شیوع بیماری سرخک در بابل؛ هشدارهای بهداشتی و پیشگیری

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: تاکنون ۱۴ نفر مبتلا به بیماری سرخک در بابل شناسایی شدهاند و ۲۷ مورد مشکوک دیگر نیز در دست بررسی است.
به گزارش ایلنا، سرخک یکی از بیماریهای ویروسی مسری است که معمولاً با علائم تب، سرفه، آبریزش بینی و جوشهای قرمز رنگ روی پوست خود را نشان میدهد. این بیماری بهطور عمده از طریق تماس مستقیم با ترشحات تنفسی فرد آلوده منتقل میشود و میتواند برای کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خطرناک باشد.
واکسن سرخک در بسیاری از کشورها بهعنوان یکی از واکسنهای روتین در برنامههای ملی بهداشت عمومی قرار دارد و از این طریق توانستهاند شیوع این بیماری را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
اما اخیراً در شهرستان بابل، ورود بیماری سرخک به این منطقه موجب نگرانیهای بهداشتی شده است. محمد علی جهانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل در نشست خبری خود درباره شیوع این بیماری توضیح داد: یک خانواده ناقل که فرزندشان به بیماری سرخک مبتلا بود، به حاشیه بابل وارد شدند و این موضوع منجر به گسترش بیماری در این منطقه شد.
جهانی در این خصوص گفت: در جنگ ۱۲ روزه یک خانواده ناقل که فرزندشان به بیماری سرخک مبتلا بود، به حاشیه بابل وارد شدند و باعث گسترش این بیماری در همان منطقه شدند.
وی ادامه داد: این منطقه از بابل که عمدتاً ساکنان آن افراد متکدی و بیخانمان هستند، شرایط مناسبی برای شیوع بیماریهای عفونی ندارد و برخی از افراد در این منطقه حتی شناسنامه نیز ندارند.
آمار مبتلایان و هشدارهای بهداشتی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل در ادامه بیان کرد: تاکنون ۱۴ نفر مبتلا به بیماری سرخک شناسایی شدهاند و ۲۷ مورد مشکوک دیگر نیز در دست بررسی است.
وی اشاره کرد: اکثر این افراد واکسن سرخک دریافت نکردهاند و این موضوع باعث تشدید نگرانیها در خصوص گسترش بیماری در سطح شهرستان شد.
جهانی از مردم خواست که در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک به سرخک، افراد را به مراکز بهداشت گزارش دهند تا از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری شود.
هشدار درباره بیماری هاری
در ادامه جهانی به بیماری هاری نیز اشاره کرد و گفت: هاری یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش حیوانات به انسان منتقل میشود و بر سیستم عصبی تاثیر میگذارد.
وی افزود: برای مقابله با هاری، واکسن و سرم درمانی بسیار مهم هستند و در صورت عدم دریافت واکسن، این بیماری میتواند به دیگران سرایت کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین خاطرنشان کرد: در سطح شهرستان بابل ۴۰ مرکز بهداشت فعال است که از این تعداد، سه مرکز در خشرودپی، گلوگاه و فیروزجاه به صورت شبانهروزی در خدمت مردم هستند.
گزشهای حیوانی و نیاز به واکسیناسیون
جهانی در پایان به آمار گزشهای حیوانی در بابل اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳، ۴۷۴۹ مورد گزش حیوانات ثبت شده است و در چهار ماهه نخست امسال، بیش از ۱۶۰۰ مورد گزش گزارش شده که بیشتر آنها مربوط به حیوانات خانگی هستند.
وی افزود: ۷۹ درصد از موارد گزش از طریق سگها و ۵۵ درصد از حیوانات غیراهلی و ۴۵ درصد از حیوانات اهلی بوده است.
با توجه به شیوع بیماریهای مختلف مانند سرخک و هاری، مسئولان بهداشتی از مردم خواستهاند که مراقبت بیشتری از سلامت خود و خانوادههایشان داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه علامت بیماری، سریعا به مراکز بهداشت مراجعه کنند.