در جلسه کنترل مدیریتی «کگل» عنوان شد؛
ضرورت آمادگی شرکتهای معدنی و صنعتی در دوران پساتحریم

رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی برای هر دو سناریوی حذف تحریم ها و فشار حداکثری آماده شوند تا شرکتهای زیرمجموعه از نظر فرصتهای پیشرو یا چالشهای احتمالی، با مشکل خاصی مواجه نشوند.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمد آقاجانلو در جلسه کنترل مدیریتی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با بیان این مطلب، افزود: شرکتها برای هر دو سناریوی «حذف تحریمها» و «فشار حداکثری» آماده شوند تا شرکتهای زیرمجموعه از نظر فرصتهای پیشرو یا چالشهای احتمالی، با مشکل خاصی مواجه نشوند.
وی افزود: شرکتها باید شرایط لازم را برای دوران رفع تحریمها آماده کنند تا در صورت نتیجه دادن مذاکرات، از فرصتهای سرمایهگذاری به نحو مطلوب استفاده شود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به موضوع ناترازی انرژی در صنایع، اظهار داشت: با توجه به این موضوع، ضرورت دارد مدیریت شرکت معدنی و صنعتی گلگهر برای اجرای طرحها اولویتبندی کند و طرحهایی که با مشکل کمبود انرژی مواجه نمیشوند را در اولویت قرار دهد.
آقاجانلو ادامه داد: همچنین، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با توجه به کاهش تقسیم سود، طرحهای اولویتدار را مشخص کند. موضوع دیگر اینکه این شرکت سود سالانه را طی پنج سال گذشته و پنج سال آتی با مبنای قیمت ثابت و کسر تورم محاسبه کند تا با دستیابی به سود واقعی، برای توسعه آتی آن برنامهریزی شود.
ضرورت طراحی نظام حکمرانی هلدینگ در گلگهر
سمیه خلوصی، معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو در این نشست با بیان اینکه طرحهای مختلف پیشران با همه محدودیتها به بهرهبرداری و تولید رسید، تصریح کرد: اکنون شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به صورت یک هلدینگ فعالیت میکند و در نتیجه، باید در آن نظام حکمرانی هلدینگ طراحی شود تا شرکتهای زیرمجموعه در برابر چالشها آسیب نبینند.
وی خاطرنشان کرد: برای این منظور، کنترلهای مدیریتی برای شرکتهای زیرمجموعه تعریف و راهبردهای هلدینگی برای آنها مشخص شود. همچنین، پیشنهاد میشود درصدی از شرکتهای این مجموعه با هدف جذب سرمایهگذار و تامین مالی در بورس عرضه شود؛ چراکه مکانیزمهای کنترلی در بورس ساختارمندتر است.
راه اندازی ۱۵ طرح با اشتغال مستقیم حدود دو هزار و ۸۳۰ نفر
ایمان عتیقی، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در جلسه مذکور با بیان اینکه طی ۱۵ ماه آینده، ۱۵ طرح با سرمایهگذاری ۱۶۳ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد، اظهار داشت: این طرحها به ترتیب زمانی شامل احداث مجتمع آب شرینکن ۲ بندرعباس، احداث فاز یک نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی، کارخانه احیا مستقیم یک میلیون و ۷۶۰ هزار تنی مگامدول جهان فولاد سیرجان و فاز زیرساختی شهرک صنعتی گلگهر است.
وی ادامه داد: خرید ماشینآلات معدنی ناوگان معدنی، پایانه ریلی و سایت انباشت و برداشت گندله، مگامدول گهرزمین شماره یک در بردسیر، بهبود کیفیت محصول گندلهسازی شماره یک، نیروگاه گازسوز ۱۵ مگاواتی، واحد سولفورزدایی از گازهای خروجی کارخانه گندلهسازی شماره یک، بهبود کیفیت محصول گندلهسازی شماره ۲، کارخانه فولادسازی راور و پست برق به علاوه کارخانه فولادسازی و نورد توسعه آهن و فولاد گلگهر، از دیگر طرحهای قابل راهاندازی خواهد بود.
به گفته مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، با راه اندازی این طرح ها، بیش از دو هزار و ۸۳۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد.