خبرگزاری کار ایران

در همایش ملی ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم مطرح شد؛

فرعون هم از ظلم اسرائیل شرمنده است!/ شکست در مکتب حسین (ع) جایگاهی ندارد/ مردم ایران با وجود تنوع اقوام و ادیان با هم اتحاد دارند

فرعون هم از ظلم اسرائیل شرمنده است!/ شکست در مکتب حسین (ع) جایگاهی ندارد/ مردم ایران با وجود تنوع اقوام و ادیان با هم اتحاد دارند

همایش ملی ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران با حضور رهبران و پیروان ادیان الهی در تالار علامه جعفری(ره) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شهر تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، همایش ملی ادیان الهی و مساله تهاجم صهیونیزم و غرب به ایران صبح روز چهارشنبه ۱۸ تیماه ۱۴۰۴ با حضور رهبران و پیروان ادیان الهی در تالار علامه جعفری (ره) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شهر تهران برگزار شد. 

علاوه بر علی‌اکبر رشاد (رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی) تعدادی از شخصیت‌های برجسته ادیان مختلف در این رویداد حضور داشتند. مولوی اسحاق مدنی (رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی)، پدرام سروش‌پور (عضو انجمن موبدان زرتشتیان ایران)، سیدمحمود علوی (دستیار رئیس جمهور در امور ادیان)، آراکل کادهچیان (دستیار اسقف اعظم ارامنه تهران)، وانیا سر گیزخوری (اسقف کلیسای آشوری کلدانی کاتولیک ایران) و همایون سامه یح (رئیس انجمن کلیمیان ایران) ازجمله حاضران در نشست بودند.

جنگ رخ داده گویای اتحاد ایرانیان بود

پدرام سروش‌پور (عضو انجمن موبدان زرتشتیان ایران) در این نشست گفت: در هر دین و آینی قوانینی وجود دارد, هرچند همیشه آرزوی صلح داریم و ادیان هم همین را می‌خواهند. اما بر اساس اتفاقاتی، جنگهایی نیز وجود دارند. 

او ادامه داد: طی این همه سال، ایران هرگز مستقیم به اسراییل حمله نکرده بود و  جبهه مقاومت و حماس را داشتیم که وجودشان مانع از جنگ مستقیم بود.  خوب می‌دانیم که  به دنبال سلاح اتمی نیستیم و هدفمان استفاده‌های خوب و مفید است. اما آنها این موضوع را نادیده گرفتند و خیلی پوچ به ما حمله کردند. در ادامه هم خودشان آتش‌بس دادند. 

او ادامه داد:  ایرانیان با هر عقیده هموطنشان را نمی‌فروشند و  طی این مدت که جنگ بود؛ شاهد اتحاد ایرانی‌ها بوده‌ایم.

او با اشاره به اینکه در هر دین توحیدی، کرامت انسانی مطرح است، گفت:  ایران به دفاع فکر کرده بود و دیدیم که طرف مقابل بود که آتش‌بس خواست!

عضو انجمن موبدان زرتشتیان ایران گفت: دشمنان از حمله به سایت‌های ما خوشحال نباشند؛ چون جوانان ما بی کمک آنها را ساخته‌اند و بازهم می‌سازند.

او در ادامه با بیان اینکه به هیچ سازمان جهانی نمی‌توان دل بست، افزود: مهمترین ویژگی یک انسان پیشرفته این است که با تکیه بر دانش خود بتواند جهان هستی را به خوبی به پیش ببرد و پیشرفت دانش باید همگام با پیشرفت معنویت باشد. تاریخ نشان داده هر زمانی که دنیای معنویت ما عقب مانده، اخلاق انسان و دانش متاسفانه تحت تاثیر آن قرار گرفته است.
عضو انجمن موبدان ایران در پایان گفت: امروز افتخار می‌کنم ادیان مختلف در این همایش حضور دارند که اولین گام آن یک صدایی بود. 

ایران هرگز آغازگر جنگ نبوده است

آراکل کادهچیان (دستیار اسقف اعظم ارامنه تهران) نیز گفت: ایران هرگز آغازگر جنگ نبوده، اظهار کرد: تحمیل جنگ از دیدگاه همه ادیان به ویژه مسیحیت و اسلام محکوم است. جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی باعث شد تا ملت ایران بیش از پیش متحد شده و به شیوه‌های گوناگون عشق، احترام و همبستگی به اتحاد خود را زیر پرچم ایران ابراز نماید. 

وی افزود: بی‌گمان خداوند تجاوزکاران را دوست ندارد و تمامی ادیان این موضوع را محکوم می‌کنند. تجاوزی که از سوی رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی به ایران صورت گرفت، حاوی آن بود که برخی مسائل اخلاقی، دینی و انسانی نادیده گرفته و زیر پا گذاشته شود. 

کادهچیان ادامه داد: اگر به ابعاد این جنگ نظاره‌گر باشیم؛ می‌توانیم سه نکته اصلی را بیابیم. یعنی ارزش‌های اخلاقی، آزادی و انسانیت مورد غفلت قرار گرفت. بر اساس کتاب مقدس انجیل و قرآن مجید انسان آزاد آفریده و این آزادی را دارد که در زندگی‌اش میان نیکی و بدی یکی از احکام الهی را بپذیرد. با این حال میان آزادی فردی و آزادی اجتماعی توازنی روشن و مشخص وجود دارد. 

وی تاکید کرد: انسان حق ندارد با استفاده از آزادی خود، آزادی دیگران را محدود کند و زمانی که دولتی همچون رژیم صهیونیستی به کشور دیگری حمله می‌کند و جنگی را به راه می‌اندازد، به حق زندگی مردم آن کشور ظلم کرده و این یک خطای بزرگ، جنایت و گناهی بین‌المللی، اخلاقی و انسانی است که چنین اقدامی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. افزون بر آن این نافرمانی و گناهی است که علیه آزادی و احکام خداوند صورت می‌گیرد که از نگاه تمامی ادیان محکوم است. 

دستیار اسقف اعظم ارامنه تهران ادامه داد: خدای ما خدای صلح است. بنابراین هدف ادیان مسیحیت و اسلام برقراری صلح در دل‌ها و زندگی انسان با صلح است که در قرآن نیز اینگونه آمده است «ای مردم ما شما را از مرد و زنی آفریدیم و شما را ملت‌ها و قبیله‌هایی قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید» بنابراین زمانی که رژیم صهیونیستی و کشورهایی در تلاش برای برهم زدن صلح ایران و ملت‌های دیگر هستند، بیش از هر چیز قوانین الهی را نقض می‌کند.

شکست در مکتب حسینی جایی ندارد

سید محمود علوی (دستیار رییس جمهور در امور ادیان و اقوام) شخصیت دیگری بود که در این نشست به بیان توضیحاتی پرداخت. 

او در ابتدا بیان کرد: همیشه اینگونه بوده که ملت ایران با نوعی همدلی و همجوارب زیسته است. بخصوص در مواقعی که در کشور احساس خطر شده است. ملت ایران همیشه مقابل این خطر ایستادگی کرده است. 

علوی در ادامه گفت: امام حسین (علیه السلام) به کشته شدن تن داد؛ ولی زیر بار ظلم و ذلت نرفت. باید بگویم این مفاهیم حال در کشور ما زنده شده؛ چرا که مردم ایران چنین روحیه‌ای را نشان داده‌اند. آن‌ها نشان داده‌اند که با تمام تنوع‌های قومی و مذهبی در مقابل تجاوز ایستادگی می‌کنند. 

او اذعان داشت: حادثه رخ داده برای ایران موجب سربلندی است. ما شکستی نداشتیم و اینکه مکتب حسینی را از هر سو بنگریم شکست در آن جایی ندارد. 

او تاکید کرد: این شکست است که اراده یک ملت را متزلزل خواهد کرد. اگر به واقعه کربلا بنگریم، خواهیم دید در ظاهر شکستی وجود داشته اما در واقع اینطور نبوده است. حین انتقال اسرا بوده که حضرت زینب (سلام الله علیها) به امام سجاد (علیه السلام) که بی‌تاب بوده، می‌گوید این اوضاع دگرگون خواهد شد. زیبن (سلام الله علیها) در حال و هوایی این حرف‌ها را زده که از ظاهرا شکست خورده‌اند. نتیجه گیری در رابطه با پیروزی دیدی ژرف می‌خواست که زینب (سلام الله علیها) واجد آن بوده است. 

او ادامه داد: و ما دیدیم که این قضیه کربلا در زندگی‌مان تکرار شد؛ آن هم با حمله رژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا به کشورمان. از سویی آمریکا با تمام قدرت خود از صهیونیست‌ها حمایت کردم و تعداد کثیری از دانشمندان و فرماندهان ما را به خاک و خون کشید. در چنین شرایطی این رژیم اسرائیل بود که شکست خورد نه ما! 

علوی ادامه داد: در ایران هر چه هست ملت است و آن‌هایی که کارها را اداره می‌کنند بخشی از همین ملت هستند و این رویه حاصل وحدت حکومت و دولت است. کشور ما در جنگ دوازده روزه ضربات را در اندک مدتی پاسخ داد؛ اراده خود را بر دشمن تحمیل کرد و سرانجام دشمن مجبور شد اراده ملت ایران را بپذیرد و به آتش بس تن دهد ما این را از برکت کربلا و فرهنگ عاشورایی داریم و همه ملت‌های دنیا آن را پذیرفته و برای آن ارزش قائل هستند. 

وی بیان کرد: ملت ایران از مذاهب مختلف و ادیان گوناگون تشکیل شده است و ما همه یکدل در برابر تجاوز ایستادگی کردند. این مردم با تنوع مذاهب و ادیان موجب سرافزاری‌مان هستند.
اتحاد رمز پیروزی ماست

وانیا سر گیزخوری (اسقف کلیسای آشوری کلدانی کاتولیک ایران) نیز به بیان سخنانی پرداخت. او گفت: دلیل زنده بودن ما تا امروز این است که وطن‌پرست بوده و هستیم. در دوران جنگ درب کلیساها را باز گذاشتیم تا به این واسطه به مردم امید دهیم. آنچه اهمیت دارد وحدت ماست و این اتحاد با هزاران بمب از بین نخواهد رفت.

کلیمیان همیشه کنار مردم بوده‌اند

در ادامه مراسم همایون سامه یح (رئیس انجمن کلیمیان ایران) گفت: دشمن با جنگش می‌خواست یاس را در جامعه گسترش دهد، اما در این میان جامعه کلیمیان سخت ایستاد و در صف اول از میهن دفاع کردند. تاریخ هم گویای همین رشادت‌هاست و کافی است به هشت سال دفاع مقدس نگاهی بیندازیم. کلیمیان در همه امور در کنار دیگر اقوام هستند. 

او گفت: همانطور که از محوریت این نشست بر می‌آید ما اینجا هستیم تا نگذاریم آن‌ها با ابزار و ادوات نظامی به کشورمان ضربه بزنند. 

وی بیان کرد: در همین جنگ ۱۲ روزه دشمن با تمام توان وارد میدان شد تا سه هدف اصلی از جمله حملات اطلاعاتی، جنگ روانی و خرابکاری‌ها بتواند ساختار سیاسی کشور را برهم بریزد. همه این اقدامات بخشی از یک برنامه طراحی شده دشمن بود که نه تنها ساختار سیاسی کشور را از بین نبرد بلکه نشانگر انسجام ملی و حمایت همیشه ملی مردم شد. 

سامه یح در پایان گفت: تاکید می‌کنم که غنی‌سازی هسته‌ای به صورت صلح‌آمیز حق مسلم ما ایرانی‌هاست و هیچ قدرتی با هیچ فشاری نمی‌تواند این حق را از ما بگیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز