خبرگزاری کار ایران

حرکت صعودی «تپکو» در پایان ۱۴۰۳؛

رشد ۵۳ برابری سود عملیاتی «تپکو»

رشد ۵۳ برابری سود عملیاتی «تپکو»

بررسی صورت‌های مالی حسابرسی‌ نشده این شرکت نشان می‌دهد که "تپکو" پس از سال‌ها نوسان، موفق شده با ثبت رشد چشمگیر در شاخص‌های کلیدی مالی، مسیر تازه‌ای در سودآوری و بازسازی عملیاتی خود آغاز کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ شرکت تولید تجهیزات سنگین "هپکو" که در گذشته با نواسانات متعددی همراه بود و تا مرز ورشکستگی رفته بود، حال در پایان سال ۱۴۰۳ با گزارش مالی‌ای روبه‌رو شده که نگاه‌ها را به‌سوی خود برمی‌گرداند. بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی‌نشده، «تپکو» این شرکت توانسته در سال مالی منتهی به اسفند ماه ۱۴۰۳، عملکردی فراتر از انتظارات ثبت کند؛ موضوعی که به‌وضوح نشانه‌هایی از بازسازی ساختاری و افزایش حجم فعالیت‌های تولیدی و اجرایی در این مجموعه قدیمی را آشکار می‌کند.

درآمدهای عملیاتی شرکت در سال گذشته به ۴۳,۸۲۶,۴۴۵ میلیون ریال رسیده که نسبت به سال پیش از آن، رشد ۱۷۵ درصدی داشته است. این افزایش، همزمان با رشد قراردادهای کاری و توسعه خطوط تولید اتفاق افتاده و مهم‌تر از همه اینکه برخلاف گذشته، به سود خالص و عملیاتی قابل‌ اتکاء منجر شده است.

سود ناخالص شرکت نیز با رشد ۸۰ درصدی به عدد ۹,۵۷۴,۳۳۶ میلیون ریال رسیده است،  اما نقطه برجسته گزارش، سود عملیاتی خالص این شرکت است که از حدود ۶۲,۱۶۶ میلیون ریال در پایان ۱۴۰۲، به رقم قابل‌توجه ۳,۳۸۹,۶۲۶ میلیون ریال در سال ۱۴۰۳ رسیده است؛ یعنی رشدی ۵۳ برابری که در حافظه مالی "هپکو" کم‌سابقه است.

از دیگر بخش‌های قابل‌توجه این گزارش، درآمدهای غیرعملیاتی است. "هپکو" در این بخش نیز رشد چشمگیری داشته و عدد ۲,۰۱۱,۰۲۲ میلیون ریال را به ثبت رسانده است، که نسبت به سال قبل، بیش از ۱۱ برابر شده است. اگرچه جزئیات این درآمدها مشخص نیست، اما می‌توان آن را ناشی از فروش دارایی‌ها، دریافت مطالبات قدیمی یا برخی رویدادهای مالی غیرتکرار شونده دانست.

با این حال، نباید از افزایش بهای تمام‌ شده درآمدها غافل شد. این شاخص به ۳۴,۲۵۲,۱۰۹ میلیون ریال رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۲۲۲ درصدی داشته است؛ موضوعی که اگرچه در سال جاری به‌دلیل جهش درآمدها کم‌رنگ شده، اما می‌تواند در ادامه مسیر سودآوری شرکت، تأثیرگذار باشد و نیاز به کنترل دارد.

رشد ۵۳ برابری سود عملیاتی «تپکو»

"هپکو" توانسته بعد از سال‌ها، دوباره به مسیر سودآوری بازگردد؛ آن‌هم نه با ترفندهای حسابداری یا عددسازی، بلکه با افزایش واقعی تولید و اصلاح ساختار مالی. حال نگاه‌ها به آینده «تپکو» روشن‌تر شده و به‌نظر می‌رسد این شرکت می‌تواند دوباره نقش فعالی در صنعت ماشین‌آلات کشور ایفاء کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز