خبرگزاری کار ایران

مردی که موسیقی عاشیقی را به نت درآورد

asdasd
کد خبر : ۶۹۶۹۴۹

چنگیز مهدی‌پور می‌گوید برای به نت درآوردن موسیقی عاشیقی، با وجود تمام مخالفت‌هایی که از سوی عاشیق‌های قدیمی شد، اعتقاد و ایمان داشتم و بدون این که به اصالت ساز دست بزنم، به گونه‌ای نوآوری کردم که این موسیقی همه پسند شد.

به گزارش ایلنا، چنگیز مهدی‌پور از عاشیق‌های معاصر ایران، با انتقاد از پخش و تبلیغ موسیقی‌های ضعیفی که باعث تغییر و تنزل ذائقه موسیقایی مخاطبین شده، از مردم خواست موسیقی خوب بشنوند و از آن حمایت کنند.

مهدی‌پور که در گفت‌وگوی تصویری با موسیقی ایرانیان سخن می‌گفت، با اشاره به نت درآوردن موسیقی عاشیقی برای اولین بار، توضیح داد: برای به نت درآوردن موسیقی عاشیقی، با تمام مخالفت‌هایی که از سوی عاشیق‌های قدیمی شد، اعتقاد و ایمان داشتم و بدون این که به اصالت ساز دست بزنم، به گونه‌ای نوآوری کردم که این موسیقی همه پسند شد. اکثر جوان‌ها که تا حدودی با موسیقی عاشیقی قهر کرده بودند دوباره ارتباط خوبی با آن برقرار کردند. با این کار سعی و تلاش داشتم تا به شناساندن موسیقی آذربایجان به دنیا کمکی کرده باشم، ناگفته نماند اجرای این موسیقی به صورت علمی سبب شد که در کنسرت‌ها مخاطبین زیادی از بین غیر ترک زبان‌ها داشته باشیم. اگر ما ایمان داریم که آلات موسیقی عاشیقی جزو موسیقی است، مثل همه ژانر‌ها باید ساز یا موسیقی خودمان و همچنین قابلیت‌های آن را به دنیا معرفی کنیم. آن‌ها وقتی ساز را با قابلیت خوب می‌بینند مثل سازهای خودشان با حمایت سازمان یونسکو برای نسل‌های آینده نگه می‌دارند.

او با انتقاد از کم محلی مسئولین نسبت به موسیقی بومی گفت: کم لطفی‌هایی از طرف مسئولین به هنر و هنرمندان شده که متأسفانه تأثیرات منفی داشته است. من می‌توانم بگویم که دهه ۷۰ دهه شکوفایی موسیقی و بلکه موسیقی تمام قومیت‌های ایران بود. در این دهه موسیقی کردستان، آذربایجان، بختیاری و لرستان و بقیه نواحی به نوعی بهتر شنیده شدند. جشنواره‌هایی که در دهه ۷۰ برگزار می‌شد خیلی باعظمت بود و حتی در هر جشنواره تا ۵۰۰ گروه شرکت می‌کردند. یا وقتی می‌خواستند موسیقی برای خارج از کشور بفرستند نه تنها از موسیقی سنتی بلکه از تمام ژانرهای موسیقی استفاده می‌کردند و این خود سبب به وجود آمدن انگیزه می‌شد. خود من در کار هنری‌ام مدیون‌‌ همان دهه ۷۰ هستم.

او در ادامه افزود: وقتی کنترل موسیقی از مسئولین سلب می‌شود بالاخره مردم هم مسئولیت‌هایی دارند، الان موسیقی‌هایی هستند که حتی در ژانر خودشان از نظر محتوا و تکنیک در سطح پایینی قرار دارند، ولی طوری تبلیغ شده‌اند که ذائقه موسیقایی مردم را تنزل داده و عوض کرده است. مردم ما باید به این مسئله خیلی دقت کنند و موسیقی‌های خوب را بشنوند و از آن حمایت کنند.

چنگیز مهدی‌پور در پایان صحبت‌هایش با نارضایتی از وضعیت فعلی موسیقی، خاطرنشان کرد: وضعیت موسیقی خوب نیست، به دلیل اهمیت ندادن مسئولین و عدم حمایت مجبور هستم در کشورهای همجوار یا دیگر کشور‌ها کار خود را ادامه دهم، الان من در جمهوری آذربایجان هم تدریس می‌کنم. رئیس کنسرواتوار آذربایجان دو، سه جلسه با من برای همکاری گذاشته‌اند، فعلا نرفتم ولی با وضعیت عدم احساس مسئولیتی که به وجود آمده متأسفانه خواسته یا ناخواسته باید وطن خود را ترک کنیم، واقعیت این است که ما هر جای دنیا برویم جزو شهروند دوم هستیم. من هیچ وقت دوست ندارم کشور و شهر خودم را ترک کنم و به جای دیگری بروم، من اگر امروز به این جایگاه رسیده‌ام، مدیون کشورم هستم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز