت. 

او با اشاره به اهمیت انرژی در فرآیند تولید، گفت: بحث انرژی از مباحثی است که به طور کلی تمام تولیدکنندگان با آن سر و کار دارند. انرژی در کشور ما  اگرچه ارزان به حساب می‌آید و یک نهاده ارزان قیمت در مقایسه با دیگر نهاده‌ها تلقی می‌شود، اما متأسفانه طی چند سال گذشته با ناترازی و کمبود مواجه بوده‌ایم.

فلسفی با تأکید بر اینکه ایران دارای منابع سرشار انرژی است، افزود: متأسفانه به دلایل مختلف، این مسئله باعث وجود کاستی‌هایی در تأمین و توزیع انرژی شده و به طور مشخص و طبیعی تولیدکنندگان در صنایع مختلف، کارخانجات، صنایع غذایی، بخش کشاورزی، تولیدات کشاورزی و مردم عادی را تحت تأثیر قرار داده است.

برخی کارخانه‌ها سه شیفت کار می‌کنند

فلسفی ادامه داد: کارخانجات مختلف صنایع غذایی تبدیلی و تکمیلی نیاز به تأمین به موقع انرژی دارند. برق، گاز و سوخت آن‌ها باید تامین شود و هم اکنون برخی کارخانه‌ها سه شیفت کار می‌کنند.

رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس شورای اسلامی همچنین به مشکلات ناشی از قطع برق و ناترازی انرژی اشاره کرد و تصریح کرد: متأسفانه برخی مواقع شاهد آنیم که این برنامه‌ریزی درست صورت نمی‌گیرد و با اطلاع‌رسانی مناسب انجام نمی‌شود. زمان قطعی برق بعضی اوقات از ۲ تا ۹ ساعت یا حتی دو روز در هفته هم اعلام می‌شود که کارخانجات و صنایع مرتبط با بخش کشاورزی، مخصوصاً صنایع غذایی، را با مشکل مواجه می‌کند.

فلسفی افزود: این در حالی است که این مسائل باید از جانب دولت اصلاح شود؛ مطمئناً این موضوع بر تولید اثر می‌گذارد و خسارت‌هایی که به بخش کشاورزی وارد شده، در برخی استان‌ها این خسارت به بیش از ده هزار میلیارد تومان رسیده است، هر چند در یک دوره میزان خسارتها در بخش کشاورزی از ۳۵ هزار میلیارد تومان هم عبور کرده بود.

ضرورت ارائه راهکاری برای حل ناترازی انرژی

وی یادآور شد: صنایع و کارخانجات هم به همین ترتیب ممکن است در زمان‌های قطعی انرژی تعطیل شوند و از طرفی نیروی انسانی آن‌ها دچار خلاء می‌شود. آن‌ها باید مزایا و حقوق پرداخت کنند در حالی که تولید متوقف می‌شود و این موضوع مانند یک دومینو اثر می‌گذارد و تمام اجزای این زنجیره تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس شورای اسلامی افزود: ناترازی انرژی مسئله‌ای است که دولت باید به سرعت برای آن راهکار پیدا کند و صنایع ما هم باید برای این موضوع خودشان را آماده کنند و تطبیق دهند تا این مسئله مدیریت و برطرف شود.

وی به نقش انجمن‌های صنفی در ایجاد هم‌گرایی و انتقال مسائل به نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: انجمن‌های صنفی نقش مهمی در ایجاد هم‌گرایی، هم‌افزایی و انتقال مسائل و مشکلات به نمایندگان مجلس و مسئولان مرتبط و مطالبه‌گری برای حل مسائل و مشکلات دارند.

فلسفی در پایان گفت: انجمن تامین، تولید، بسته بندی خشکبار و ادویه ایران هم به خوبی به وظایف خود عمل می‌کند و ارتباط مستمری با بدنه دولت، مجلس شورای اسلامی و اتاق بازرگانی و صنف مربوطه و اعضای انجمن دارد. بنابراین جزء فعال‌ترین‌ها هستند و به نظر می‌رسد این انجمن به خوبی مشارکت اعضای را برای پیگیری و حل مسائل و مشکلات به همراه داشته باشد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز